Somebody Публикувано Януари 31, 2014 Share Публикувано Януари 31, 2014 Хей народе, мнения за MARSHALL АС100D? Thanks! :-) http://www.youtube.com/watch?v=Uqdr_DZ9ymA Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 31, 2014 Share Отговорено Януари 31, 2014 Прекрасно акустично комбо. Не е от най-висок клас, но много сериозна машина. Какво друго те интересува? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MEXEXE Отговорено Февруари 1, 2014 Share Отговорено Февруари 1, 2014 Мехехе използваме едно токова от 2 години почти и е супер - можеш спокойно да включиш 2 китари и 1 или два вокални микрофона. Звука е супер, има си ефекти, абе изобщо много сме доволни. Използваме го за свирене в помещение около 100-150 кв метра и го озвучава перфектно за акустична музика. Препоръчвам го горещо!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Somebody Отговорено Февруари 1, 2014 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2014 Интересува ме както перфектност на звука. Предполагам, това, че е с транзистори е добре за пренасянето, но не и за звука. Също ме вълнува, като се набримчи до край дали издава специфичния за Маршал звук, дори от електроакустична китара. Беше ми важно и какво помещение покрива, но колега вече е отговорил, че за 100-тина квадрата е перфектен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Февруари 1, 2014 Share Отговорено Февруари 1, 2014 ... като се набримчи до край дали издава специфичния за Маршал звук ... Какъв е специфичният за Маршал звук, когато става дума за акустични комбота? Питам, понеже не ми е известно, въпреки, че съм работил с този модел 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 1, 2014 Share Отговорено Февруари 1, 2014 Едва ли ще се получи това, което по принцип се очаква от усилвател за електрическа китара - целта на този усилвател е друга. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Somebody Отговорено Февруари 1, 2014 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2014 Именно, това ме притеснява, че целта е друга и отбягват принципа. А принципа при Маршал е доста ясен - жега в копчетата дава железен оттенък в звука. Нетипично е да се ползва маршал за ел. китара за акустична такава, но пък звука, който прозивежда комбинацията е... меко казано добър... Та затова питам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Февруари 1, 2014 Share Отговорено Февруари 1, 2014 ... принципа при Маршал е доста ясен - жега в копчетата дава железен оттенък в звука ... Този факт определено не ми беше известен. Благодаря ти, че сподели. Единственото, което леко ме гложди е, че май моделът AS-100 (където "АS" идва от "Acoustic Soloist") си е направен точно за акустична китара, та може това да обяснява гореспоменатото "харесване" на ампа с акустична китара. Все пак не мога да кажа със сигурност, понеже свиря от няколко месеца. Но ще приема мнението ти за чиста монета и ще си купя такъв амп и като свиря ще го насуквам докрай - за металджийски звук, понеже ме кефи много 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dirk Отговорено Февруари 2, 2014 Share Отговорено Февруари 2, 2014 Направо онемях!Не мога да разбера за какво иде реч!Имам такъв усилвател от около 8 години.Никой в Marshall не бяга от никакъв принцип.Усилватела е за акустични инструменти(китара) и глас и както беше отбелязано няма нищо общо с усилвателите за ел. китара!В съотношение цена-качество по предназначение е ненадминат от всички основни производители на акустични комбота до 100 вата.Има огромна разлика между 50 и 100 ватовият вариант.За ел.китара въобще не е предназначен и като технология няма нищо общо с известните лампови маршали.Последното изречение направо не знам дали имаше смисъл да пиша,ама както казах изказванията доста ме объркаха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Somebody Отговорено Февруари 2, 2014 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2014 Аз предпочитам да свиря с JCM800, но с електроакустична китара. Звука е много нетипичен и уникален, затова разпитвам за звука на AS100D. Благодаря за последния пост, като цяло обяснява нещата доста ясно. Разликата между 50 и 100 - очедивдно е голяма да, ефекти и т.н. Предполагам и в звука. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 2, 2014 Share Отговорено Февруари 2, 2014 (Редактирано) Ми, свири с JCM800.... Шегата настрана - никога не съм пробвал този усилвател, но е неразумно да очакваш, че ще звучи като JCM800 - целта на този усилвател е коренно различна. Редактирано Февруари 2, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts