docc Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 Напълно съм съгласен само искам да добавя че има и страшно вибрато ...Самият И.М.,в едно интервю отпреди 20-на години посочва,че много държи на този техн.елемент(вибратото) и че работи доста по поддържането и развитието му,и че в стиловият му стереотип е включено използването на немалко видове вибрато. BTW - Не са малко изпълнителите с великолепно вибрато.А този елемент може да бъде(и е) толкова специфичен,че може да играе роля и на "визитка".(R.Blackmore;G.Moore;J.Beck...) Цитирай
TONY Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 като тип вибрато - може да се посочи Ерик Клептьн(плавно и широко) и Би Би Кинг(бьрзо и ситно) в едно от китарните списания които имам - имаше класация - по китарни техники за най добро владеене в света например - дабьл хенди ,,,, и тн и тн за вибрато - бяха посочени Инви и Би Би Кинг ами мисля -че точно тия 2-вамата - точно за тая техника - най много заслужават (естествено Клептьн - не е за пренебрегване, но не е толкова вманиячен като тия двамцината) нали наскоро аз се оказах причината да бьда нападнат,твьрдейки че Ал Ди Меола - е по мое мнение втория латино китарист след Сантана ама -не че е фатално,ама пьк сьвсем без вибрато - губи се чувство това естествено е индивидуално и за цялостния образ на Меола - едва ли е от значение - но ми прави впечатление,че Ал не е много по вибротото. от друга страна - Сантана - има само вибрато при хоризонтално свирене - -бендовете му са заковаващи -сьщо без грам вибрато явно - кой както го кара от вьтре... Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Малко оф в един урок водещия пита ББ Кинг: - А ве как го пра'иш т'ва вибрато? - Ей така - вика дебелия. И разтръсква цялата ръка потресаващо опряна само на пръста който държи струната с ебаси амплитудата. Умрях от смях. Сиреч маниак на техника не е. Просто свири от 100 години. А на мен лично ми е абсолютния фаворит. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 (Редактирано) Ето моя опит за звук и свирня с Ревалвер МК2 http://www.cmusicforum.com/dimitar/rvmkii.mp3 Жалко адаптера е хъмбъкер... Редактирано Януари 27, 2007 от Black Bird Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 Ето моя опит за звук и свирня с Ревалвер МК2 http://www.cmusicforum.com/dimitar/rvmkii.mp3 Жалко адаптера е хъмбъкер... Звучиш ми като Димитър Налбантов. Шегата настрана - този етюд от записа ти по звучене на китарата не се доближава до саунда на Малмстийн. Яка свирня е, но звукът на китаратат ти е доста различен. Оня послзва негов сигничър Страт и оттам, според мен, идва и особената мазня във звука му. Мри Малмстийн има много крънч и по-малко гейн. Трудна работа да му изкара човек звука 1:1, но пък и на кого му трябва? Важното е всеки да намери звука, който му приляга най-мнго. Цитирай
ho6imin Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 Според мен звукът на Ингвара във всеки албум е различен.Ако не е така значи аз оглушавам.Но даже и глух бих го разпознал дори на акустична Кремона да забие Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Митко, според мен си издокарал звука на Ингви, само китарата не е точната китара Има ли възможност Ibanez-a в някоя от позициите на превключвателя да разделя някой от хъмбъкерите на сингъл койл? Би ли споделил preset-a за този звук ? Цитирай
TONY Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Yngwie нали е с хьмбькери - не си мислете, че при неговия гейн ще мине с фендерски сингли да той може да не е ужасно много - но е достатьчен, хем китарата му да има сьстейн като на цигулка и сьщевременно всяка нота да се чува - както му казват - артикулирано - според мен всяка нота - отчетливо Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Митко, според мен си издокарал звука на Ингви, само китарата не е точната китара Има ли възможност Ibanez-a в някоя от позициите на превключвателя да разделя някой от хъмбъкерите на сингъл койл? Би ли споделил preset-a за този звук ? Здрасти! Абе и намен ми прилича малкинко...правих още презети... Звука е Ревалвер МК 2 ако си регнат в форума на Ревалвер снощо качих цялата си банка наново с ъпдейтнати презети и тези на YJM Митко Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 ^ Регнах се и си дръпнах новата банка с твоите пресети. Определено ме кефят двата пресета и като понамалих малко гейна тук таме ми звукна още по-малмстийнски Пробвах с единични адаптери (Squier Strat) - звукът не става по-добър или по-малмстийнски, без да коментирам доста по-високото ниво на брум/шум. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Ми,ти как очакваш керамичните кенеф..,адаптри на Squier Strat да звучат като истински? Цитирай
Recommended Posts