Jump to content
Българският форум за музиканти

Размери на кабинет 2х10


doviciozo

Recommended Posts

Пробвах с търсачкана но нещо не се получи,трябват ми размери за кабинет 2х10 ако маже да дадете някой линк или сайт ще съм благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам нужда от помощ за направата на кабинета,ако някой е в час моля да ми помогне.Намерих размерите на Фендер Блекфейс 2х10 но незнам дали да оставям отвори за бас рефлекс предни,или да не оставям.Кабинета ще е затворен гръб и ще е от много хубав Ясен,направен със сглобки  без винтове,като Марк 5 .Не знам дали вътре да слагам някакви изолационни материали,за да не се получат вредни шумове, не знам къде да разположа говорителите,Общо взето нищо не знам,а в Събота ще нося материала на дърводелеца и ще иска подробности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Размерите които намерих са дадени като инфо за габаритите от Фендер,но няма подробности вътре как е,дали да слагам филтри или не.Ще ползвам говорители Пиви от  кубето ми което изгоря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ще го правиш дърводелската (и в двата смисъла) по-добре избери вариант open back (отворен отзад), защото е много по-некапризен към размерите/разположението на елементите.

 

Филтри в китарен каб не мисля, че се ползват освен може би ако е нещо с хорна (за акустичка или бас да речем).

 

Най-добре се информирай стабилно преди да изхабиш ясена... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези размери на Фендера ги сравних с размерите които е пуснал по горе колегата и са в границата.За Ясена не ми пука,имам достатъчно и е на 10 години изсъхнал и съхранен както трябва.Притеснява ме че като сложа предната дъска с говорителите,тя трябва да е по навътре и тогава не знам дали размерите не отиват по дяволите.За отворен гръб ако реша не знам колко да е отворен.Ако го направя затворен и сложа два рефлекса отпред също не знам какво става,четох че бас рефлекса трябва да е  една четвърт от размера на говорителите.Ако някой може нека помогне че утре нося материала и май наистина ще съсипя Ясена.Дърводелеца който ще го прави е ненормално добър и много зает,хванал съм го еднократно и ако не стане сега ще чакам още много време да се освободи.Писна ми да свиря без да включвам китарата,а и вече остарявам и ако не ревне говорител нищо не чувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми като му е ценно времето, поне времето му не хаби на майстора щом не ти пука за материала. Хората ти казаха - тези неща се смятат, а за да пропуснеш сметките, ти казаха, че с отворен гръб ще минеш по тънката лайсна. Има програми, които могат да ти помогнат, има и книги, но се съмнявам да ги научиш на бърза ръка.

 

Общо взето или сядаш кротко, излапваш няколко книги по темата докато си абсолютно наясно кое, как и защо се прави, за да получиш най-добрия резултат за начинанието, или цялата ти тема няма смисъл - просто му казваш да сглоби един сандък по негово усмотрение с две големи дупки отпред и толкоз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... просто му казваш да сглоби един сандък по негово усмотрение с две големи дупки отпред и толкоз.

 

Аз съм за, да се сглоби съндъка и да се приключва. Колегата не го е еня за материала и освен това казва, че започнал да недочува - какво е значението тогава от отворен или затворен кабинет, от няколко сантиметра или няколко педи... Празнописане - като моето в същност

Все пак успех с начинанието и дано накрая си доволен!

 

P.S. Надявам се, че дърводелеца няма да понесе отговорноста при вероятен неуспех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е решен кардинално,няма да правя нищо,ще си купя готов кабинет.Не очаквах че е толкова трудно на се намерят размери в 21 век.От цялата тема само двама човека написаха нещо полезно за проекта ми,а другите просто спамят . Нямам нужда от такава помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е трудно да се намери каквото и да е. Трудно е за определни хора.

Не разбрах само какво е нашето участие в ТВОЯ проект? И защо сме длъжни да те финансираме за него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.