Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

^^Човекът търси помощ, а пък ние се опитваме да помогнем или да го объркаме още повече. :greenball:

Сега си дадох сметка, че 10-52 по принцип е някакъв хибриден комплект, и по-скоро отива към 11-к, че и нагоре.

Доста са дебелички за трите пружини.

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

Не е проблема в струните - на старата ми китара съм минавал от 9/46 на 11/62(?) и бриджа се е повдигал съвсем малко - тука на снимката си личи идеално как пружините са си опънати докрай... може да пробва да смени пружините като най-евтин вариант, и ако не се получи - на лютиер. Това с болтовете отпред на мен ми се вижда безсмислено, защото те са просто опорна точка - дали са по-отхлабени или по-затегнати няма особено значение- това, което трябва да държи легнал бриджа са пружините...

Отговорено

Не са опънати докрай,как да е,човека казва,че свири с такъв размер жици принципно,едно време дрънчах на ам.стандарт страт и от положение полутон надолу да го вдигнеш в стандартен строй му трябваше една пружина повече (тоест - 4) и естествено по-фина настройка..

Отговорено

Лютиера е възможност, но в бъдеще, понеже на китарата и предстои концерт в събота.

Ако има нужда от повече информация - тремолото е шест-точково, китарата е Fender Blacktop Mexico. Да отхлабя ли струните преди да набия винтовете на пружините още повече в китарата?

Иначе за износване на пружините - не разбирам как да проверя, но ще съм крайно разочарован ако има нещо подобно. Китарата е на 7 месеца все пак, а и си е китара за сравнително сериозни пари.

И в съвсем краен случай - ако се блокира тремолото, ще спадне ли поне екшъна до някакво по-нормално ниво?

Отговорено (Редактирано)

Можеш да опиташ с 4 пружини наредени така: ||:||

(Малка забележка: гледай всички пружини да са от един комплект и металната пластина да е горе-долу успоредна на блока на тремолото, за да не ти се налага да се бориш с гаден резонанс на различни тонове)

Иначе пружините деиствително могат да се скапят ако са от некачествена сплав или по-ефтино производство.

По принцип струни 10-52 в стандартна настройка могат да поизмятат лекичко грифа с течение на времето, особено на по-нисък клас китари ама това не винаги се случва(просто имай едно на ум). Тези струни според мен са по-подходящи за Ми бемол. Иначе 10-46(стандартните десетки) например са си достатъчно твърдички на усещане в стандартна настройка, но това си е моето лично мнение ;)

По едно време свирех на едно не лошо копие на страт, на което обаче махнах китайското тремоло и сложих едно от washburn, ползвах точно 10-52 обаче в Ми бемол и три пружини в комбинация |:|:| И си беше екстра, даже тремолото беше сравнително меко. Но смених пружините - китайските бяха скапани.

Иначе можеш и да пробваш да пренаредиш пружините си по този начин: .\'|'/. като събраната част е от страната на винтовете, а разделечената част - откъм тремолото. Така ще са по-натегнати. Но тогава може пък да имаш проблеми с резонанса на 2 тона и да е малко по-трудно да се изчистят, но не е задължително. От пробване не боли ;)

Успех! ;)

Edit: задължително отхлабвай струните много.

Редактирано от megaliubo
Отговорено

Ха, чудо! Стана. Пружините ги сложих /.l.\, винтовете ги набих колкото можах (по едно време само единия винт почна да влиза) и сега тремолото е изскочило дори по-малко и от половината на това, което беше, което ме устройва перфектно, понеже не обичам да е плътно.

Когато имам време обаче ще я занеса за перфектен сетъп. Просто тези дни е невъзможно. :)

Отговорено

Аз пък си мисля че при самото настройване и слагането на струните се е получил този ефект.

Колега,

1. Разхлаби всички струни или ги махни

2. След това блокирай тремолото с някакво блокче/батерия/запалка увита в тиксо примерно за нужната дебелина, като да е блокирано движението надолу на тремолото - т.е. да не може да слиза надолу и съответно да се повдига така нагоре задницата му.

3. След което сложи струните отново и я настрой както искаш.

4. Накрая като повдигнеш тремолото и махнеш блокчето, то ще си остане в равна позиция, защото си настроил струните предварително и техния опън ще го върне правилно.

Поздрави!