ivo_minchev Публикувано Септември 21, 2006 Share Публикувано Септември 21, 2006 Здравейте. Имам преамп Rocktron Gainiac 2. Към него допълнително се взех footswitch Fender с един ключ. Проблема е че диода светка много слабичко когато ефекта резачката е пусната. Дайте ми акъл как мода реша този проблем. Знам че не са създадени едно за друго ама ако мйе да побългарим малко нещо ... А и да знаете че не съм много на ти с електрониката. Имам някакви основни понятия. Предварително благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 21, 2006 Share Отговорено Септември 21, 2006 Ако до светлодиода има резистор вързан можеш да сложиш друг вместо него с по-малка стойност (примерно 2 пъти по-малка) Можеш и да си купиш по ярък светлодиод от магазините за електроника. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivo_minchev Отговорено Септември 21, 2006 Автор Share Отговорено Септември 21, 2006 (Редактирано) По принцип когато суича е вързан кум къбе и си свети ОК. Явно тука му влиза малко ток. А как да позная резистора? Има един елемент на който пише CR1. Той ли е? И ако го пусна пак в кубе няма ли да изгори ако сложа по-малък резистор? Редактирано Септември 21, 2006 от ivo_minchev Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 21, 2006 Share Отговорено Септември 21, 2006 Като ти се побългарява...вариант е да си сложиш една щракалка, която да сменя стойността на въпросния резистор. Ще си имаш два "пресета" - за кубе и за преамп-а... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivo_minchev Отговорено Септември 21, 2006 Автор Share Отговорено Септември 21, 2006 Тва не е като да сжиря на китара. Започна да ми говориш на чужд език вече.С електрониката съм скаран. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 21, 2006 Share Отговорено Септември 21, 2006 С електрониката съм скаран. Значи не е твоя работа да пипаш там дет не ти е работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 21, 2006 Share Отговорено Септември 21, 2006 Абе ора, светЛодиод се пише беез "Л" ни са излагъйте тка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 22, 2006 Share Отговорено Септември 22, 2006 Абе ора, светЛодиод се пише беез "Л" ни са излагъйте тка мм да.. Колегата Момчеджиков от техническият ми направи няколко пъти забележка. Изглежда още не сме се научили Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Септември 22, 2006 Share Отговорено Септември 22, 2006 Бъй, Ники, ти професор ли си? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 22, 2006 Share Отговорено Септември 22, 2006 Бъй, Ники, ти професор ли си? Цъ за сега.. иначе ако се напием много философстваме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 23, 2006 Share Отговорено Септември 23, 2006 ...Започна да ми говориш на чужд език вече. С електрониката съм скаран. Тогава как смяташ да си го направиш? :green: Абе нямаш ли някой познат да помогне... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivo_minchev Отговорено Септември 25, 2006 Автор Share Отговорено Септември 25, 2006 Ако някой обясни с нормални термини и на български ще се справя. Просто не съм много в час. Не знам по какво да позная резистора от другите елемнти. Каква стойност е? Съответно да взема двойно по-малка. С каква схема да го вържа? Ако някой седне и обясни ще се справя с останалото. Не съм чак толкова рус колкото се изкарах в предния пост :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 26, 2006 Share Отговорено Септември 26, 2006 резистор светодиод Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivo_minchev Отговорено Септември 26, 2006 Автор Share Отговорено Септември 26, 2006 А, виж съпротивление ми говори много повече от резистор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 26, 2006 Share Отговорено Септември 26, 2006 ...Не съм чак толкова рус колкото се изкарах в предния пост :-) АБСОЛЮТНО! Аз точно за това се учудих... Лошо, че и аз не съм някой гуру и особено чужди неща хич не обичам да пипам като не съм 101% сигурен, иначе бих помогнал. Но от друга страна сам си направих ФуутСуич за АМР-а и ако няма кой да помогне пък закъсаш...може да се пробвам да помогна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts