Jump to content
Българският форум за музиканти

Интересно!


Ivanoff

Recommended Posts

        Честно казано на мен ми прозвуча много странно но ето:
От 2 месеца вече се занимавам с едни аудио уроци на Брет Манинг Сингинг Съксес/Singing Success. Та по интересното е, че стигнах до определено ниво и в едно от упражненията той казва как според него се установява дали някои човек е надарен откъм музикална техника на пеене :
Слагате си върха на палеца отдоло под брадичката и трябва да усетите с леко притискане набъбване, което се проверя най- често с преглъщане това са мускули наричащи се Дигастрик мускули понеже от английски digastric muscles. След което с лек вокал фрей си търсите микса на главовия регистър и от най-удобнотови ниско до най-високото с мънкане (ммммм) затворена уста ако тези мускули се стегнат както при  преглъщането нямате такава а ако не се усети такова напрежение значи сте си надарени. Казвам надарен защото те използват giffted от gift подарък.
А и ето нещо което намерих на тези мускули.. 


 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че тези мускули няма да слязат надолу при който и да е с прилична вокална техника.

Иначе, упражнението може би си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че грешиш точно тези упражнения се правят за да се премахне напрежението там защото реално те спират притока на звуковата струя въздух.
Но нормално те са си там няма как да изчезнат но искат много упражнения за контрол защото иначе пречат доста. Поне при мен за мое щастие, правих я тази скала нямам такива усещания за напрежение или да изпъкват тези мускули..
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да де, аз затова горе казах, че при "Хората с прилична вокална техника" едва ли ще изпъкват.

Може би това упражнение е част от някакъв shortcut към добра техника, не знам...

Аз се имам за човек с прилична техника, и при мен не изпъкнаха въобще дори на тонове, на които вече се мъча, поради други причини,

което най-вероятно значи, че същия ефект се постига и с по-традиционните упражнения.

Просто това упражнение набляга точно на този проблем. Надявам се да е наистина полезно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да все пак се има и предвид от колко време се занимава човек аз лично вече направих половин година и няколко месеца.
Но със сигурност това упражнение ще погомне много, тъй като то се прави за да се освободи напрежението при по трудните тонове и главно да се придобие баланс на тези мускули. 
А от един прекрасен български оперен певец :godbless:  знам, че повечето популярни певци имат техника която наподобява плач на малко бебе или дете и този звук или по точно този микс прави един много хубав красив тон с голям баланс нито много крещящо нито много ниско, нито много стегнато(свито) той държи ларингса на точното място за рок малко нагоре за класика малко по-надолу.
Аз сега я разучавам тази техника, дори Брет Манинг я споменава в едно видео бях го гледал преди време също казвам, че  Фреди Меркюри :godbless:  и Павароти :godbless:  са изпозлвали подобно нещо при пеене.

Редактирано от Ivanoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът, от когото Брет Манинг всъщност се е учил (Сет Ригс) и чийто метод е сериозно залегнал в неговата работа, отделя доста сериозно внимание на премахването на напрежението в точно тези мускули, преди да се пристъпи към друга работа.

Упражнението, показано във видеото на Роджър Бърнли е същото като тези, ползвани от БМ по въпроса, и въведени преди това от СР, също така изследвани от Джо Естил и Катрин Садолин( и свързани с въпросното соб качество на вокала, за което говори Иванофф) . Специално в метода на Естил звуците се разделят в различни "животински" групи, има кученца, овчици, гларуси :))) Идеята е да се ползва гласа свободно, като инструмент/цветна палитра, певците за музикален театър основно се обучават по този метод. 

 "Надарен откъм вокална техника" може би се използва като нещо, отнасящо се към хора, които никога не са изучавали вокална техника или ? :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами може би да, става въпрос които не са се занимавали с учител и при тази проверка, посочена по горе с скалата те не усетят напрежение дори някои могат да се задавят. Честно казано и аз не го разбрах много.. заради това и го споделих с вас, също така съм сигурен, че ще помогне на много от вас!
   Това което казваш ти Вяра е много интересно, аз от доста малък имитирам всякакви животни и звуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...аз от доста малък имитирам всякакви животни и звуци.

Може ли да чуем? Обичам да слушам имитации на животински звуци, а и аз се опитвам да ги "имитирам" (при пет ракии :cheers::hysterical: )

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей ги тъкмо ги направих за фъна :D Formula 1 и коте

http://dox.bg/files/dw?a=cce53fe1bf
http://dox.bg/files/dw?a=c2f73bf273
=
 Аз не съм добре с главата пахахахха  :slap: 
Редактирано от Ivanoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.