metalhammer Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 (Редактирано) ^Вероятно е нещо като Меса-Ви-Туин? НЯМА НИЩО ОБЩО С "Меса-Ви-Туин" двата продукта са коренно различни edit http://www.tubefreak.com/V-Twinp.gif http://www.tubefreak.com/V-Twinp.gif мда ето ти го v tween схемата е толкова гнусна че някак си не си заслужава да я повтаряш само с двете ламби вътре без никакви дискретни елементи като операционни усилватели и диоди може да се направи ултра як ефект - за справки чувате какво е направил удалофф Редактирано Октомври 2, 2006 от Mephistofel Цитирай
TONY Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 общото че е са на еднаква цена с 2 лампи В - туина звучи по благо, и е с по малко гейн,има повече екстри(и то не една) този 325 - не звучи по лошо-но някак си е по суров,вади повече геин което обаче не е сигурно за да е ясно трябва да се направио тест с 1 китара, един усилвател, или пауьрамп и едни и сьщи говорители метьлхемьр би ли разменил твоя витуин за удалоф??? Цитирай
bobalan Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 аз бих раменил, но нямам втуин.... Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 А схема на тва чудо намира ли се? И от къде знаете,че е само с лампи? Цитирай
LOE Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 не знам какво толкова се шашкате, съвсем нормален лампов драйв, с абсурдна надценка, както всяка лампова апаратура съвсем нормалное да звучи много по добре от разни педали с операционни усилватели, педали които поради високата си разпространеност са наложили нисък еталон за средностатистически звук Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 общото че е са на еднаква ценас 2 лампи В - туина звучи по благо, и е с по малко гейн,има повече екстри(и то не една) този 325 - не звучи по лошо-но някак си е по суров,вади повече геин което обаче не е сигурно за да е ясно трябва да се направио тест с 1 китара, един усилвател, или пауьрамп и едни и сьщи говорители метьлхемьр би ли разменил твоя витуин за удалоф??? 100% бих разменил шибания туин за удалофф > bratmito схема няма обаче съм виждал снимка с отворен капак цялата работа е че туина е ширпотреба докато удалофф е направен със супер яки подбрани елементи - такива произведени за военната индустрия самия господин удалофф казва че и да имаш схемата и да я повториш няма да постигнеш неговото изделие то е правено с желание подбор на елементи , сяка бройка е напасвана и пробвана ръчно от него Цитирай
LOE Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 (Редактирано) ем дайте да купим една бройка и металхамър да почва серийно производство според мен качествени компоненти и оптимални работни режими на лампите би трябвало да стигнат за добър звук Редактирано Октомври 2, 2006 от LOE Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 ем дайте да купим една бройка и металхамър да почва серийно производство според мен качествени компоненти и оптимални работни режими на лампите би трябвало да стигнат за добъв звук няма в магазините такива компоненти Цитирай
LOE Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 да ма по интернет всичко може да се поръча... въпроса е дали ще излезе по евтино... защото имам подозрения че тия лампи вътре не работят на 18 волта, траф и 2 добри ламби спокойно може да стъпят към 300-400 лева, другите компоненти не са толкова важни стига да не са от кварталния радио шак по принцип ефекта не е кой знае колко сложен, не е невероятен цифров процесор, 2 лапми и 20-тина пасивни елемента Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 ламбите не работят на 18 волт а на доста повечко Сега мисля че няма какво да се кефим на тва камионче - то не е свещения граал Тука е много важно ампа след него да е качествен а също и китарката преди него. Да не с езаблуждаваме че само камиончето и ди бокс плъгнат в компа ще звучи добре. Този ефект е направен да се свири с него в мощен ламбов амп с хубав китарен кабинет! Ако нямаш горепосочените няма смисъл да се точиш на удалофф като гладно цигане пред баничарница. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 По това,което чух,определено е доста по-добър от v-twin като драйв.Но цената му наистина е неприятна. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 ами колко от Вас имат реално Ви туин аз имам и казвам че моят звучи по благородно , но с по малко гейн но пьк нямам китара с ЕМГ адаптери защото си мисля че семплите са правени с такава а адаптерите оказават голямо вляние - дори и за гейна аз моя Ви Туин не го сменям за Удалоф 1. ви туина освен тру байпас има и клийн канал - който тук липсва 2.има изходи за пауьр амп, за китарно комбо , и за миксер - сьс спийкьр симулация - има ли ги тия екстри руснака - не 3. еквилайзьр - ниски ,средни и високи ,плюс презьнс - 325 -пак няма 4.Ви туина - само да реша -за 2 седмици му взимам 600 лв 5. колко реално давате за удалоф?- е сега на масата? (и аз ще си купувам кранк в следващите няколко години - ама по принцип, а не дефакто - както вьв вица - дето бащата казал на Иванчо - по принцип щяхме да имаме 3000 бона вкьщи - а дефакто - имаме 3 курви,като питал жена си и двете щерки дали биха се оправили с някой ром(ама не римлянин) за по 1000 лв) Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Мисля че пак сравняваме продукти от различен клас - напълно характерно за нас българите. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Здравей.Аз имам V-twin и съм свирил много с него.Поддържам мнениети си от по-горе,а именно,че според това,което чух,за мен, този драйв е по добър от неговия.v-twina винаги ми е звучал запушено.Никога не ми е пречел факта,че няма много гейн.Не ползвам и половината от наличния му.Просто не е достатъчно прозрачен като звук.Много подходящ за звук тип Сантана,а това е точно диаметрално противоположно на моя вкус.Способен и на тежък ритъм саунд стил Mêsa Boogie.Звучи много добре с друг драйв пред него Иначе за останалото си напълно прав има много повече възможности от Удалов.Винаги съм ценял способността му да звучи добре,независимо в каква скапана апаратура го включиш.Когато ми се е случва да свиря гиг със незадоволително звучащ амп го използвам да ми оправи чистия канал. Иначе пазарната му цена в e-bay e okоло 500лв ако е в добро състояние.Не мисля че се произвежда вече(но не съм сигурен) П.П. мнението за саунда му (на педала) си е лично мое Цитирай
TONY Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 на мен лично Ви туина не ми звучи запушено, но определено предпочитам да го включвам от комбо амп изхода - кьм лампов амп като ползвам и байпас функията - така го докаравам - до 2 клийн звука,крьнч и лийд варианта да го ползвам като преамп -в пауьр амп - не ме кефи особенно - тогава наистина звучи запушено(тук бил предпочел и крейт тдп, и хюс и кетнер тюбмен например) е преди малко си свирех с туина - страшен кеф и ако имах няколко удалов педала бих ги бартеросал за втуин безпроблем(сигурно ще си оставя един ) - както виждам има доста навити Цитирай
Recommended Posts