Imperial Публикувано Февруари 3, 2014 Публикувано Февруари 3, 2014 Ако има някой който би отделил 5 минути време за няколко въпроса по отношение на свирене на поне за мен най великият български инструмен наречен каба гайда Цитирай
Imperial Отговорено Февруари 4, 2014 Автор Отговорено Февруари 4, 2014 Ако може да ми предложиш каквито и да е упражнения за гайда или песни дори и ноти да са все тая Цитирай
spd7693 Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 ^ Разгледай хубаво форума и ще видиш, че има раздел "Ноти, уроци и други". Там по може да намериш помощ. Даже май имаше една такава тема там. Цитирай
Imperial Отговорено Февруари 5, 2014 Автор Отговорено Февруари 5, 2014 Новобронец съм , съжелявам ако темата е един вид спам ;( Цитирай
Babyface Bob Отговорено Февруари 6, 2014 Отговорено Февруари 6, 2014 Новобранец си в свиренето на гайда или във форума? По моему гайдата е изключително специфичен инструмент. Устройство, настройка, поддръжка, корекции, "духане" - това трябва да се покаже. Не става с казване по форуми. Има къде да намериш кой да те учи. Имаш ли гайда? Ако да - откъде я взе, ако не е тайна? Цитирай
Imperial Отговорено Февруари 6, 2014 Автор Отговорено Февруари 6, 2014 (Редактирано) Гайдата е ръчно изработена от Бай Диньо(Смолянско) и по устройство, настройка, поддръжка, съм повече от запознат (като изключим факта че в момента е доста трудно свиренето на гайдата ми , тъй като пискуните ми "искат" много въздух и сега чакам новите да дойдат) мисълтае ми е че аз принципно съм китарист от 10 години и меко казано ми се отдава да импровизирам музика и ритми и сега искам да се науча на каба гайда.Знам няколко украшения на тоновете но ми трябват някакъв вид ноти или без значение на каквито и да е родопски песни и аз от там ще се оправя Редактирано Февруари 6, 2014 от Imperial Цитирай
witv1 Отговорено Март 4, 2014 Отговорено Март 4, 2014 Здравей, виж този линк, под раздела Кавал е Гайда и там има много неща. http://www.vassilaprilov.org/index.php?option=com_content&view=article&id=173&Itemid=82&lang=bg Поздрави Иво Цитирай
Oxus Отговорено Април 3, 2014 Отговорено Април 3, 2014 Честито за гайдата и успех! В началото ти препоръчвам да свириш без ручилото, родопската гайда и без друго харчи доста въздух. Също така те съветвам да си намериш учител. Разбира се ако желаеш да създаваш магия, а не просто да си скърцаш. Ако си от Перник или можеш да дойдеш тук някой път, можем да се разберем и да направим един безплатен приятелски урок(не се занимавам с платени уроци). За всякакви гайдарски въпроси: https://www.facebook.com/Vladislav.Stoilov Цитирай
Recommended Posts