Krasi63 Публикувано Март 2, 2014 Share Публикувано Март 2, 2014 (Редактирано) Отдавна се каня да направя стойка за Акустичната си Китара. Целта - да е сгъваема, да е лека и удобна за пренасяне и да може да влиза в джоба на калъфа на китарата! Имам парчета шперплат обикновен - 4мм. и фурнирован 3мм. и реших да пробвам с тях! Измислих си проектче и направих заготовките, лява и дясна от двата вида шперплат: Намазвам двете заготовки с лепило за дърво и стягам След като като залепнат заготовките дооправям краищата, шлайфане и се получава това: Сега трябва да мисля някакви панти за горе и ограничител да спира разтварянето на стойката. После някаква гума по ръбовете дето ще се опира китарата, мисля да залепя - Армафлекс. Може малко да я разкрася, после лазурен лак, накрая яхтен за запечатване и готово. Размери: височина 33,5см, дължина 25,5см., рамото дето ще ляга китарата 13,5см., дебелина на едното рамо 7мм. Редактирано Март 2, 2014 от Krasi63 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Март 2, 2014 Автор Share Отговорено Март 2, 2014 (Редактирано) Даже мисля че може да се понамали с 1см. - 2см. височината и дълбочината. Редактирано Март 2, 2014 от Krasi63 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Март 8, 2014 Share Отговорено Март 8, 2014 Добро начинание. Не е ли доста масивна за "преносима"? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PlamenM Отговорено Март 8, 2014 Share Отговорено Март 8, 2014 Съвсем позитивен коментар - ако няма какво да държи дори бегло грифът на китарата , първият забърсал я волно неволно, ще я свали на земята...личен опит със ултракомпактна стойка ...затова предпочитам не толкова компактните но малко по сигурни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Март 9, 2014 Автор Share Отговорено Март 9, 2014 Не тежи повече от 200 грама. При сгънато положение дебелината на стойката е 18мм. и се събира в калъфа на китарата, пък стана и стабилна. Имам метална сгъваема стойка, но тя тежи доста повече, че и заема повече място. В къщи имам няколко вида стойки и такива дето се подпира грифът, може да са малко по-стабилни, но са по обемни и по трудно се пренасят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Март 9, 2014 Share Отговорено Март 9, 2014 (Редактирано) Добре изглежда. Ако я намажеш с нещо матово, също да се потъмни и да отива повече на китарата, може би ще стане още по-добре.На височина ако я намалиш, няма да измести особено центъра на тежестта, но на дълбочина ще има малко промяна в стабилността. Редактирано Март 9, 2014 от emosms Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Март 9, 2014 Автор Share Отговорено Март 9, 2014 Още не съм я завършил. Ще се матира и лакира, мисля и да я оформя малко. За височината може да се намали 2-3 см. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Март 9, 2014 Share Отговорено Март 9, 2014 Аз бих сложил два подвижни стопера в долния край на стойката, пред китарата,които да не и позволяват да се се плъзне напред. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Май 21, 2014 Автор Share Отговорено Май 21, 2014 (Редактирано) Вчера ми остана малко време и направих някои промени!!! Почти карйния резултат, намалих малко размера, оформяне и лак! Може и малко да я поизрисувам като ми дойде музата! Сгънато положение Редактирано Май 21, 2014 от Krasi63 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Май 21, 2014 Share Отговорено Май 21, 2014 Абе,то хубаво,ама не я оставяй така до прозорците,че първия по-силен вятър ще я събори,лека китарка е,аз защото съм на 8-ми етаж и как духа не е истина,обърна една саксия с цвете.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts