Jump to content
Българският форум за музиканти

Kx драйвери - ПОМООООООЩ!


rusnaka

Recommended Posts

сложих си великите драйвери...

Много объркани - но както и да в

Имам 2 основни въпроса и проблема...

 

Значи - като отворя долу най отляво kxDSP - то е настроено на нещо си - а аз искам да го махна - за да не ми разваля звука. Обаче като го махна (менюто - ИЗЧИСТИ DSP) после от централния миксер ми изчезват рекърдите там - не мога да избирам откъде да записвам и т.н...

 

И после - като свиря имам по-голяма латенция отколкото без тях...

 

с Аудиджи съм...

 

ПОМОЩ МОЛЯ!!!!

МЕРСИ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмммм... Странно... Значи наистина имам по-голяма латенция, но това е само в сонар, иначе като свиря на стендалоун е добре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито! :godbless:

 

Аз предупреждавах, ама никой не слуша/чете. Ефекта от тези драйвери (поне при мене) беше много добър, да не кажа отличен, но за сметка на това са доста неприятни за настройка.

 

Първо изчистваш DSP-то напълно, така че да остане всичко несвързано и после си рутираш физическите входове към АСИО входовете и изходите от АСИО към физическите изходи.

 

Съжалявам, но такава карта нямам инсталирана от доста време и не си спомням детайлите, за сметка на това си има документация. Тая работа без четене и занимавка не става.

 

Ето и малко статийки:

 

http://members.home.nl/nahutec/kxtutor/quickkx.htm

 

http://members.home.nl/nahutec/kxtutor/cubase/kxcubasesx.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, и аз съм с кХ драйвери, нищо не разбирам, инсталирам ги, ползвам всички настройки по подразбиране, само си променям в Кюбейс или съответните аудио приложения латенцията за АСИО на 5мс и нямам никакви проблеми. Не разбирам защо трябва да се чисти ДСП-то. Доколкото мога да преценя от скромните ми разбирания, няма вързан никакъв ефект по подразбиране. Има само реверб и хорус, но са намалени на 0. Не разбирам какви са проблемите изобщо? Да не би да зависи от версията на драйвера? Защо искате да се изчисти ДСП-то?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че основното заблуждение, което имаш, е че има вкарани много ефекти по подразбиране, щото сигурно гледаш там доста виртуални връзки между отделните компненти на оня екра. Може да ме лъже паметта, но съм почти сигурен, че бях чел, че всички тези неща, с изключение на реверберацията и хоруса, са задължителни да са вързани на този екран, и че освен това по подразбиране дори и реверберацията и хоруса са на 0, така че излиза чист звук, няма никакви ефекти. Направи си един мастър ресет и не се занимавай повече с глупости. Ушите са най-доброто средство, а предполагам сам можеш да разбереш, че няма никакви ефекти вкарани в сигнала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.