tlm Публикувано Януари 21, 2014 Share Публикувано Януари 21, 2014 Здравейте! Имам голяма нужда от помощ. Какъв синтезатор да избера за обучаващ се начинаещ малък пианист. Колебая се между тези модели:Yamaha PSR E243, PSR E343, Yamaha YPT 230 и Yamaha YPT 220. Казаха ми че трябва да е с динамична клавиатура, а не съм сигурна кои от посочените имат. Благодаря Ви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamahasynth Отговорено Януари 22, 2014 Share Отговорено Януари 22, 2014 По мое скромно мнение, кийбордите, които посочихте няма да ви свършат работа, те са предназначени по-скоро за любители. За сериозно и правилно обучение, на детето ще му трябва по-твърда клавиатура - тип хамър.Има значение за правилна постановка, пръстовка и т.н., да не говорим че ако въври добре след време петте октави няма да бъдат достатъчни. Ако имате възможност, помислете за по-сериозна инвестиция, която ще се изплати след време.http://www.thomann.de/gb/digital_pianos_dp.htmlНадявам се да съм бил полезен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viksps Отговорено Януари 23, 2014 Share Отговорено Януари 23, 2014 Ако ще се занимава сериозно с пиано, колегата е прав за хамър клавиатурата (имитация на усещането при натискането на клавиш на акуст пиано с чукчета и струни). Аз открих онзи ден случайно в софийски магазин бюджетно решение, което ми хареса - Yamaha P 35, цена 800 и нещо лева, с хамър динамична клавиатура . Доскоро нямаше под 1200-1300, така, че ми се стори добре. А Ямаха са едни от истински добрите клавиатури. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
НиколайGK Отговорено Януари 23, 2014 Share Отговорено Януари 23, 2014 Тези предложения надвишават двойно бюджета на човека (доколкото видях, една от Ямахите му е 300 лв). За тези пари - най-добре някоя миди клавиатура 76 (или 88) клавиша на старо + кабел + PianoOne VST. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viksps Отговорено Януари 24, 2014 Share Отговорено Януари 24, 2014 Той не е определил бюджет - освен това разликата си струва - едното си е играчка, а другото е инструмент. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Януари 26, 2014 Share Отговорено Януари 26, 2014 (Редактирано) Вариантите са два - избързвате и купувате нещо от изброените почти детски играчки, след време се оказва, че не ви вършат работа, защото динамичните им клавиатури нямат нищо общо с тези на истинско пиано, и се чудите как да продадете изделието. Втори вариант - купувате истинско пиано, клавир (или миди клавиатура) с хубава хамър механика и всичко е на пет! Ще е на шест, ако купите истинско пиано. С други думи - козата си сака пръч. Редактирано Януари 26, 2014 от miro2bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts