Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

@ Acei, благодаря, но искам черна китара. Нищо че черното няма да ме направи по-добър или да засвири сама. :-)

Е няма нищо всеки според идеята си

само да знаеш черното предполага носене на светли бели дрехи по време на концерт за да се отличава инструмента по снимките и кадрите, а бялото може да те направи дебел и мацките да не те харесат  :D  хахахахах шегичка

пожелавам ти успех в търсенето

• 2 weeks later...
Отговорено

Продължавам търсенето.

Вчера пробвах Gibson Les Paul Melody Maker на Marshall DSL401, ако не се лъжа. Удобна китара, но нещо не бях възхитен от звука. Пробвах после LPJ - същата работа или малко над Melody Maker-а. Накрая опитах и Epiphone Les Paul Customs Matt Heafy - почти ми хареса, но все нещо не достига за да кажа, че това е моята китара.

Разбира се, не съм чак толкова добър, че да отсея всичко важно в звука. Както вече споделих, ще свиря за удоволствие вкъщи. Принципно съм харесал Marshall MG30FX. Обаче вече почвам сериозно да се замислям, щом при DSL401 нещо ме тормози, тогава на 30-ката ще е по-зле. Нямаше в магазина MG30FX за да чуя звука на китарите.

Опрделено държа да е Les Paul модел. Сега се загледах в една Ibanez ARZ700 и мисля да ходя да я пробвам.

Дали някой може да сподели впечатление от LP моделите на Ibanez, може би и ESP? 

Отговорено

Ibanez имат сигурно 10 ЛП модела с батерии,без батерии каквото ти душа иска.Естествено и цените им са различни и сигурно има защо.Същата работа е и с маршалите звучат различно нищо,че надписа е еднакъв на   всички.Така де не е толкова важно какво пише на табелката според мен разбира се.При ESP,Epipfone нещата са същите,че и цените са сходни.Отиваш  пробваш и стреляш,но предварително с ясни приоритети примерно Махагонка с активни ЕМГ или махагонка пак с активни но не ЕМГ или пък с пасивни.Така погледнато Гибсън няма да си купиш,защото цената му няма да ти хареса и нещата си идват на мястото.

Отговорено

Да, голям съм фен и thanks. :-)

Обаче видях това и се вкарах в размисъл:

http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=12418&category_id=33&keyword=les+paul

Мама му стара, ще взема да се хвърля. Това ще ми е китарата за следващите 30 - 40 години. :-)

Отговорено (Редактирано)

Ми едно приятелче си купи beginner китара от там,иначе аз нямам впечатления.

Claypool,готов си баце!

Тръгна от 600-900,сега си на кота 1800!---"Нямам повече въпроси,господин съдия" :)

Гледам,че е от тези самонастройващите се!

За бога,не купувай!Сега е това ,следващото ще е СкайНет и накрая идват Терминаторите....

Редактирано от ZLE
Отговорено

Claypool опитах се да ти напиша лично съобщение, но ти пък не можеш да получаваш все още такива. Имам много интересна оферта за теб, но не е редно да я пиша в темата - мейлът ми е viktorst@legartis.com - ако искаш прати ми твоя мейл или тел, за да ти опиша какво имам предвид. Има смисъл да побързаш :-)

Отговорено

Така,като гледам проби няма а само гледане на картинки и проучване на промоциите.Без ясни приоритети няма да имаш добър краен резултат.Ценовия диапазон от 300 до 8100лева е прекалено голям дет се вика за всекиго по нещо.

Отговорено

Има проби, има и гледане на картинки. :yes: Оглеждането, проучването и харесването е част от удоволствието при покупката.

А резултат вече почти има. :metalist: