Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за записване на китара


Recommended Posts

Имам си понятие обаче не знам дали аудио картата ми става. Отделно от това всички тук обясняват как можеш да си компресираш, изчистиш и не знам си какво си да си направиш на парчето. Аз не мога да стигна до парче, защото не мога да запиша :lol:

 

Хайде някой да ми обясни. Ето какво правя аз:

 

Пускам си Record ON на мр3 плеъра и свиря :lol: :lol: :lol:

Ама така не става. Нацелих го. В кубето имам 3 слота:

 

1. За китарата

2. За Касетофон/СиДи (така пише обаче става и за ПиСи и там ще е цаката :lol: )

3. За слушалки.

 

Пускам си китарата с ефектите през Слот 1. В Слот 2 и в слота на компа за микрофона дето е жегвам един кабел, но така дори Sound Recorder-а ми не записва :beer:

 

Какво да правя ? Помогнете ми... уф... изморих се. Някой има ли един Мелник да ме почерпи ? :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друже, входовете и изходите на звуковите устройства не се наричат слотове. Не напразно си имат имена - вход и изход. Вход (input на английски) е мястото В което ВЛИЗА звуковия сигнал. Съответно изход (output на английски) е мястото (или слота по-твоему) ОТ където ИЗЛИЗА звуковия сигнал. Нормално и логично е да се взема сигнал от ИЗХОДА на съответното устройство и посредством ПОДХОДЯЩ кабел да се подава към ВХОДА на следващото. Въоръжен с тези безспорно ценни напътствия, вярвам, че лесно ще извършиш нужната комутация, което, несъмнено, ще ти даде възможност да извършиш толкова стойностния за тебе запис!

А щом държиш на западняшки тип обяснение - вземете запалката с дясната (или с Вашата водеща ръка) и внимателно и отривисто врътнете колелцето, намиращо се от горната(тази с металната част) и страна... - следващия път опиши подробно - какво е комбото - марка, модел; звукова карта - марка, модел, кабели, с които свързваш компонентите - вид(балансен, небалансен), преходници (ако използваш), програма, в която се опитваш да записваш и т.н.

Успехи!

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за това питам (що се отнася за програмата). Звуковата карта ми е към дъното и не знам каква е, но със сигурност не е от най-добрите. Кабелите не мога да ти кажа дали са балансирани или не - мога да кажа само, че не са екранирани. Комбото е Peavey Backstage, използвам дистър Metal Zone 2 (само от него използвам ефекта, и ампа има овърдрайв ама с него отделно искам да записвам с един хорус на Дигитек.

 

Идея си нямам към кой вход трябва да си включа кабела дето изализа от кубето :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това вече по прилича на разговор :P

Звуковата карта на дъното обикновено има три мини жака - микрофонен вход, линеен вход и линеен изход. Ако дъното ти е от по-новите ще има шест такива мини жака. В упътването към дъното (може да е и PDF файл, сваля се от сайта на производителя) пише кое какво е. Обикновено розовия мини жак е микрофонният вход - за него забравяш при запис; зеления мини жак е линейният изход - там си връзваш колонките или слушалките; синия мини жак е линейният вход - там подаваш изходния сигнал от Headphones изхода на Пиви-то. Внимавай с усилването в този случай - трябва да е почти на минимум, за да не гръмнеш входното стъпало на звуковата карта! Ще ти е нужен ЗАДЪЛЖИТЕЛНО екраниран! кабел стандартен стереожак -> мини стерео жак (продават се по разните магазини за радиочасти)

След като си свързал така компонентите идва ред на Windows volume control. Влизаш със ДВОЙНО щракване върху иконката на звека долу, до часовника, отиваш на Recording и от там си нагласяваш нивото на line in сигнала с плъзгача така, че да няма изкривявания (индикатора да не се изпълва до край, дори и при яко млатене по струните). Следва програмата за запис...

Тук съвети мразя да давам - всеки си избира тази, в която му е най-лесно, удобно и бързо. Има много и разнообразни такива, и не само на пазара ;) - не напразно има торент сайтове...

Свали си и си инсталирай някоя и почвай да я учиш. Help-овете помагат страшно много. Чети из форума и задавай въпроси, след като сам си се справил поне с 50% от проблемите.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.