jabatajabata Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 (Редактирано) чети всичко1 лаптопа е описан по-нататък във постовете описвм ти го пак - FS АМИЛО 1845/3.02 (в първия пост има грешка написано е 3.2 затова по-нататък на страница 4 е коригирана на 3.0 за което съжалявам) П4 Хипер Триитинг 512RAM / 15" РАЗШИРЕН ЕКРАН 128RAM на видеото отделно от РАМ-а на ПЦто , 60GB е оригиналния хард. На година и половина е, в гаранция- продава се! Редактирано Октомври 6, 2006 от jabatajabata Цитирай
jabatajabata Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 (Редактирано) същите ги има и с процесори на 3.4ГХ но само съм чел. После започнаха да се вграждат други по-слаби процесори но повече мобайл ориентирани - по-малко топлят, харчат по-малко ток..и естествено работят по-бавно. В момента дуал кора е ОК но нямам време да ида да пробвам един. ето линк на мояЛИНК Редактирано Октомври 6, 2006 от jabatajabata Цитирай
CyberGene Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 Hyper Threading (Хайпър ТРЕДИНГ, не трийтинг) Цитирай
7thString Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 Хм, абе то звучи хубаво дето го продаваш ама един такъв с п4 процесорче на същата честота изцокваше батерията за 2 часа, хем беше нов :/ Иначе аз търся сега прогресивно лаптопче Цитирай
7thString Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 (Редактирано) Cubase 4 1.4GHz 512MB V-Stack 1.4GHz 512MB WaveLab 6 1.4GHz 512MB Groove Agent 3 2.0GHz 1.0GB Groove Agent 2 1.4GHz 512MB HALion 3 1.4GHz 512MB The Grand 2 1.4GHz 512MB Virtual Bassist 1.4GHz 512MB Virtual Guitarist 2 1.4GHz 512MB NI Komplete 4 1.4GHz 512MB NI Battery 3 1.0GHz 512MB NI Absynth 4 1.4GHz 256MB NI FM8 1.4GHz 512MB NI Kore 1.4GHz 768MB NI Audio Kontrol 1 1.4GHz 512MB NI Reaktor 5 1.5GHz 512MB NI B4 II 1.3GHz 512MB NI Bandstand 2.0GHz 768MB NI Akoustik Piano 3.0GHz 1.0GB NI Elektrik Piano 1.2GHz 1.0GB NI Guitar Rig 2 1.4GHz 512MB NI Vokator 1.2GHz 512MB NI Traktor 3 2.0GHz 512MB Cakewalk Sonar 6 PE 2.8GHz 1.0GB Cakewalk Project 5 2.0GHz 1.0GB Cakewalk Dimension Pro 1.3GHz 512MB Cakewalk Power Studio 2.8GHz 1.0GB Тва са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, не минимални изисквания... Мисля, че това е достатъчно да те упъти каква машинка ти трябва А относно дилемата свирка/лаптоп- ако ти се дават пари напразно- вземи си тоя мотиф... Съвсем откровено, за тия пари, които струва може да се спретне такава машина, че мотифа ще изглежда като детско пиано Обърни внимание на това, че М серията на интел се представя по-добре на тестове и има по-голяма производителност. Не се подлъгвай толкова от "числото". Директната ми препоръка: Процесор: около 2GHz, х64, а може и Centrino(аз лично повече съм му фен) РАМ: 512MB(след тва ръгваш още един модул по 512 или 1GB, които са респективно по около 50$ и 100$) Диск: За това за което ти трябва 40GB е напълно достатъчно, но може да потърсиш изгодна оферта за 60/80. Да си купиш хард отделно е самоубийство(за джоба ти)!! Ето ти 2 примерни оферти: Acer Aspire 1694WLMi(Pentium M 2GHz, 2x512MB RAM, 100GB HDD и мн екстри)- 2450лв(с ддс-то естествено) Acer Aspire 1642ZWLMi(1.7GHz, 2x512MB, 100GB и не много екстри)- 1650лв. Визирам Acer щото минаваш най-тънко, а качеството им си е напълно сравнимо с това на кожодерите Аз лично съм много доволен от Acer Travelmate 2428(1.7GHz, 512MB, 80GB) който е към 1450лв, но Travelmate серията е повече ориентирана към яка батерия, добър безжичен контролер и т.н. но поне със Сонар 5 се държи перфектно! Инак... ти си решаваш Само гледай да не стане да си вземеш супермашина и после на CPU Usage стрелкичката да не скача на повече от 10%... Редактирано Октомври 7, 2006 от 7thString Цитирай
rusnaka Отговорено Октомври 7, 2006 Автор Отговорено Октомври 7, 2006 Хора, кажете, моля ви откъде да си купя миди клавиатура М-Аудио с 5 октави, но не с тежка клавиатура (на някои може да се стори странно, но до сега само такава срещам) и откъде да си взема външна саунд карта с малка латенция... Мерси!!! Ааааа и който го интересува продавам си лаптопа ДЕЛЛ латитюд 610. Айде! Цитирай
jabatajabata Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 (Редактирано) Не е странно че търсиш мека клавиатура. Мнохо хора (и аз дори) съм на мнение че когато имаш хамър клавиатура трудно се свири със солистични бленти и по принцип се рабити трудно с пич шивта и модулацията (ако изобщо тежката клавиатура има такива щото май по принцип нямат) а да не говорим ако предпочиташ да си изсвириш миди трака с барабаните вместо да го програмираш стъпка по стъпка. Тогава (барабани) се свирят ултра трудно и стават малко смешни - абе борба си е. Затова когато си купя тажка клавиатура няма изхвърля леките. Търси на ДИНАКОРД или по компютърните магазини - има от време на време клавиатури. По въпроса с лаптопите скоро гледах някакъв 1.6 коре дуо за около 1800 което си е (но не съм сигурен) като П4 на 3.2 в повечето отношения. Колкото до многозадачноста знам че коре дуо увисва рядко и винаги - ако увисне остава "половинката" - колкото да ти изпише поне -" сори смахнах се " Това последното е смешка! но си е така И още ако ви е HT процесора не трябва да се слагат цели симове например един по 512 защото работи по-бързо ако са 2х256 - заради разпределянето на пакетите към паметта. За дуал кора не съм запознат но мисля че и там е така. Има дори готови - двойки памети които са малко по-скъпи но са с еднакви параметри - тест - и си подхождат за двойка Редактирано Октомври 7, 2006 от jabatajabata Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 ^ @jabatajabata, ще ме умориш от смях Моля ти се, стига псевдо информация по темата с хардуера. То и ние не сме гурута, но това което пишеш според мен не е особено вярно. Това, дали машината е с процесор с Dual Core, две или повече CPU-та или пък процесора е с HT няма нищо общо с това дали приложението е многонишково и дали ако му забие някаква нишка ще успее да ти каже "сори, ама ми стана кофти". Колкото до това дали с един или два модула памет ще работи по-бързо - тук въпросът въобще не опира до HT, Dual Core и т.н. Всичко зависи от контролера на паметта - ако той е по-ефективен с два модула памет (всички dual channel контролери), естествено че ще е по-бърз с два Това няма нищо общо с процесорните ядра. За пример - ето ти архитектурата на АМД Dual Core процесорите: Както се вижда на картинката, двете ядра не ползват отделни контролери на паметта. Ако ползваха отделни нямаше да е "препоръчително", а направо задължително да се слагат поне 2 модула с памет. Освен това, адресирането на паметта не е концерт по желание и много често данните за един процес или негова нишка се заделят или само върху единият модул или върху двата - зависи от много фактори, така че няма как ядрата да работят есклузивно с отделни модули от паметта, дори ако това беше хардуерно възможно. На кратко за паметта - ако контролера поддържа dual channel режим, тогава е препоръчително да се сложат два (задължително еднакви) модула, вместо един по-голям. Ако не поддържа dual channel е в общи линии все тая, макар че според реализацията на контролера на паметта може да оказва някакво минимално влияние. Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 За правене на музика няма спор, че Мак са първенци, но са и първенци в цените, които слагат на компютрите си и на софтуеъра си, а имат право! Не съм виждал по-красива операционна система от МакОС10, няма и да видя сигурно! Иначе ако става дума за лаптоп, просто казвам IBM. IBM R Series R60 за мен е машината, която в ценовия си клас няма кой да я бие! 5,2 часа живот на батерия, а ако искате се взима едно модулче и батерийката става леко 11 часа. Дюъл кор на 1.8 мисля, че няма да е никак зле, а и Memory: 512 up to 4096 MB е прекалено приятно! Цената му е 2600 лева. Може съвсем скоро да се похваля с него Смятам да го ползвам именно за свирене. В отговор на темата за лаптоп и живо свирене.. Защо не, хората го правят отдавна. Дигитални пултове, с процеси, които са доста по-тежки от миди клавиетура са включени в лаптопите на мои познати и миксират по клубове. В отговор на коментарите на jabatajabata, просто някои неща не са ти ясни, послушай niki123bg. Не сме гурута, но някои от нас с компютри си изкарват хляба. Само мога да те светна, че Амило серията на Fujitsu Siemens е евтината серия, която не става за много неща, различни от писане на текстове, филми, СЛУШАНЕ на музика и игра на някои игри. Виж, ако кажеш Лайвбуук, да... Но за Амило винаги ще съм критичен, дори и да пуснат скоро лаптоп с куадкор процесорче. По принцип лаптопита на Fujitsu Siemens са много под въпрос в много ревюта. Имат кривинки, които моите уважения и към двете компании, но можеха да ги елиминират, ако производството им не беше в Индонезия. Само това ми дойде като муза за писане засега. Дай боже да нямам повод да пиша повече Поздрави, Виктор Цитирай
jabatajabata Отговорено Октомври 8, 2006 Отговорено Октомври 8, 2006 (Редактирано) Вероятно не съм описал нещата добре, вероятно не разбирам, може и да не ми е ясно как искате да го опиша. Не искам да се карам с никого и да споря. Имам лично 12GHz изчислителна мощ в студиото засега ми стига. Явно е че с толкова цифра не изкарвам пари от компютри, а от правилната им употреба. Музиката за първия си спектакъл продадох с помоща на служебен пц на 75Мхц. Безмислено е. Който може да дава по-добри съвети - МОЛЯ да дава. Затова е форум. Аз спирам. Теорията е едно опита друго няма съмненеие. По принцип - не знам защо не харесвам АМД. Който иска да си купува 3Гхц за текстове - да си купува. Които иска да свири с 1.5ГХц да свири. Някои даже анимация правят на 800МХц. И дори печелят международни награди. Съжалявам че споделих. Както и да е - Идеален Лаптоп - просто няма. Техниката само ни помага а каква да бъде тя - се определя от това колко ти е голям хонорара (отговорноста), колко човека те гледат в залата или ти плащат на час в студиото. Аре да спра вече. От днес само ще питам. И ако извъртя нещо за свободна употреба - ще пускам в АВТОРСКА. Успехи господа съветници! Научих и полезни неща из темите. Редактирано Октомври 8, 2006 от jabatajabata Цитирай
CyberGene Отговорено Октомври 8, 2006 Отговорено Октомври 8, 2006 Жабата, споко! В момента се наблюдава типично форумно представление. Влиза човек от скоро, каже нещо с малко повече ряз, някакви от по-старите му се изрепчат, след това този първият се засегне, напише как повече нищо няма да казва... Ех, това е толкова често срещано Имаше дори една голяма статия, описваща всички тези форумни явления. Не се коркайте. Жабата, ще ти мине, ще посвикнеш на тона, ще свикнеш на вечните дразги и няма да ти прави впечатление. Това е красотата и атмосферата на форумите Цитирай
rusnaka Отговорено Октомври 9, 2006 Автор Отговорено Октомври 9, 2006 Колеги, моля ви по-спокойно! Не спорете за глупости - все пак форумът е музикантски, а не компютърски и се предполага че ние сме много повече музиканти отколкото компютърни специалисти... Та аз конкретно за себе си - ще пробвам сега първо с моята вградена карта, която не очаквам да е добра... иначе едни познати от Пайнер ми казаха, че това което ми трябва е ФОКУСРАЙТ - карта - като цените почвали от 500лв... Хммм.... 1 Цитирай
Misunderstood Отговорено Април 10, 2017 Отговорено Април 10, 2017 Би ми било интересно еволюционното съживяване на тази тема 8 години по-късно Цитирай
asan79onbashi Отговорено Април 10, 2017 Отговорено Април 10, 2017 Не знам,виждам че за свирене живо с пц спорите че даже и се засегнахте вече.Софтуери,джаджи и щуротии.Важно е оферти да има и парички да се слагат в джоба няма значение с какво ще се свири.Един обикновен лаптоп и една клавиатура или стар клавир.Трябват 10-20 добри стила/да звучат горе-долу/. Е то е добре да имаш най-добро озвучаване,микрофони от най-добрите,корг кронус,корг па 4 х,добри певци,добри духачи,китари и барабани и тогава само да се коконтиш и да свирваш по 10 тона на час-два само но всичко това се отразява накрая в цената.Ако кажеш че искаш 1000 лв те гледат като извънземен.Но когато ги нямаме тези екстри или поръчителите не ги искат трябва да вземем един от най-простите клавири какво падне там и две строшени колони и да ги мъчиме и ние тези български чорбаджии и изискващи много работа,техника че ако може и певицата цяла нощ на скута да му седи?О да трябва как.Колкото по скъпи стават апаратурите,колегите и техниките толко по-скъпи ставаме и музикантите щото мене не ме питат имам ли нямам ли и сам си знам кое колко е.Вкрайна сметка се занимавам с всички тези капризи за да взема пари да сложа в джоба.Тези машинки не са за да правят кефа на този и онзи безплатно.По- добре да си стоят удома прибрани пред това да свиря за малко пари на неблагодарни хора.Мене ме е страх най-много от простотията,там бягане е спасението.Интелигентния човек ще помисли и знае цената на всичко но усетиш ли че не ти е мястото някаде-бягаи. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Април 10, 2017 Отговорено Април 10, 2017 (Редактирано) Абе на гладен и жаден народ музика?Те са на 70% безработни то да свириш на хора които се забавляват и отпочиват от работа и искат да дадът малко парички с усмивка.На затворници да свириш има ли смисъл?Полага ми се 10-20 минути почивка,сядам да почина и да пийна малко вода и една порция пържени картофки със сиренце.Идва едно маймуно подобно, пияно животно.Изяде ми картофите ,изпи ми водата и ме наплю със сиренето от картофките докато се правеше на интересен.Познаваме се в провинцията хората,знам че е бивш затворник лежал за дребнави и смешни работи.Когато оставих ангажимента си към това заведение имаше опашка от поне 2-3 оркестри да ми вземат работата.След няма и месец зарязаха всичко и те също като мене а уж бяха много амбицирани и нахъсани да работят и да правят пари там.Уж аз съм бил причината и не ми се работело.Защо не работят сега те там като толкоз ми се хвалеха че били взели моите огризки.Искам да работя и свиря на интелигентен и задоволен народ.които искат и имат възможности да си угаждат и да се веселят. Редактирано Април 10, 2017 от asan79onbashi Цитирай
Recommended Posts