Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

в момента се озвучавам с една уредба, голяма колкото половин гардероб. след генерални промени в мебелировката реших че тоя кютюк не ми е нужен и само ми пречи.

идеята ми е да си взема 2 тонколони - обаче да са читави и да не са хай-фи, тоест такива на които ще мога и културно да смесвам. гледах днес едни IGS - уж Български.....80 кинта бройката :D някой да знае нещо за тях????

евентуално и едно пауър миксерче - нещо малко ми трябва. днес обиколих магазините из Бургас но нямат малки - най-малкия е на Берингер и е 12 канален. и е скъп

съществуват ли въобще малки компактни пауър миксерчета - да речем 2 Х 40 вата?

другия вариант е стъпалце с отделен миксер от тия малките

та как бихте ме посъветвали?

средствата са ограничени :nono:

Редактирано от stratocaster
Отговорено

най евтиното което аз съм виждал, което е читаво за звукозапис, смесване и мастъринг - КРК - най ниския модел е към 650 лева, две парчета, активни.. само ги връзваш и си свиряш

наистина са добри за парите си, от опит го казвам

Отговорено

благодаря ви, но не искам монитори. искам колони с що годе реална знукова характеристика - тоест да не са напомпани като хай-фи колоните. :ph34r: и не ми трябват големи - нещо с 8-10 инча ще ми свърши работа. от българските кои са читави?

обертон имат хубави модели, обаче те са големи

както казах видях едни IGS - Български, в магазина ми казаха че за с БГ говорители, но нищо не знам за тях. изглеждаха стабилно.....

другия вариант е да взема 2 кутии за колони и да си сглобя, като им сложа подходящи говорители.......

хайде предлагайте :D

Отговорено

^ ами такива колкото и да е тъжно няма (т.е. има но хай-фай добрите колони даже излизат по-скъпо отколкото добри монитори :happy: просто щото хай-фай маниаците явно са по-дащни :-( )...

Така че вземи си нещо дето да те кефи теб как звучи аз поне хай-фай колони не мога да ти препоръчам.

А за студийни колони - отиваш с 5 диска дето знаеш дет се вика че на 1:35 на второто парче бражди баса (т.е. познаваш дисковете много добре като миксове), слушаш и каквото ти харесва взимаш...

Отговорено (Редактирано)

е ясно че няма :P идеята ми е да взема 2 такива

http://www.galia-online.com/igs/page5.html

тая най отгоре дето е показана. някой има ли впечатления - както писах по 80 лв парчето са - с 8 инча бас

а за ТОВАкакво ще кажете? цената дали е за бройка или за комплект :think:

Редактирано от stratocaster
Отговорено

Ми.. това поне прилича на монитори за сцена... тяхното предназначение е да дават ориентировъчен звук. За тая цел за която ги искаш ти няма да ти вършат никаква работа

Алесис Мк2 са добри но с усилвателя ще ти излязат повете от КРК-тата които ри препоръчах

Отговорено

знам че са хубави алезис-а :P не може ли да се хранят с едно стъпалце обикновено? тука по магазините бол с такива

а за цената някой да знае - дали е за бройка или чифте? :P

Отговорено
знам че са хубави алезис-а ;) не може ли да се хранят с едно стъпалце обикновено? тука по магазините бол с такива

а за цената някой да знае - дали е за бройка или чифте? :bravo:

за 4ифт е,но не си струва,взимай си АйДжиЕс и ще мирнеш,даже с една 12" бас можеш наживо да удариш :unsure:

Отговорено

добре, спрях се на тези:

http://www.behringer.com/MS40/index.cfm?lang=ENG

знам, Берингер са, но не ми трябват про монитори. целта ми е да звучат що горе реално. какво мислите? факта че са активни ми спестява много главоболия :unsure:

Отговорено

Спецификациите им са добре, но по мое мнение са завишени, а и мощноста им е малко ниска според мен - тоест зависи каква музика ще смесваш на тях.

знаеш ли им цената тук? Ако са под 400 лева си струва, макар че както вече споменах за 600 и нещо може да вземеш истински монитори, макар и от нисък клас...

Отговорено (Редактирано)

Не съм слушал конкретно този модел, но от опита който имам с Берингер, гласувам за Алесис-а с две ръце!

Имам познат който май иска да се раздели с неговия (Алесис) щото някви широколентови мании са го подгонили. Та този Алесис в комбинация с един сносен 2-nd Hand усилвател например от ТУК Според мен, е по-евтин и удачен вариант !

Peace!

Редактирано от Mozart
Отговорено

^ :) Аз съм точно с Behringer 2031P и сега като ги пуснах с едно глупаво усилвателче Alesis RA150 и звукнаха брутално стегнато и чисто. Много доволен, чак почнах да им се кефя.