Piterpanjackson Публикувано Ноември 20, 2013 Публикувано Ноември 20, 2013 Здравейте, Имам следния проблем и той е ,че устройството което ползвам (акай мпк мини миди юсб ) при вкючване към кубейс 5 у при звукозапис имам латенсия или по точно буферинг на звука, който пристига със закъснение.ползвам асио фор алл 2.10 версията и пробвах да намаля семпъл времето , направил съм всички налични настройки в девайса на кубейс, но не се променя нищо. И другото което е още по странно ще също така имам инсталирана про туулс и там нямам никакви проблеми... незнам дали трябва да инсталирам някой друг драйвер или ... нямам никакви идеи... дано да имате решение за проблема ми. Поздрави Цитирай
dontwarrior Отговорено Ноември 20, 2013 Отговорено Ноември 20, 2013 ASIO драйверите са за аудио, това е миди устройство. Семпли ли пускаш с него? Ако ги пускаш с клавиатура, има ли латенция? Звучи като драйвър проблем, каква саундкарта имаш? Цитирай
Piterpanjackson Отговорено Ноември 20, 2013 Автор Отговорено Ноември 20, 2013 не пускам семпли , свиря в реално време . с клавиетурата няма никаква латенция. Звуковата ми е М аудио фаст трак ултра . Интересното е ,че при про тулса няма проблеми само че тулса не ми харесва за композиране Цитирай
musicman Отговорено Ноември 21, 2013 Отговорено Ноември 21, 2013 а защо ползваш ASIO 4 ALL, като имаш драйвъри за картата? Пусни през драйвърите на картата и виж дали ще има латенция. Освен това някъде в контролния ти панел на cubase трябва да има написано колко ти е латенцията. Виж там колко е. http://www.youtube.com/watch?v=9LxZ7dIb7Yg Цитирай
Piterpanjackson Отговорено Ноември 21, 2013 Автор Отговорено Ноември 21, 2013 Даааа , пробвах всички налични драйвери и най-ниската е 5.397 за вход и изход . И пак има латенциа... пффф незнам какво да го правя Цитирай
musicman Отговорено Ноември 22, 2013 Отговорено Ноември 22, 2013 Е 5 милисекунди е ОК. 0 няма как да стане. Цитирай
Piterpanjackson Отговорено Ноември 22, 2013 Автор Отговорено Ноември 22, 2013 микрофона и китарата нямат никаква латенциа , само Миди-то ... Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 23, 2013 Отговорено Ноември 23, 2013 Толкова ако е наистина, няма да я усещаш изобщо. Явно правят проблем нещо драйвърите. Цитирай
dontwarrior Отговорено Ноември 23, 2013 Отговорено Ноември 23, 2013 Звуковата карта с direct мониторинг ли е? Това би обяснило че китара и микрофон не закъсняват, а VSTто което свириш да забавя. Кой плъгин свириш с падовете? Има ли начин да заредиш семплите в РАМ? Може харда да се задъхва. Лаптоп ли е това? Цитирай
Piterpanjackson Отговорено Ноември 24, 2013 Автор Отговорено Ноември 24, 2013 да лаптоп е , ама при про туулса няма, не се усеща. пробвах само с тоя под дефаут който ми излизаше и пияно Цитирай
dontwarrior Отговорено Ноември 25, 2013 Отговорено Ноември 25, 2013 Всички ли VSTта забавят? Про тулс имат друг формат за плъгини, не съм убеден дали семплите от тях се зареждат в РАМ. Не си написал името на плъгина, има ли опция да зареди в РАМ? Ако cubase е кракнат може да пробваш друга версия. Цитирай
Recommended Posts