Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Имам следния проблем и той е ,че  устройството което ползвам (акай мпк мини миди юсб ) при вкючване към кубейс 5 у при звукозапис имам латенсия или по точно буферинг на звука, който пристига със закъснение.ползвам асио фор алл 2.10 версията и пробвах да намаля семпъл времето , направил съм всички налични настройки в девайса на кубейс, но не се променя нищо. И другото което е още по странно ще също така имам инсталирана про туулс и там нямам никакви проблеми... незнам дали трябва да инсталирам някой друг драйвер или ... нямам никакви идеи... дано да имате решение за проблема ми. Поздрави

Отговорено

ASIO драйверите са за аудио, това е миди устройство.

Семпли ли пускаш с него? Ако ги пускаш с клавиатура, има ли латенция?

Звучи като драйвър проблем, каква саундкарта имаш?

Отговорено

не пускам семпли , свиря в реално време . с клавиетурата няма никаква латенция. Звуковата ми е М аудио фаст трак ултра . Интересното е ,че при про тулса няма проблеми само че тулса не ми харесва за композиране 

Отговорено

а защо ползваш ASIO 4 ALL, като имаш драйвъри за картата? Пусни през драйвърите на картата и виж дали ще има латенция. Освен това някъде в контролния ти панел на cubase трябва да има написано колко ти е латенцията. Виж там колко е.

http://www.youtube.com/watch?v=9LxZ7dIb7Yg

Отговорено

Звуковата карта с direct мониторинг ли е?

Това би обяснило че китара и микрофон не закъсняват, а VSTто което свириш да забавя.

Кой плъгин свириш с падовете? Има ли начин да заредиш семплите в РАМ? Може харда да се задъхва. Лаптоп ли е това?

Отговорено

Всички ли VSTта забавят?

Про тулс имат друг формат за плъгини, не съм убеден дали семплите от тях се зареждат в РАМ.

Не си написал името на плъгина, има ли опция да зареди в РАМ?

Ако cubase е кракнат може да пробваш друга версия.