Es KarNET Публикувано Март 7, 2014 Публикувано Март 7, 2014 Имам въпрос.Финале-то не може да изсвирва всички инструменти от партитурата.А някои закъсняват с четръртина.От компа ли е или трябва да се пипнат настройки? Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 Може би саунд картата се затруднява, зависи колко тежка е партитурата. На всяко парче ли така прави или предимно на тези с повече инструменти? Цитирай
VSTi Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 (Редактирано) .....колеги, използването на АСИО драйвери е задължително, ако нямате адекватна звукова карта, asio4all върши работа..... ............свиренето на Финалето е де факто работа с миди и виртуални инструменти. СЪщо така, много важен е и обемът RAM.... звуците (семплите ) се зареждат в паметта, компютър с по малко от 2 гига рам работи трудно. п.п. това със затрудняването на саундкартата е достойно за номинация..... Редактирано Март 7, 2014 от VSTi Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 ^ Не виждам защо трябва да се подхожда подигравателно към някой, само защото е направил грешно предположение. Както и да е... типична черта на българина... ASIO драйверите предположих, че колегата ги е инсталирал, но въпреки това се появява този проблем. Принципно всеки, който не използва външна карта ги слага, аз също. Цитирай
Es KarNET Отговорено Март 7, 2014 Автор Отговорено Март 7, 2014 To,че е тежка партитурата е вярно.Картата е Creative.Пък и ASIO драйвери сефте чувам...Този проблем се появи,когато ми се наложи да пиша партитури за "истински" голям оркестър и то въпреки,че някои инструменти,като фаготи,1 и 2 тромпет;1и 2 тромбон...изписвам на едно петолиние.RАМ -а е малко над 1 GB. Благодаря на kолегата кларинетист!Очаквам още указания. Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 7, 2014 Отговорено Март 7, 2014 Не мога да дам кой знае какви указания, но като за начало дръпни ASIO драйверите и ги инсталирай. След това ще кажеш какви са резултатите. Цитирай
Es KarNET Отговорено Март 8, 2014 Автор Отговорено Март 8, 2014 Намерих и упътване за инсталиране на драйвари,плеари,добавки,приставки,настройки,застройки и тем подобни...и все същото.ASIO не ми помогна на Финалето... Цитирай
VSTi Отговорено Март 10, 2014 Отговорено Март 10, 2014 колега Мартин 87.....не се подигравам на никого....коя е типичната черта на българина? ЧЕ му е по лесно да попита, а не да попрочете....и да даде акъл, дори и да не е наясно кое точно какво е? Към питащия - РАМ паметта ти е много драстично малко,недостатъчна за работа с виртуални инструменти. Направи проста сметка - ОС уиндоуса (ХР) дърпа поне около 500 мбайта, програмата още около 100, ако си заредил семпли и звуци от Геритан библиотеката???? отдавна вече си влязъл във виртуалната памет, или т.нар. swap файл. Ако и свободното място на харддиска е под 10 % - също тормоз. Тормоз за компютъра означава време, което ние го чуваме като закъснение -(латенция) .ЗАтова слагаме ASIO драйвер, ама при Creative нещата не са съвсем музикантски. Поздрави 1 Цитирай
Es KarNET Отговорено Март 10, 2014 Автор Отговорено Март 10, 2014 Благодаря и на Мартин и на VSTi. VSTi,личи си,че въпроса е от твоята компетенция.Но недей с лошата. Нямам много време да открия топлата вода.Пък и за това е ФОРУМА и КОЛЕГИТЕ-да потърсят помощ или да обменят мнение.Все пак да се навикваме...нали разбираш...нещата не са съвсем музикантски. Цитирай
VSTi Отговорено Март 10, 2014 Отговорено Март 10, 2014 Es KarNET, благодаря, винаги съм готов да помагам, но на откровените безмислици няма как да не отговарям. А нали и ролята на форума е да информира и ограмотяна, ане да дезинформира. НЕ искам да звуча менторски, от от не особено полезни писания, нашият хубав форум се превръща в някаква говорилня без никаква стойност. ПО скоро отговорът ми беше към другия колега, а не към теб . ае със здраве! Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 10, 2014 Отговорено Март 10, 2014 Виж, колега (VSTi) , не претендирам да съм специалист точно в това нещо. Аз съм просто един потребител, който от няколко години използва въпросното Финале и то все на лаптопи с 2GB RAM памет и без допълнителна звукова карта (имам такава, но я използвам само за записи). Като такъв потребител се опитах да съдействам по начин, по който бих могъл. В следващия момент се явяваш ти, ясно личейки че разбираш точно от тази материя. До тук добре, но и започваш да обясняваш чие мнение за какво било достойно... И понеже попита кое било типичната черта на българина - те са много и определено една от тях е подигравателния тон към тези, които са под нечие ниво на компетентност по дадени въпроси. Също така, с кое съм дезинформирал колегата кларнетист? Дори не предположих, че не е инсталирал ASIO-то. След това стана ясно, че той не знаеше за тях. Отново ще спомена, че ти си потребител с много добри познания в тази сфера и това нещо съм го видял много преди да се регистрирам в този форум. И ако целта е помощта в дадена музикална ниша да се оказва само от потребители с твоите или подобни познания, няма проблем - другите ще си мълчим. Цитирай
VSTi Отговорено Март 11, 2014 Отговорено Март 11, 2014 виж не искам да обиждам никого ....но това са твои думи..... "....Може би саунд картата се затруднява..." просто не е правилно, не е вярно, не може така да се помага. PEACE Цитирай
Ayahuasca Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 Тези хубосници все се карат тука. Придържайте се към проблемите на оригиналния постващ в постовете му. Здравей, Es KarNET Виждам, че си с Creative аудио карта. Би ли ми казал кой медел е (Audigy 1, 2... Live 5.1 и други). Можеш ли да видиш с какъв номер е от рода на: SB0xxx и подобни, защото има един руснакк, който е написалуникалния KX-project драйвер (специално за Creative звукови карти). Но трябва да видиш дали ще е съвместим с твоята карта. Ето тук може да видиш всичко, което ти трябва и да изтеглиш драйвера: http://kxproject.com/ Не си посочил с каква операционна система си. Предполагаме, че е Win XP SP3 x32 bit. Ако е така, препоръчвам ти да инсталираш Performance изданието (има го по торентите). То харчи около 100MB RAM памет при първоначално стартиране и ако нямаш много процеси и win-услуги накачулени. Това ти го преоръчвам, защото си с наистина малко RAM памет за днешните стандарти (пък и за тези от 2009-та г., виждам че си с Finale 2009). Бъди търпелив, защото KX-драйвера е много настройваем, но веднъж направиш ли си го, както искаш... ще се размажеш колко способна е картата ти Creative (ако е съвместима с този драйвер). При всички положения не е зле да имаш повечко RAM и добре е да си с двуядрен процесор. Парѝ трябват, знаем. С парѝ всеки може, това е ясно. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 16, 2014 Отговорено Март 16, 2014 Ако тръгнеш да се занимаваш с kX пиши да ти пратя упътвания, които писах по времето, когато имах подобна саунд карта. Че сам е почти непосилно да се оправи човек с кастъм изпълненията. 1 Цитирай
Es KarNET Отговорено Март 18, 2014 Автор Отговорено Март 18, 2014 Картата е Creative Sound Blaster Audigy-July 2005 .Операционната с-тема е Win XP SP3 x32 bit... Цитирай
Recommended Posts