Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв синтезатор да избера?


tlm

Recommended Posts

Здравейте!

 

Имам голяма нужда от помощ. Какъв синтезатор да избера за обучаващ се начинаещ малък пианист. Колебая се между тези модели:Yamaha PSR E243, PSR E343, Yamaha YPT 230 и Yamaha YPT 220. Казаха ми че трябва да е с динамична клавиатура, а не съм сигурна кои от посочените имат.

 

Благодаря Ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мое скромно мнение, кийбордите, които посочихте няма да ви свършат работа, те са предназначени по-скоро за любители. За сериозно и правилно обучение, на детето ще му трябва по-твърда клавиатура - тип хамър.
Има значение за правилна постановка, пръстовка и т.н., да не говорим че ако въври добре след време петте октави няма да бъдат достатъчни. Ако имате възможност, помислете за по-сериозна инвестиция, която ще се изплати след време.

http://www.thomann.de/gb/digital_pianos_dp.html

Надявам се да съм бил полезен.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще се занимава сериозно с пиано, колегата е прав за хамър клавиатурата (имитация на усещането при натискането на клавиш на акуст пиано с чукчета и струни). Аз открих онзи ден случайно в софийски магазин бюджетно решение, което ми хареса - Yamaha P 35,  цена 800 и нещо лева, с хамър динамична клавиатура . Доскоро нямаше под 1200-1300, така, че ми се стори добре. А Ямаха са едни от истински добрите клавиатури.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези предложения надвишават двойно бюджета на човека (доколкото видях, една от Ямахите му е 300 лв). За тези пари - най-добре някоя миди клавиатура 76 (или 88) клавиша на старо + кабел + PianoOne VST. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вариантите са два - избързвате и купувате нещо от изброените почти детски играчки, след време се оказва, че не ви вършат работа, защото динамичните им клавиатури нямат нищо общо с тези на истинско пиано, и се чудите как да продадете изделието. Втори вариант - купувате истинско пиано, клавир (или миди клавиатура) с хубава хамър механика и всичко е на пет! Ще е на шест, ако купите истинско пиано. С други думи - козата си сака пръч. :)

Редактирано от miro2bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.