Doctor Van Dark Публикувано Декември 6, 2013 Публикувано Декември 6, 2013 Мога ли да ви помоля да ме насочите към саунд-модули, подходящи за солиране Информацията във форума засяга модели, съдържащи хамънд-бленди.. но на мен ми трябва нещо с преобладаване на лийдове и синтове. Ако някой е запознат, моля да ми даде правилната насока. Варианта за лаптоп отпадна. Просто това ми е последната надежда да не хваща прах иначе чисто новата ми MIDI - клавиатура. Благодаря! Цитирай
dontwarrior Отговорено Декември 6, 2013 Отговорено Декември 6, 2013 Extreme Lead XL1 на EMU, върви до 100 евро в ebay.com. Audity 2000 също, пак на EMU. Реално който и да е модул от Proteus 2000 сериите има възможност да му сложиш РОМ чип с синтове, но XL1 е специално за това. Аз имам и Proteus 2000 с чипове на XL1 и на MO-Phat (hip-hop), и още един свободен слот (по принцип са 4). В самия чип на Proteus 2000 (composer rom), има също много разнообразни звуци, доста синтове, падове и перкусии, дори и да не е с XL1 чип ще ти свърши работа. Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 6, 2013 Отговорено Декември 6, 2013 Nord Rack 2x, ама си е бая пари. Цитирай
Doctor Van Dark Отговорено Декември 7, 2013 Автор Отговорено Декември 7, 2013 От Proteus 2000 харесах пианата стринговете и падовете. Nord Rack-a като че ли е по-скоро за електронна музика (поне спред ревютата). А къде мога да разгледам други подобни модули? Цитирай
Doctor Van Dark Отговорено Декември 8, 2013 Автор Отговорено Декември 8, 2013 http://www.waldorf-music.info/en/rocket-synthesizer.html Въпрос: До колкото разбирам Waldorf Rocket е само филтър или има само една бленда от която могат да се синтезират различни звуци.. така ли е? За Pulse 2 http://www.thomann.de/gb/waldorf_pulse_2.htm знам, че генерира собствени звуци, но не ми харесаха... а Rocket-a на едно видео демонстрира доста дебел саунд. Цитирай
dontwarrior Отговорено Декември 27, 2013 Отговорено Декември 27, 2013 Ако си слушал протеуса с Composer ROM, имай предвид че това им е ROM картата за всякаква употреба, модула има още 3 слота за друг ROM, ако ти трябва lead, пробвай XL1, реално това е ROM от Extreme Lead. Иначе пълния списък за ROM за протеус 2000: 9061: Siedlaczek Orchestra 32 MB ROM. 9062: Pure Phatt 32 MB ROM - standard in Mo’Phatt, MP-7 and MK-6. 9063: Beat Garden 32 MB ROM - standard in Orbit 3. 9064: Ensoniq Project 32MB ROM - Containing sounds from EXP-1 Real World and EXP-3 Urban Dance expansion boards 9065: Vintage Collection 32MB ROM - Standard in Vintage Pro 9066: Protean Drums 32 MB ROM - Standard in PX-7 9081: Holy Grail Piano 16MB ROM - From Q-Up Arts, utilizes a new sample processing and preset programming technology called VMS, for Virtual Modeling Synthesis, developed exclusively for E-mu products 9082: Protozoa 16 MB ROM - Containing sounds from the Proteus 1, 2, 3 line. 9083: Definitive B-3 32 MB ROM - standard in B-3. 9084: Techno Synth Construction Yard 32 MB ROM - standard in Orbit 3. 9085: Orchestral Session Vol. 1 32 MB ROM - standard in Virtuoso 2000. 9086: Orchestral Session Vol. 2 32 MB ROM - standard in Virtuoso 2000. 9087: World Expedition 32 MB ROM - standard in Planet Earth. 9088: Sounds of the ZR featuring the Perfect Piano 32 MB ROM - standard in Ensoniq Halo. 9089: X-Lead 32 MB ROM - standard in Xtreme Lead-1, XL-7 and XK-6. 9140: Proteus Pop Collection - Standard in Proteus 2500, contains same 32 MEG sample set as the original E-Mu Composer ROM but has an all new set of 640 preset patches Относно въпроса за waldorf: имаше ревю на SOS: http://www.soundonsound.com/sos/jul13/articles/waldorf-rocket.htm За Pulse 2 не знам нищо Цитирай
Doctor Van Dark Отговорено Февруари 27, 2014 Автор Отговорено Февруари 27, 2014 Ихаа... Ако всички знаещи като теб бяха толкова подробни и екзактни щеше да е супер! Ами.. взех си Рокет-а и сега бръмча с него. Много съм доволен! Благодаря ти за цялото инфо! 1 Цитирай
Recommended Posts