81.slash Публикувано Октомври 22, 2013 Публикувано Октомври 22, 2013 (Редактирано) Здравейте! Имам един Лес Пол, на който ключовете разстройват при по-агресивно свирене. Опитах метода със "връзването" на струните, но за съжаление не върши много работа, особено при използването на повече бендове. Свиря със 12-56 размер струни. Обмислях да сменя сегашните ключове, които са Kluson Deluxe, със заключващи на Groover, но попаднах на информация, че дебелата 6-та струна, не влиза в отвора за струната. Гледах също така и други опции, като Schaller, Planet Waves, Gotoh и Sperzel, като за последните има доста позитивни отзиви, но въпросъ е, с кои точно заключващи ключове ще мога да използвам 12-56 размер струни. Помагайте братя Да, забравих да спомена, че ми е ясно, че каквото и да взема, ще се наложи разщиряване на отворите в "главата" на китарата. Редактирано Октомври 22, 2013 от 81.slash Цитирай
Trysth Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 Моя Шектър е със заключващи ключове на Шектър, техни си някакви. Нямам проблем с 64-ка на 6-та струна, малко със зор влиза, но си влиза все пак. Не съм много полезен, но мисля, че едва ли има чак такава разлика в отворите при различните фирми. Цитирай
bluelemon Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 А дали няма да стане ако просто свалиш 1 сант от намотката на струната колкото да захапе ключа и после ще навиеш един оборот и от намотката за да не се нищи. Така ще можеш каквито искаш ключове да си вземеш. Цитирай
Slide Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 най-добре драсни един мейл на производителите (Шалер, Гото и пр.) Така ще получиш най-точен отговор. Офтопик: Аз сега прегледах сайтовете именно на двете компании и интересното е, че заключващите им се тремоло системи вече не се казват Floyd Rose, а техни си варианти. Да не би да е изтекъл срока за патента и да ги произвеждат с някакви козметични различия? Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 (Редактирано) Имайте предвид, че ключовете на Sperzel са с по-малко съотношение на въртене, мисля че беше 1:13. Тоест едно завъртане на ключа е равно на 13 завъртания на "главата" със струната. Иначе повечето заключващи ключове са със същата големина на дупката, както и стандартните. Поне Sperzel и Schaller със сигурност. П.П.Изтече патента от няколко години или нещо подобно се случи. И вече всеки производител може да произвежда под каквото си иска име. За това на Gotoh на флойда вече не пише ...Under Floyd Rose Patents, a High Stability Tremolo System, ако се не лъжа! В уикипедия пише големи глупости по темата Флойд Роуз. На продукцията на Шалер винаги преди си е пишело Floyd Rose (като оставим на страна така наречения Schaller Floyd Rose). Сега вече е Schaller tremolo Lockmeister. Редактирано Октомври 23, 2013 от Kalmar Цитирай
jorog Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 (Редактирано) Тоест едно завъртане на ключа е равно на 13 завъртания на "главата" със струната. ^ Всъщност е вярно точно обратното. Редактирано Октомври 23, 2013 от jorog Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 Грешката е моя. Точно обратното е. Благодаря! Цитирай
iwanski Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 Здравей, постът ми не е най-пълноценен, но все пак... 52 рамер 6-та струна (от комплект 10-52) влиза без проблем в Groover. Предполагам, че и с 56 няма да е проблем. За съжаление нямам 56-ца, за да потвърдя със сигуност. Успех! Цитирай
docc Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 Никое заключващо се тремоло освен 'Floyd Rose' не се е наричало "Floyd Rose"! На тези, които са се произвеждали с предоставено право, това е указано с надпис, но те не са 'Floyd Rose'! На продуктите на Shaller пише 'Shaller'. На продуктите на Floyd Rose (Fender и др.) си пише 'Floyd Rose' ('Fender'; ...), ако и да са произвеждани от Шалер! Заключващите тремола на Shaller и Floyd Rose са различни продукти (имат разлики в спецификациите), макар че изглеждат идентично и се произвеждат на едно и също място! Цитирай
jordantcho Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 не мисля, че проблема е в ключовете досега не съм попадал на китара която разстройва от ключовете Цитирай
bluelemon Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 Разстройва и още как. Факторите са много, но от кофти ключове и аз имах дертове до скоро. Но пък и няма китара която да не мърда хич. Като каже някой "кърта тремолото и не мръдва и цент", е аз пък не му вярвам Цитирай
jorog Отговорено Октомври 23, 2013 Отговорено Октомври 23, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=PE1jpCHvOSA http://www.youtube.com/watch?v=7N0coNys3EQ 1 Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 24, 2013 Отговорено Октомври 24, 2013 Никое заключващо се тремоло освен 'Floyd Rose' не се е наричало "Floyd Rose"! На тези, които са се произвеждали с предоставено право, това е указано с надпис, но те не са 'Floyd Rose'! На продуктите на Shaller пише 'Shaller'. На продуктите на Floyd Rose (Fender и др.) си пише 'Floyd Rose' ('Fender'; ...), ако и да са произвеждани от Шалер! Заключващите тремола на Shaller и Floyd Rose са различни продукти (имат разлики в спецификациите), макар че изглеждат идентично и се произвеждат на едно и също място! Нокой не казва, че някога на друг продукт, освен тези на Floyd Rose, е пишело Floyd Rose (освен в текста за лицензните права). По-горе стваше дума, че останалите лицензни тремоло системи са наричани разговорно или споменавани в каталози като floyd rose system или floyd rose tremolo, освен коректното locking tremolo. Schaller Floyd-a (идентичен с Floyd Rose II) и оригиналния такъв произвеждан от Schaller са с различни спецификации. Floyd Rose Original (поризвеждан от Schaller) и сегашното Schaller tremolo Lockmeister нямат разлики, освен надписа Schaller на второто. Цитирай
shtur4o Отговорено Октомври 24, 2013 Отговорено Октомври 24, 2013 Само да вметна, че ако се пробва с Gotoh SD90MG няма да се наложи допълнително разширяване на отворите на главата. http://www.thomann.de/gb/gotoh_sd90mg_nickel.htm Разбира се, ако magnum lock те задоволява като заключване. 1 Цитирай
Recommended Posts