Pandemonium Публикувано Септември 27, 2006 Публикувано Септември 27, 2006 (Редактирано) Предварително се извинявам ако е задаван вече въпросът, но не успях да намеря нищо конкретно с търсачката в продължение на 4-5 часа( може и аз да съм си тъп де). Та тия дни си взех Д'адарио 0.12 и като ги сложих и настроих ми повдигнаха много здраво тремолото на страта(изглежда си, все едно съм го натиснал зверски с ръчката). За първи път му слагам толкова дебели струни и се зачудих, понеже на 0.10 и 0.11 не ми дава никакви проблеми. Погледнах дали не мога да опъна пружините отзад, ама нъц, сложени са в най-стегнато положение. Можете ли да ме посъветвате какво да направя и най-вече колко пагубно е това за тремолото ми? Редактирано Септември 27, 2006 от Pandemonium Цитирай
black_waltz Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 (Редактирано) бе за тремолото незнам ама за грифа ако не си нагласил тръс рода може да не е много хубаво тремолото щом неможе да се натяга повече му хакни още 1-2-3 пржини и ще се оправи, ако не го фиксирай с парче дърво, капачка от кола или квото намериш или най-хубаво прочети кво ще ти кажат и другите суфорумци па тогава прави квот ще праиш П.С. с толкоз дебели струни на страт трябва да свириш поне в До, за в Ми нема да можеш да ги натиснеш бах 0.о Редактирано Септември 27, 2006 от Alexi_Laiho Цитирай
Pandemonium Отговорено Септември 27, 2006 Автор Отговорено Септември 27, 2006 Ба, аз в Ми не съм свирил от една година...Отворено Ре и това е. Цитирай
RockoBG Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Смени пружините, добави ако липсват и т.н. Най-добре блъсни едно трупче и заеби тремолото Цитирай
rainroom Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...l=Дебели+струни Цитирай
Pandemonium Отговорено Септември 27, 2006 Автор Отговорено Септември 27, 2006 Да, ама въпроса ми е какво да правя с тремолото, не с Тръс род-а или флойда Тия работи ги прочетох, въпроса ми е дали е възможно да си оправя кривината, или просто да го фиксирам. Цитирай
fluti Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 тремолото щом неможе да се натяга повече му хакни още 1-2-3 пржини и ще се оправи, ако не го фиксирай с парче дърво, капачка от кола или квото намериш Ето това трябва да направиш за тремолото Цитирай
Telerig Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Да по принцип би трябвало да имаш място за още 2 пружини сложи и тях. Ако не става и така тогава сложи както казаха колегите дървено трупче примерно. Един приятел свиреше така с една батерия от 9 волта цяла година. Цитирай
solo5 Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 поправете ме ако греша, ама за къв ..... му е на пича да свири с 12-ки на флойд роуз :think: Цитирай
fLiSk Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 В случая не става дума за Флойд, а за тремоло на Стратокастер, предполагам плаващо, което променя нещата. Аз си свиря с 0.11 със същата конфигурация и да ти кажа има защо, мисля че имаше тема за разликата в звука на дебелините струни Цитирай
Pandemonium Отговорено Септември 27, 2006 Автор Отговорено Септември 27, 2006 (Редактирано) Пичове, благодаря за съветите, темата може да се заключва. ЕДИТ: И да, с плаващо тремоло и 12-ки китарата ми звучи много добре. Редактирано Септември 27, 2006 от Pandemonium Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Внимавай да не я настроиш в МИ с толкова дебели струни, може да я повредиш(особено грифа). Виж и дали няма промяна в извивката на грифа от струните, ако има, регулирай тръсрода, така, че грифа да е почти изправен. И като махаш струните, не забравяй да отпускаш грифа, за да не го извие тръсрода назад. Цитирай
PlamenM Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 в момента свиря с 0.12 в Ми..преди това с 0.11, проблем с грифа нямаше...да настройвам ли тръс рода за 0.12ските? Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 уау,ко праиш бе човек...аз с 12ки в СИ свирех.. най-простата и лесна максима е Дебели струни = ниска настройка... Тънки струни = стандартна... за Ми по-дебели от 10 неса ти нужни.. Цитирай
fLiSk Отговорено Септември 27, 2006 Отговорено Септември 27, 2006 Не са ти нужни ако???? Тук не става дума за модерна китара с тънък гриф а за Страт,с типичните им "лопати" а освен това тръс - роуда е направен затова, да се настройва при смяна на дебелината. Освен това с дебели струни в Ми се свири. Ако кажеш че не е така автоматично каваш, че 2/3 от блуз и джаз свирещите не са съществували. Да не говорим за Стиви Рей Воун, който си е свирил в Ми с 13ки Цитирай
Recommended Posts