Phreaker Публикувано Септември 18, 2006 Публикувано Септември 18, 2006 Здравейте! Скоро смятам да си сменя старата акустична китара.Тя е с найлонови струни ,но желая нещо с метални.Трябва ми за учене (няма да свиря концерти скоро) . Като цена се ориентирам около 100-200-300лв максимум. Чувам ,че Стаг и Уошбърн са хубави ,но все пак ви искам мнението. Мерси предварително Цитирай
musicman Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Не съм чувал да има акустичен уошбърн за 300 кинта. Цитирай
Phreaker Отговорено Септември 18, 2006 Автор Отговорено Септември 18, 2006 Наистина не помня цени ,затова в момента се ориентирам само по марки. Цитирай
Glacierise Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 За тия пари - мисля, че е по-добре Fender или Yamaha. Цитирай
seek,fuck & destroy Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 За мен най-доброто за акустична китара тия парички е Fender. Цитирай
Phreaker Отговорено Септември 18, 2006 Автор Отговорено Септември 18, 2006 Благодаря ви много Цитирай
Tannen Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Най-добре фендър, ама не за 300, а за 1300 лв. Какъв Фендър очакваш за тия пари? Просто е смешно, това че пише Фендър не значи че ще получиш качествена китара. Имаше една класическа китара Фендър и една с метални струни и двете за по 270 лв- аз си търсех по-хубава класическа и пробвах ясно коя. Та въпросната китара за нищо не става, съмнява ме, че кънтри китарата ще е по-добра . Phreaker, не робувай на марки ами пробвай различни китари и виж коя звучи по-добре. Ти електроакустична китара ли търсиш или само акустична? Има много сполучливи Стаг ел.-акустични китари за по 300 лв(във Варна са толкова), наистина китарата е добра, звънлива, има готин звук и е удобна. Ако търсиш само акустична китара, сигурно и ще е под 300 лв. Стаг нямат добра слава ама това важи по-скоро за ел.китарите и басовете, не за акустичните. Също те съветвам да се огледаш какви Ямахи се продават. Те имат качествени среден и по-нисък клас китари, така че едва ли ще съжаляваш, ако имаш Ямаха. Относно Уошбърн те имат готини акустични китари, в момента се сещам имаше една за 400 лв, която е ел-акустична, с кътаут и повечко еквалайзери от на Стаг моделите от 300 лв. Мисля че имаше и такава без кътаут на цената на Стаг или дори малко по-евтина. Трябва да попитам един приятел маи си взе такава и остана много доволен. Друго по-евтино решение е Фактор за стотина лева, бяха 110 с калъф, а сега се продават и без и са по 80 май. Китарата не е първо качество, но за 100 лв няма по-добро от това. Така че просто иди в магазините и пробвай каквото се предлага, пък като си набележеш моделчета ще ги обсъдим и ще те посъветваме Цитирай
solo5 Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Най-добре фендър, ама не за 300, а за 1300 лв Не съм съгласен, ако човек има ограничени възможности Тези, които се продават за 270лв в Технополис са много добри Говоря за тези с най-голямото тяло :-) Аз пробвах една такава и си беше 6 Сигурно са правени в Китай, но какво от това Отиваш пробваш и ако ти хареса купуваш Всяка китара е различна, има си собствена душа :-) Цитирай
Denis_S Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Друго по-евтино решение е Фактор за стотина лева... Това за тия пари си е направо супер. Имам такава от няколко години и съм много доволен. Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Вярно си е че високата цена си гарантирва качеството(естествено в съчетание с името на марката) , но това не означава че евтините неща непременно са боклуци. Цитирай
Danihell Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Обикновено СА боклуци евтините. Правят се от остатъци, по-евтини и по-некачествени материали. Доста често съм виждал инструмент, който е чисто нов, а просто му личи колко калпаво е сглобен, пластмасовите му части стърчат, боята е размазана и такива неща. Много е кофти да се примириш с такива неща, когато си купуваш нещо ново. Затова, моя съвет е пробвайте колкото може повече и оглеждайте инструмента отвсякъде. Задължителна проверка на тона на всяка позиция от всяка струна, оглеждане на грифа за изкривявания и сравняване на тона на празна струна с 12то прагче. Тези три неща са абсолютно задължителни, когато си купуваш нов ионструмент, дори да е с четирицифрена цена. Поздрави! Цитирай
AGE_KILLER Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Ми и аз требе сменям кухарката, че старата се разпадна и гледах в Малкия Цум Стаг-чета, които никак не изглеждаха лошо. Не съм ги пробвал на звучене, но чувах добри отзиви за тях. А смятам, че за 100-те лева си струват. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 19, 2006 Отговорено Септември 19, 2006 здравей от това, което съм пробвал - Фендер акустична под 1000лв е пълна трагедия - не знам от какво дърво ги правят, но звучат супер плоско и тихо, няма обем, няма плътност - не се прецаквай да си вземеш такава, за да може после да казваш "имам Фендър". Ямаха са по-добре със сигурност. Уошбърн са много евтини, и има защо....както искаш го разбирай....Стаг пък понеже не са марка, предлагат най-добро съотношение цена/качество, въпреки че и там положението е "получаваш за каквото си плащаш". моят избор - Ямаха. поздрави Петър Цитирай
LOE Отговорено Септември 19, 2006 Отговорено Септември 19, 2006 то и аз се зарибявам за нещо акустично с пиезо адаптери в момента имам някаква незнайна кухарка с найлонови струни която не става за сериозни записи, та съм решил да взема нещо до кам 300 лева Цитирай
npace Отговорено Септември 19, 2006 Отговорено Септември 19, 2006 аз си взех Фендер за 250 от магазина им... китарата си е повече от екстра за цената, много благо звучи Цитирай
Recommended Posts