SonneR Публикувано Октомври 4, 2006 Публикувано Октомври 4, 2006 (Редактирано) Ето моите няколо малки въпроса 1. Какво означава "coda"? Виждам, че при различни песни представлява малка извадка от няколко такта обикновено след всичко останало. На места над петолинието пише "to coda" или "al codа" - какво е това? Обозначението е нещо като малък кръг с голям разделен на четири от един голям +, така да се каже 2. Акордносто обозначение "°" какво означава всъшност? А когато имам акорд от типа на "Еb7(#11)"? Това #11 представлява уголемена 11-а степен от въпросната скала? 3. Как да изсвиря Bb aug7 на китара? 4. Къде в интернет мога да намеря информация как се построяват всички възможни акорди? Мисля, че това са засега. Може да изникнат и още.. Ще бъда много благодарен ако получа ясни отговори от вас. Благодаря предварително! Редактирано Октомври 4, 2006 от SonneR Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 4, 2006 Отговорено Октомври 4, 2006 (Редактирано) Порови в тоя сай,т току-пък си намерил нещо... http://www.chordbook.com/guitarchords.php Редактирано Октомври 4, 2006 от sa6tiat Цитирай
musicman Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 А можеше да разгледаш хубаво и този форум: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=10673 По въпроса за акордите - питай в горната тема ако имаш още въпроси. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 здрасти по въпросите : 1. това е част от песен, която обикновенно се свири за край на парчето. така описаното от теб кръгче с кръст му викат на български музикален жаргох - "фенер". далсеню то кода значи да повториш темата, докато стигнеш фенера и от там автоматично продължаваш от другия фенер. 2. обозначението с 0 е за умален акорд. а вторият акорд е с увеличена 11 степен - в случая е ла бекар. ето ти пръстовка за си бемол увеличен септакорд по струни : 1. х 2. 7 3. 7 4. 6 5. х 6. 6 за интернет инфо - не мога да помогна, но имам аналогови книги с теория и пръстовки- ако ти трябва.надявам се, че съм бил Ясен поздрави Петър Цитирай
SonneR Отговорено Октомври 16, 2006 Автор Отговорено Октомври 16, 2006 Благодаря за всички отговори, информацията ми беше полезна При следващи въпроси относно акордите ще питам в горепосочената тема, явно е че ще има още такива Цитирай
Recommended Posts