tupoto kopele Публикувано Септември 20, 2006 Публикувано Септември 20, 2006 Пробвал ли е някой да си свири упражненията с по-тежки палки от тези, които използва по принцип...и изобщо ако се сещате за подобни пинизи за изграждане на издръжливост...споделете Аз примерно свиря на възглавници и доста помага после Цитирай
jeleto Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 Ами аз не съм го правил целенасочено, но един път бях си забравил другите палки и свирих с едни супер дебели (не им знам модели, размери и подобни...) и после като хванах другите се чуствах, че съм носил 10 л вода и тези, леките са перца. Не мога да кажа, че имаше някакъв положителен ефект, но поне беше забавно... е, от веднъж предполагам няма как да има някакъв ефект. Цитирай
DummTekKa Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 имаше едни тежести който си слагаш на краката ходиш със тях един месец ( баскетболистите и волейболисите анй вече ) после ги сваляш и почваш да летиш тка че мисля че ще има положителен ефект , ще дигнеш левела на спееда Цитирай
Katsko Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 аз дори на концерти свиря с такива палки :) Цитирай
Jumper Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 да,за упражнения е добре да свириш с по-тежки палки.Поне при мен има добър ефект.Това с възглавниците също е добро,бях го чул отнякъде и после го опитах,но за кратко.Въпреки това съм сигурен,че ще има положителен ефект,ако се постоянства. Цитирай
axel Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 Аз свиря с 5Б,обаче един път ми са наложи да си купя палки много спешно и отидох до най-близкия магазин и там имаше само някакви супер леки и тънки (не помня модела),и като седнах на барабаните имах чуството че мога да исвиря всичко,което си поискам Цитирай
Sebastian Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 Абсолютно има полза според мен. По-принцип съм със седмици, но веднъж (по съвет да на учителя ми) реших да пробвам с по-дебели- петици. Ефекта като се върнах на седмиците беше повече от положителен Цитирай
Katsko Отговорено Септември 20, 2006 Отговорено Септември 20, 2006 не се излагайте бе момци, 2B е истината ако можех да си поръчам и едни маршови 17,5"promark , ехееее Цитирай
darmonko Отговорено Септември 21, 2006 Отговорено Септември 21, 2006 Katsko, поръчай и на мен едни че баба ми няма с какво да точи баница майтапя се Ами според мен е хубаво да се загрява с по-тежки палки но само дотам - упражненията ги свиря с такива палки, с каквито си свиря обикновено, 5А в моя случай. Пробвал съм и с 2В, вярно е че после скоростта се подобрява но пък се размива усета за удар който човек си изгражда при дълго свирене с едни и същи палки и това се отразява на динамиката. При мен лично е така ако посвиря малко с по-тежки палки като хвана по-леки се груби груува и ударите излизат малко стакато защото по-леката палка пада по-бързо отколкото съм свикнал, а акцентите излизат неравни. Така че има си предимства и недостатъци... Цитирай
aladin Отговорено Септември 21, 2006 Отговорено Септември 21, 2006 Пробвал ли е някой да си свири упражненията с по-тежки палки от тези, които използва по принцип...и изобщо ако се сещате за подобни пинизи за изграждане на издръжливост...споделете Аз примерно свиря на възглавници и доста помага после Аз приципно съм против много тежките палки да направя тази уговорка,след тва тежки палки това е много относително понятие за един едни палки може да са тежки за друг не зависи от 4овека и анатомията му ,структурата на ръцете.И зада по4неш да ги усещаш като тежки трябва ве4ен да ти тормозят китките./тоест да са ти неудобни/ Една от при4ините за тендовагинитите при барабанистите е ползването на тежки палки,палки които не са наи-добрия избор за даден изпълнител без тои да знае това и си съсипва ръцете. За упражнения и изобщо за по дълго свирене са нужни леки палки по възможност наи-удобните които имаш /за да не си мориш безсмислено ръцете/. Eстествено 4е когато музиката или стила в които свириш го изисква ще ползваш...........в jazz-a и особенно ако свириш суинг задължително с леки ....ако по рокаджииски неща или метал средни и тежки,а в американската маршова и парадна музика се използват наи-тежките палки за барабани /така наре4ените drum-line в koито те свирят/,но там и барабан4етата които използват са други и смисъла които влагат е разли4ен. Това е със ползването за постоянно на тежки палки. Предполагам интересното в слу4ая ще бъде да спомена 4е има една техника .....така наре4ения "Метод на Купински"при които се използва смяната на леки и тежки палки през определени интервали от време като си има то4ни пропрции и време кое как и какво....като целта е да се постигне бъзина и лекота в свиренето,но това под4ертавам е техника а не за постоянно во веки със тежки палки! Тоя "Метод на Купински" е наре4ен на Калиник Купински един от наи големите перкусионни лидери в Русия /нещо като руския вариант на Палиев/ които направл това си свое откритие в на4алото на 20 век и в последствие го патентовал с което и остава популярен до днес. Естествено в Бг. постоянно ни се слу4ва да откриваме топлата вода отново и отново..... Цитирай
BODOM4o Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 а бре момци правете като мен с арматура (няма значение дебелината) Цитирай
bonzo Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 На пада си свиря с едни Колектибъл палки Лед Цепелин,а по принцип с 747 на Промарк.На сета свиря с това,с което ще свиря на лайф,а на практис пада с квото ми падне,общо взето.Възглавниците ги открих миналото лято и ми беше много интересно.Докарва се бързина,но тя залинява с времето,защото трябва да я подържаш,демек да свириш бързи неща на лайф.В моя случай да си напрягаш китките на лайф.За това сега наблягам на метроном и на мелодията в солата.Помалко умопомрачително бързи тройки и повече техники като хенд кросинга,който не успях да изсвиря като хората на промоцията и импровизиране около 7/8.Ето това са моите тайни.Правете упражнения за разделяне на ръцете,мозъчни упражнения,това е по-ценно от бързината.И тя е важна,но много по-лесно се докарва от уравносеността на Neil Peart,например. Цитирай
Danny47 Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 На барабани аз свиря със средни или леки палки... само когато работя няква техника свиря с тежки. При малкото барабанче е различно. Там според това какво свириш. Ако се свири нещо с повече тремоло, което е бързо тогава е хубаво с тежки палки, защото тогава палките по-бързо падат към кожата и не е нужно да правиш много усилия, за да свириш шеснайстина в няква фигура например. Иначе е хубаво от време на време човек да свири и на възглавница с тежки палки. Просто да прави проверка на китките, но като цяло не е много полезно според мен. Цитирай
CRZY Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Аз свиря с най-тежките възможни просто защото почнах с 5б и ми станаха доста леки в последствие и си зех N5B и от тогава съм само с такива , а и между другото тоя трик със свиренето по възглавници е много добър - помага за бързи ноти по томовете (по snare-a не чак толкова , но се свиква с времето. За по-удобно пробвайте по ръба на някой дюшек в къщи ако искате бърз снаре без тремоло - бачка) Айде и приятно от мене! Цитирай
evans Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 аз възглавницата я използвам единственно да си опажнявам пръстите. Цитирай
Recommended Posts