Baby Thomas Публикувано Септември 24, 2006 Share Публикувано Септември 24, 2006 (Редактирано) Здравейте. Хванал съм се да си пазарувам малко техника, която ще използвам в нас и евентуално (при повече късмет) в репетиционна. Съвсем скоро би трябвало да имам вече миксер, та на дневен ред е закупуването на озвучителни тела и евентуално усилвател, ако не са активни. Първи въпрос - кое е по-добре/евтино/рентабилно/удобно от двата варианта: РА + спийкърс или активни спийкърс. Каква мощност е подходяща, за да надвикват барабани и 1-2 китарни комбо усилвателя. Ще се ползват в калпаво помещение с калпави музиканти, МАХ 4-5 човека. 1-2-3 китари, бас, вокал ако някой се престраши да пее... Втори въпрос - какво да си купя в диапазона 300-400 лева. Не се търси феноменално качество, просто на първо време джангър да става. Ако имате конкретни предложения като марка модел. Макар, че в наше село няма да има почти нищо поне да се ориентирам, пък ще видим откъде ще се пазаруват... Редактирано Септември 24, 2006 от Baby Thomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 голям проблем е. аз също имам подобен и най-общо мога да ти кажа, че за малко пари не става определено има чисто ниви стъпала с прилична мощност на цена около 300 лв. на старо и за 150 може да попаднеш на нещо. а за колони....и БГ ще ти свършат работа. но за 300-400 лв не знам дали ще може да скалъпиш нещо виж това евентуално... http://www.behringer.com/B1520/index.cfm?lang=ENG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 потърси Обертон на старо. Колони + стъпала. Берингер колоните се прецакват твърде често, така че не рискувай с тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 Има доста добри, мощни и изгодни усилватели по чужбина. Киловатови стъпала по 200-300$. Пък за колоните е въпрос на личен вкус и изисквания. Аз лично бих взел нещо по кадърно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDMACORP Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 Аз бих си взел 2х http://www.zzounds.com/item--ROLDS7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 25, 2006 Автор Share Отговорено Септември 25, 2006 stratocaster, аз останах с впечатлението, че търсиш монитори за смесване. Те двете неща не са ли различни? Че хич не съм в час... Тоя Роланд...200$ за чифт ли са? И 60 вата ще имат ли достатъчно тяга срещу дръмс? За РА съм склонен и да си направя нещо по схема в нета... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 (Редактирано) В никакъв случай, 60 вата до никъде няма да ти стигнат... още повече че това е студиен референтен монитор, не стейдж монитор а разликата е от небето до земята 300$ в щатите, тоест около 300 евро в европа - по скоро нещо такова ти трябва, ако искаш без миксер ще спестиш още някой лев. Гледам че много хвалят продуктите на гем, но не знам дали се продават тук или в европа, инъче цените им са невероятни. 160$ за усилвател 2х300 вата си е направо подарък. http://www.musiciansfriend.com/product/Gem...-Amp?sku=481218 В никакъв случай обаче не бих ти препоръчал какви да е говорители за подобни неща, трябват ти здрави стейдж монитори (познават се предимно по формата си - трапецовидна) Редактирано Септември 25, 2006 от LOE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 25, 2006 Автор Share Отговорено Септември 25, 2006 (Редактирано) За говорители най-вероятния вариант е именно Фоник, защото ги продават и тук на село. А за РА ще видим цените изобщо какви ще са. Трябват ми евтини джаджи, без контроли дори да е усилвателя. Не знам дали ще намеря лесно подходящ траф, за да се направи нещо хендмейд... Та каква мощност би била подходяща като за моите цели? 150-200 ми звучи ОК сякаш... Редактирано Септември 25, 2006 от Baby Thomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 2x200 би трябвало да е предостатъчно нали има един лаф... докато не хартиса не стига Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 Не знам дали ще намеря лесно подходящ траф, за да се направи нещо хендмейд... трафа ти е 60-80 лева- ториодален за стъпало. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts