stratocaster Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 (Редактирано) намерете стар мокет или чаршафи нещо, може и пердета дебели с по един дюбел и готово само че не знам дали няма да започнат да излизат прашинки - а те боцкат и са неприятни. доколкото знам и не са желателни някой по-знаещ да даде съвет с какъв точно плат може да се покрие ватата? обикновенна дамаска би ли свършила работа? а изкуствена кожа? Редактирано Октомври 3, 2006 от stratocaster Цитирай
Angel Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Кови или лепи смело върху стиропора - няма да пречи, даже ще подобри топлоизолацията. Само гледай да стане здраво, да не заварите "нов килим" от вата някоя сутрин.. :green: Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 йааааа направих си 4 прекрасни пана за стените. станаха бонбон. обаче който ог мързи да не се хваща - то не беше мъкнене и рязане на дърки, вати, простотии....пирони, такери, скандали, сърбеж по цялото тяло от ватата...... наложи се да сложа 2 слоя дамаска отгоре за да не излизат прашинки от ватата..... абе играчка е ама сега като плясна с ръце в стаята все едно съм в пустиня Цитирай
bate_pe60 Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 (Редактирано) @FRAGILE, bate аз навремето подходих доста по-тънко с финансите и съм доволен от резултатът. (1) кори от яйца директно за стените - дифузори(няма и 1 кв см гола стена), (2) на баба китениците заковани през корите за яйца направо в стените - абсорбатори... няма смисъл да коментирам какъв е ефекта -- мммммедец... :inlove: е, разбира се коването беше сериозно щот съм наковал всички стени и тая камера я напълних с мека мебел за да "поема"...ПРЕдоволен съм... иначе стереопорът изобщо не е звукоизолатор, той е ТОПЛОизолатор. корите стават за дифузори - разсейва звуковите вълни и омеква реверберацията. тогава вече грубия ROOMHALL effect става на WARMHALL който е доста по глух и гадното кънтене намалява драстично, НО НЕ ИЗЧЕЗВА. то просто се разсейва и се отразява с друга форма . а китениците понеже са пухести и много дебели и меки и имат едни (от тошово време) реснички които стърчт от лицевата част - те пък поглъщат. сааамо че аз тая камера я праих за вокали. нямам идея каква манджа ще стане ако влезне един тупанджия и няколко китарчика с кубовете да разклатят гривите в помещението Редактирано Октомври 7, 2006 от bate_pe60 Цитирай
fragile Отговорено Октомври 7, 2006 Автор Отговорено Октомври 7, 2006 (Редактирано) благодарско bate_pe60 хей супер много ми помогнахте всички ... почти сме на финалната права с юнаците... сложихме вата 5 см... отгоре със сякакви одяла и килимчета, китеници и прочие наковахме, и изнамерих плат за най-отгоре...stratocaster/"да не излизат прашинки от ватата"/ едната стена ще я оставим, но тя изцяло е в едни тежки плюшени завеси които мисля че вършат работа, отдолу има прозорци които са обработени с вата и кори за яйца... за тавана нямаме финанси /за вата/ но както казах има кори за яйца горе и си мисля да провесим един огромен плат... за пода ще сложим повечко килимчета... а звука наистина е много по-добър... stratocaster"абе играчка е ама сега като плясна с ръце в стаята все едно съм в пустиня" Редактирано Октомври 7, 2006 от fragile Цитирай
enuffZnuff Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 (Редактирано) глемда тука продават и една стъклена вата - пише, че е за звукозащита - ползва се при преградни стени и окачени тавани - марката е изовер - акустодали е подходяща Как стъклена бе хора, тя е канцерогенна от соц време вече не се използва никъде.има ли някой представа какво представлява стъклената вата и какво се получава от нея,преди години работех като водопроводчик и да не ви казвам какъв ужас беше когато поправяхме тръби облечени в стъклена вата.Имеше и преди години една репетиционна на Сточна гара и онзи мозък собственика беше наблъскал в тавана стъкленавата и като треснеш с касата и всичко ти се посипваше по главата, Редактирано Октомври 7, 2006 от enuffZnuff Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 http://s3.photobucket.com/albums/y51/strat...1&addtype=local Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 http://s3.photobucket.com/albums/y51/strat...1&addtype=local Бравос.....така доста по-културно изглежда. П.П. Само не разбрах на 3-тата снимка онуй прасе за к'во е седнало върху панела...сигурно се кефи докато свириш... Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 ми прасенце седи си там сега и нещо за ъглите трябва да скалъпя... Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 9, 2006 Отговорено Октомври 9, 2006 stratocaster прочети си хубаво книжката към Алесисите и прочети хубаво изискванията към поставянето им Зат тях повърхноста трябва да е звукоотражателна, а не поглъщаща или самите производители бъркат Все пак луфърните отвори са отзад Цитирай
Da_Fuse Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 Аз може ли да задам един въпрос по темата... :violin: Ако облицовам целите стени с дунапрен на топове дебел ...10см дали ще е добре за вокали :think: :wall: Цитирай
Da_Fuse Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 П.С. С непретенциозен кондензаторен мокрофон например..Б1 или Б2 на Берингер Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Какво имаш в предвид под думата "на топове" :think: Цитирай
brysnaria Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 ми прасенце седи си там сега и нещо за ъглите трябва да скалъпя... лол, прасенцето е най-важната част от цялото оборудване Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 f1_sound е прав, на всяко озвучително тяло дето е тип бас-рефлектор и дупката е отзад не е добре отзад нещо да гълта баса...може да има само тънък слой, който да обере нещо символично... @Da_Fuse, ако нахакаш на всички стени 10 санта дунапрен рискуваш да отидеш в другата крайност и да получиш dull sound. По-добрият вариант е (ако разполагаш само с този 10 см. дунапрен в големи количества) да го сложиш на пана на най-големите паралелни плоскости (стените) и то не изцяло....не знам какво ти е помещението (понеже за всяко подходът е различен), но примерно ако имаш съвсем голи стени без мебели, библиотечки и др. подобни - към 60-70% от общата плоскост на стената. Цитирай
Recommended Posts