Jump to content
Българският форум за музиканти

SHURE BETA87A или SENNHEISER Pro Audio e 865


Rado Stanchev

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Търся си кондензаторен микрофон за лайв–изпълнения и имам малка дилема:

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_1485/i_19302/f_1380000/SHURE_BETA87A.html

http://www.musicworld.bg/bg/c_1485/i_27032/f_260343/SENNHEISER_Pro_Audio_e_865.html

 

В момента във "Фактор" SHURE BETA87A е на промоционална цена, която е точно колкото цената на SENNHEISER-а в "Динакорд". Това е и приблизителната сума, която мога да отделя. 500-600лв.

Някой пробвал ли е двата  микрофона? Впечатления?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти отговоря с въпрос, защо си се насочил към кондензаторни микрофони за пеене на живо? Не че не са подходящи per se, но трябва да имаш предвид, че са доста по-чувствителни от динамичните и микрофонират по-лесно. Особено на малки наблъскани сцени, каквито са повечето в България, става кошмарно. Като прибавим към това и лошото озвучаване и озвучители, става още по-зле. За да използваш потенциала на такива микрофони ти трябва сравнително голяма сцена (далеч от ударни и усилватели). Добре е и микрофонът да е статичен, т.е. да не се разхождаш с него между мониторите, да е позициониран правилно спрямо тях и цялото озвучаване да е направено грамотно. Още по-добре е ако имаш силен глас и добра микрофонна техника.

Няма да е лошо да обясниш малко по-подробно за какво живо свирене става въпрос, сам с клавир в подземна механа, акустично джаз трио, траш-дет... квинтет на сцена от 20 кв. м...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам от 2 месеца конд. headset  микр. SHURE WH30XLR и съм много доволен - добър тембър за моят глас, никакви микрофонии, "пуканки" или кривоч и добра чувствителност. Плюс това свободни ръце за китарист с по-голяма подвижност, а и добра цена - нацелих някаква двойна отстъпка и от 450лв свален до 220лв, а в някои софийски муз. магазини все- още си е над 400лв.

Но важната подробност е, че го включвам в кубета с малка мощност до 30вт с антифийдбек и досега само на открито в парковете(основната ми сцена). В закрито помещение и с по-мощна апаратура все още не съм го пробвал.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"blr" - Изчетох доста ревюта и всички, които ползват такива микрофони, казват че това е съвсем друго нещо - плътност, детаилност, наситеност на тона и т.н.  Знам, че кондензаторните са много по-чувствителни, имам такъв студиен микрофон, но това са модели предназначени за лайв, които са съобразени с това. Колегата "ascendendo" ползва шура и казва, че няма никакви ядове при концертни изяви.

Колкото до това: за какво живо свирене става въпрос. :) Ами, с траш-дет  приключих вече - не че не го обичам, ама одъртях. :rocker:  и оплешивях. :D  Става дума за дуо-трио  - акустик-електрик, рок, поп, джаз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.