Jump to content
Българският форум за музиканти

Тежки палки


Recommended Posts

Пробвал ли е някой да си свири упражненията с по-тежки палки от тези, които използва по принцип...и изобщо ако се сещате за подобни пинизи за изграждане на издръжливост...споделете Аз примерно свиря на възглавници и доста помага после:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз не съм го правил целенасочено, но един път бях си забравил другите палки и свирих с едни супер дебели (не им знам модели, размери и подобни...) и после като хванах другите се чуствах, че съм носил 10 л вода и тези, леките са перца. Не мога да кажа, че имаше някакъв положителен ефект, но поне беше забавно... е, от веднъж предполагам няма как да има някакъв ефект. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаше едни тежести който си слагаш на краката ходиш със тях един месец ( баскетболистите и волейболисите анй вече ) после ги сваляш и почваш да летиш :) тка че мисля че ще има положителен ефект , ще дигнеш левела на спееда ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да,за упражнения е добре да свириш с по-тежки палки.Поне при мен има добър ефект.Това с възглавниците също е добро,бях го чул отнякъде и после го опитах,но за кратко.Въпреки това съм сигурен,че ще има положителен ефект,ако се постоянства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с 5Б,обаче един път ми са наложи да си купя палки много спешно и отидох до най-близкия магазин и там имаше само някакви супер леки и тънки (не помня модела),и като седнах на барабаните имах чуството че мога да исвиря всичко,което си поискам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно има полза според мен. По-принцип съм със седмици, но веднъж (по съвет да на учителя ми) реших да пробвам с по-дебели- петици. Ефекта като се върнах на седмиците беше повече от положителен :nono:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се излагайте бе момци, 2B е истината ако можех да си поръчам и едни маршови 17,5"promark , ехееее :nono:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Katsko, поръчай и на мен едни че баба ми няма с какво да точи баница :D:nono: майтапя се

 

Ами според мен е хубаво да се загрява с по-тежки палки но само дотам - упражненията ги свиря с такива палки, с каквито си свиря обикновено, 5А в моя случай. Пробвал съм и с 2В, вярно е че после скоростта се подобрява но пък се размива усета за удар който човек си изгражда при дълго свирене с едни и същи палки и това се отразява на динамиката. При мен лично е така ако посвиря малко с по-тежки палки като хвана по-леки се груби груува и ударите излизат малко стакато защото по-леката палка пада по-бързо отколкото съм свикнал, а акцентите излизат неравни. Така че има си предимства и недостатъци...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал ли е някой да си свири упражненията с по-тежки палки от тези, които използва по принцип...и изобщо ако се сещате за подобни пинизи за изграждане на издръжливост...споделете  Аз примерно свиря на възглавници и доста помага после:ph34r:

Аз приципно съм против много тежките палки да направя тази уговорка,след тва тежки палки това е много относително понятие за един едни палки може да са тежки за друг не зависи от 4овека и анатомията му ,структурата на ръцете.И зада по4неш да ги усещаш като тежки трябва ве4ен да ти тормозят китките./тоест да са ти неудобни/

 

Една от при4ините за тендовагинитите при барабанистите е ползването на тежки палки,палки които не са наи-добрия избор за даден изпълнител без тои да знае това и си съсипва ръцете.

 

За упражнения и изобщо за по дълго свирене са нужни леки палки по възможност наи-удобните които имаш /за да не си мориш безсмислено ръцете/.

 

Eстествено 4е когато музиката или стила в които свириш го изисква ще ползваш...........в jazz-a и особенно ако свириш суинг задължително с леки ....ако по рокаджииски неща :D или метал средни и тежки,а в американската маршова и парадна музика се използват наи-тежките палки за барабани /така наре4ените drum-line в koито те свирят/,но там и барабан4етата които използват са други и смисъла които влагат е разли4ен.

 

Това е със ползването за постоянно на тежки палки.

 

Предполагам интересното в слу4ая ще бъде да спомена 4е има една техника .....така наре4ения "Метод на Купински"при които се използва смяната на леки и тежки палки през определени интервали от време като си има то4ни пропрции и време кое как и какво....като целта е да се постигне бъзина и лекота в свиренето,но това под4ертавам е техника а не за постоянно во веки със тежки палки!

 

Тоя "Метод на Купински" е наре4ен на Калиник Купински един от наи големите перкусионни лидери в Русия /нещо като руския вариант на Палиев/ които направл това си свое откритие в на4алото на 20 век и в последствие го патентовал с което и остава популярен до днес.

 

Естествено в Бг. постоянно ни се слу4ва да откриваме топлата вода отново и отново..... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

На пада си свиря с едни Колектибъл палки Лед Цепелин,а по принцип с 747 на Промарк.На сета свиря с това,с което ще свиря на лайф,а на практис пада с квото ми падне,общо взето.Възглавниците ги открих миналото лято и ми беше много интересно.Докарва се бързина,но тя залинява с времето,защото трябва да я подържаш,демек да свириш бързи неща на лайф.В моя случай да си напрягаш китките на лайф.За това сега наблягам на метроном и на мелодията в солата.Помалко умопомрачително бързи тройки и повече техники като хенд кросинга,който не успях да изсвиря като хората на промоцията и импровизиране около 7/8.Ето това са моите тайни.Правете упражнения за разделяне на ръцете,мозъчни упражнения,това е по-ценно от бързината.И тя е важна,но много по-лесно се докарва от уравносеността на Neil Peart,например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На барабани аз свиря със средни или леки палки... само когато работя няква техника свиря с тежки. При малкото барабанче е различно. Там според това какво свириш. Ако се свири нещо с повече тремоло, което е бързо тогава е хубаво с тежки палки, защото тогава палките по-бързо падат към кожата и не е нужно да правиш много усилия, за да свириш шеснайстина в няква фигура например. Иначе е хубаво от време на време човек да свири и на възглавница с тежки палки. Просто да прави проверка на китките, но като цяло не е много полезно според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Аз свиря с най-тежките възможни просто защото почнах с 5б и ми станаха доста леки в последствие и си зех N5B и от тогава съм само с такива , а и между другото тоя трик със свиренето по възглавници е много добър - помага за бързи ноти по томовете (по snare-a не чак толкова , но се свиква с времето. За по-удобно пробвайте по ръба на някой дюшек в къщи ако искате бърз снаре без тремоло - бачка) Айде и приятно от мене! :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.