sa6tiat Публикувано Февруари 18, 2014 Публикувано Февруари 18, 2014 Да си споделим. Дотук съм ползвал Совтеци, електрохармоникси прочее. Интересуват ме ползвали люде на Меса буги, ТАД-овете и прочее? Ако се изрови стара тема, лепете там и да продължаваме. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 Лампи освен руски, китайски и словашки други няма ново производство, както знаеш предполагам. Всичко друго е ребрандиране, подбиране и евентуално (за ТАД поне) специализирано производство. Аз от ТАД съм много доволен за 6L6GC & 6L6WGC, както и 12АХ7 (въпреки че Совтек също имат отлични екземпляри). Като подходящи заместители на 6L6 са и руските 6P3S, които в някои усилватели звучат много по-добре включително и от NOS 7581 Phillips, които от мнозина са считани за една от най-добрите инкарнации в групата 6L6 подобни. EL34 в последните години разчитам на стари запаси, така че впечатления от новите производства нямам. 6V6 - JJ звучат прилично, но не отлично. ЕЛ84 - нямам преки впечатления. 12АY7 - Electroharmonix са отлични. 12АТ7 - TAD selected (т.е. китайски) са достатъчно добри, въпреки че там все още се намират NOS на достъпни цени и разполагам с разни RFT. Използвам и други типове лампи, но те не са популярни и масово използвани, така че предполагам няма много смисъл да ги споменавам. За щастие при тях NOS Sylvania & RCA все още има в добри количества и на отлични цени 3 Цитирай
jabs Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 (Редактирано) Дали няма да е полезно да се посочат и българските магазини с установени стокови наличности на хубави лампи? От обичайните заподозрени, май Music Division засега са най-заредени (JJ, EHX, мисля че и TAD). Редактирано Февруари 19, 2014 от jabs Цитирай
sa6tiat Отговорено Февруари 19, 2014 Автор Отговорено Февруари 19, 2014 В сайта на Томан, България, се загледах, има бая. Други впечатления? Имате ли впечатления за ДЪЛГОТРАЙНОСТ? Не само за крайните, ами и за предусилвателните? Кои са подходящи за по-мек звук, кои - само за тресня? Знам, знам, че много зависи от схемата на усилвателите, сега питам САМО за ламБите? Цитирай
jabs Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 Говоря за НАЛИЧНОСТ. Прави разликата. Поръчка от Интернет може да се направи и от Нова Зеландия Цитирай
synchu Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 ^ A Music Division освен JJ има ли други? Това не го знаех. ^^ трайност и звук са мега относителни неща затова нямам какво да кажа Цитирай
jabs Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 (Редактирано) ^ Именно затова пуснах поста. В сайта им има само JJ. Отидох на място и ми отвориха един шкаф, ум да ти зайде Купих си и EHX, а мернах и TAD, но по причина цена, пропуснах Доставката на лампи отвън е процес през който всички сме минали, бавен, свързан с известен риск. Затова е интересно къде в България може директно да се закупят, при положение че се търсят примерно и подбрани двойки или четворки. Редактирано Февруари 19, 2014 от jabs Цитирай
synchu Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 Абе да кажем че трудно ще се впечатлим, ама е отлично да се знае - мерси за инфото! Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 Ето един БГ сайт от който съм си поръчвал http://www.comaat.com/bg/category/2/radiolampi.html Точни са хората. Цитирай
boreto Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 В Дивизията има JJ, Tungsol. Electro harmonix и Sovtek... TAD няма Цитирай
synchu Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 Великолепно ТунгСол какво има (ще се появят ли в сайта? да питам по-скоро? Цитирай
jabs Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 Баааааа.... Пак съм си бил забравил очилата. Е, познах две от три. А защо няма TAD, къде блее ръководството? Цитирай
boreto Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 ^ Ми смотаняци братле ще се развива тоя сектор, но има време. Ключовите ги имаме вече. В сайта ги има всичките. Разделени са на секции - крайни, предусилвателни и токоизправителни, но е с малък шрифт над картинките. Демек, Явка - меткай пенджерите! 1 Цитирай
synchu Отговорено Февруари 19, 2014 Отговорено Февруари 19, 2014 Да, китайското производство под формата на TAD (демек shuguang) наистина липсва TungSol reissues съм чувал добри отзиви, досега не съм имал възможност да тествам - ше стане Иначе те и Mullard имат reissue (и двете споменати се произвеждат в Русия, под шапката на New Sensor Corp) - нелоши ламбета - нямат нищо общо с NOS Mullard Цитирай
sa6tiat Отговорено Февруари 20, 2014 Автор Отговорено Февруари 20, 2014 Аз пак да питам?! ПРОБВАЛИТЕ? Кои са за по-мек, кои - за по-твърд саунд?Айде освен в наличности, да се пише и за качества, предимства, недотатъци, трайност?! Цитирай
Recommended Posts