Overdrive Публикувано Септември 23, 2006 Публикувано Септември 23, 2006 Здравейте. Тъй като скоро смятам да продължа с тунинга на моя Орфендер (сега съм до средата на началото ) и се сетих че ще трябва да му вземам нов мост - повечето сте виждали смешните ламарини, които бг "майсторите" са измислили. Реших твърдо да е с фиксиран мост (т.е. няма да дълбая за трем.), но се чудя кое е по-добре - туне-о-матик (тип лес пол) или стрингс тру боди (тип хардтейл страт) - каква разлика в звука ще има, евентуално кое за каква музика ще е по-добре, имат ли някакви предимства и недостатъци???? Ако има значение - адаптерите ще са 2 хъмбъкера - около 13ком на бр. и по-слаб (горе-долу гибсънски) около 8-9к на нек. Всякаква информация ще ми е полезна и ви благодаря предварително! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 23, 2006 Отговорено Септември 23, 2006 Предимствата и недостатъците Hardtail : + Различна височина на всяка струна + Няма да се налага да променяш китарата ти - По-лесно къса струни Tune-o-Matic + Кораво копеле е + Трудно къса струни , защото струната не се огъва - До колкото знам има мааалко по-малък състейн в сравнение с Хардтейла . - Ще трябва да дупчиш ако орфея , да запълваш старите дупки ... Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 (Редактирано) Здрасти, не съм много съгласен за късането на струни.Според мен фендерският мост по трудно къса струни(ако е добре направен разбира се)При гибсънският пак имаш ъгъл ,но леглото е доста по ръбато.При Hardtailа струната се огъва, но не се пречупва. Редактирано Септември 24, 2006 от MDFk Цитирай
vovcho Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 Доколкото разбрах, "хардтейл"-ът е като на мойта китара, демек струните минават отдолу и НЕ съм късал струна от години. И аз знам, че има повече състейн от другия вид, специално ми бяха обърнали внимание като я купувах. Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 26, 2006 Автор Отговорено Септември 26, 2006 е то е ясно че ако е калпав всеки мост ще къса - един приятел с кремона къса струни през няколко дена при моста точно, сега свири с някви дебели въжета, че да не къса... дупченето и запълването също не ме бърка - на фона на другото което ще правя това е нищо - ще правя китарата без пикгард и с капаче за контролите отзад.. при туне-о-матик само целия мост ли се вдига?? не е ли предвидено поне заради радиуса 3та и 4та струни да са по-високо от другите??? и разликата в звука само в малко състейн ли е?? Цитирай
Recommended Posts