Jump to content
Българският форум за музиканти

Imperial

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Каба Гайда

Profile Information

  • Gender
    Male

Imperial's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Имали някакъв шанс да ми кажеш или пратиш клипче как точно се цепят пискуните , гледал съм как Бай Диньо ги цепи , но не винаги ми се получават. Ако ти се занимава и ми пратиш някакъв видео материал , ще съм ти много благодарен
  2. Това си е правило , ручило и гайдуница да се мажат със зехтин или олио , с цел запазване и запичане на дървото , особено когато времето стане по влажно , това няма как да се пропусне да се прави , поради простия факт че като се събере достатъчно влага с времето в самото дърво , накрая просто че се пропука някъде . Въпроса ми е дали някой знае някъв алтернативен начин на мазане или каквото и да е , самия звук да стане по "режещ" .
  3. ручилото ми е от Белята , в начолото беше много по мой вкус , много силно и с такъв "режещ"звук , но след като го намазах 2-3 пъти и като се смени сезона и почна да обира влага , се промени коренно.
  4. ручилото ми е от Белята , в начолото беше много по мой вкус , много силно и с такъв "режещ"звук , но след като го намазах 2-3 пъти и като се смени сезона и почна да обира влага , се промени коренно.
  5. Привет на всички колеги музиканти , въпроса ми е следния.Някой от вас ако знае как мога един вид за запечтам порите на ручилото (освен обикновенния начин със зехтин и повече време) , така че самия звук на ручилото да бъде по "режещ" да наречем.Всички видове акъли и препоръки са добре дошли. Ако кавалджии и други колеги знаят някакъв начин , моля да поделят Приятен ден !!!
  6. Който търси учител гайдар в Пловдив да ми пише на скайп ( nikolai_bobchev_1995 )
  7. Здравейте исках да ви попитам на гайдата ми след като например посвиря 1-2 часа на главината на надоялката ми се образува мокро петно от надуване или от лиги .Въпроса ми е има ни нищо или някакъв начиш да го предотвартя това нещо защото там най лесно ми се спуква гайдата ?
  8. Гайдата е ръчно изработена от Бай Диньо(Смолянско) и по устройство, настройка, поддръжка, съм повече от запознат (като изключим факта че в момента е доста трудно свиренето на гайдата ми , тъй като пискуните ми "искат" много въздух и сега чакам новите да дойдат) мисълтае ми е че аз принципно съм китарист от 10 години и меко казано ми се отдава да импровизирам музика и ритми и сега искам да се науча на каба гайда.Знам няколко украшения на тоновете но ми трябват някакъв вид ноти или без значение на каквито и да е родопски песни и аз от там ще се оправя
  9. Някой може ли да ми прати клип или някакъв вид информация за видовете тонови украшения на каба гайдата
  10. Новобронец съм , съжелявам ако темата е един вид спам ;(
  11. Ако може да ми предложиш каквито и да е упражнения за гайда или песни дори и ноти да са все тая
  12. Ако има някой който би отделил 5 минути време за няколко въпроса по отношение на свирене на поне за мен най великият български инструмен наречен каба гайда
  13. Някой ако има в наличност някакви ноти за песни на гайда ще съм му много благодарен
  14. Ако не се лъжа пискуна мисля че е от дрян , но не съм сигурен.Но със сигурност не е бамбук
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.