milkypilky Публикувано Октомври 4, 2013 Публикувано Октомври 4, 2013 Здрасти, Тази китарка събира прах от доста време и се чудя какво да я правя: http://flood2.snimka.bg/humor/puldin.778913.31684509.big В момента не става за свирене: На първите прагчета почти няма тон (на някои струни и до второ-трето прагче). Горното мостче не става (кафявата му част е самоделка). Потенциометрите са трагични. Има дупка на грифа от един опит за изтъняване [Бай Спас]. Ключовете са някаква лоша шега ... Изобщо смятате ли, че има смисъл да бъде рециклирана по някакъв начин, или да ходи при рояла Блютнер? Цитирай
PlamenM Отговорено Октомври 4, 2013 Отговорено Октомври 4, 2013 )) захвърляш миналото на групата . От мен имаш веднага два хъмбъкера за ъпгрейд ) Цитирай
jorog Отговорено Октомври 4, 2013 Отговорено Октомври 4, 2013 (Редактирано) Този как е могъл така да изстърже грифа???!!!??Имам почти същият модел и със едни хъмбъкъри на Wilkinson WVHZ ,нов нът и потенциометри 500КА на Bourns заспа от всякъде.Малко и е по-дебел грифа ,но пък не е мръднала за толкова години и е абсолютно непретенциозна.Но моята не е толкова изпилена. Не знам дали ще може да се оправи грифа.Ето от къде ги взех:http://www.ebay.co.uk/itm/Set-Wilkinson-Zebra-Classic-4-Conductors-Humbucker-Pickups-Slash-Fit-Les-Paul-SG-/290934340653?pt=Guitar_Accessories&hash=item43bd09bc2d http://bg.farnell.com/bourns/pdb241-gtr01-504a2/pot-audio-500k-knurled-shaft/dp/1546731Ако ти се занимава излиза към 70-100лв.Вече дали е икономически рентабилно ти си решаваш. Редактирано Октомври 4, 2013 от jorog Цитирай
7thString Отговорено Октомври 4, 2013 Отговорено Октомври 4, 2013 Тцъ - безполезна е - дори не става да направиш огън за скара от нея щото ще се омиришат пържолите на лак и бакелит. Остави си я ако някой ден се правиш на Хендрикс, да я строшиш и подпалиш на сцената Цитирай
hand_of_doom Отговорено Октомври 4, 2013 Отговорено Октомври 4, 2013 Всъщност тялото ми изглежда в сравнително не лошо състояние. Поставянето на pickguard ще оправи проблема с дупката от калпаво сложените адаптери. За грифа и аз не съм сигурен дали ще може да се оправи (прецаканото отзад имам предвид). Иначе ключове и прагчета се сменят, въпросът е да не е крив. А в краен случай и целият гриф може да бъде сменен. Та ако ти се занимава (ама е бая играчка), можеш да пробваш реставрация. Нямам идея какви пари ще отидат - може да си струва, може и да не. В краен случай я продай на някое заведение като декор или на части Цитирай
AlexStar Отговорено Октомври 4, 2013 Отговорено Октомври 4, 2013 Тялото си е направо добро - бридж-а си е на място, а електроника и адаптери доста прилични може да се намерят евтини китайски. Но и аз мисля, че грифа ти е проблемен. Тази голотия отзад да не се увеличи. Иначе инвестицията по него няма да е голяма, но да ли си заслужава. Ако искаш да я възстановиш си потърси друг гриф и тогава действай! Успех! Цитирай
milkypilky Отговорено Октомври 5, 2013 Автор Отговорено Октомври 5, 2013 Благодаря на всички за мненията, вече имам някаква насока. @PlamenM - thanks за адаптерите, но май няма да се наложи. Миналото на групата евентуално по разни касетки ще го търсим Цитирай
Slide Отговорено Октомври 9, 2013 Отговорено Октомври 9, 2013 Тия китари имам чувството, че всички са или от чам, или ела... Много ми напомнят за дюшамето в нас. Цитирай
jorog Отговорено Октомври 10, 2013 Отговорено Октомври 10, 2013 (Редактирано) За сметка на това са железни.Никакви проблеми при смяна на различни по вид ,дебелина и марка струни(както е при сегашните китари,сменяш струни и почваш да нагласяш тръс рода) няма измятания усуквания ,изкълчвания на грифа ,стабилност на строя и т.н.Въпреки ,че си е "грозно пате" и е със повече баси и особенно средни честоти със посочените от мен модификации стана със тон "1 към 1" акустично към електронно-адаптерно-усилено. Редактирано Октомври 10, 2013 от jorog Цитирай
Recommended Posts