soundcare Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 Имам следната конфигурация: саунд карта Монитори миксер 1.Какъв е най-добрият варянт за връзката между аудио интерфейса и миксера?В кой канал е най-добре да вкарам изхода от интерфейса? - за сега съм го вкарал на 11/12 2.Какъв е най-добрият варянт за връзка между миксера и мониторите? Каноните ли да ползвам или жакове - в момента съм ги вързал от канона на миксера с канон-а на мониторите 3.На какво ниво да оставя на мониторите?(dB) 4.На китарното кубе имам LINE OUT.Мога ли да го вържа директно към миксера и с какъв жак да го направя?
Baby Thomas Отговорено Октомври 2, 2013 Отговорено Октомври 2, 2013 1. 2TR In 2. Monitor Out, там са жакове. Кабелите ще са къси, пък и сигнала е такъв, че надали ще имаш загуби на честоти/шумове. 3. Прочети с какво ниво е сигнала от изхода Monitor Out. 4. Можеш в кой да е вход, с жак какъвто ти е на изхода на комбото. 5. Прочети си УПЪТВАНИЯТА!!! 3
soundcare Отговорено Октомври 2, 2013 Автор Отговорено Октомври 2, 2013 2.Monitor Out от миксера с жак-жак ли трябва да е свързан към мониторите и балансиран ли трябва да е той?3. Нивото на сигнала от Monitor Out е +4dBu.Това ще рече че нивото на мониторите също трябва да е толкоз? (ако правилно съм разбрал от ръководствтото) Принципно мога ли да ползвам стерео жакове вместо моно?Ако не може,има ли варянт стерео жака да се преправи и да заиграе ролята на моно.
7thString Отговорено Октомври 2, 2013 Отговорено Октомври 2, 2013 Точно тия монитори приемат какъвто сигнал им пуснеш - и балансиран стерео жак, и xlr, и моно жак. Каквото му пуснеш - ще го изкара
soundcare Отговорено Октомври 2, 2013 Автор Отговорено Октомври 2, 2013 Да, така, но въпросът ми е каква е най-успешната конфигурация на кабелите и каналите, когато мониторите са вързани директно към на миксера?
soundcare Отговорено Октомври 2, 2013 Автор Отговорено Октомври 2, 2013 И аз не разбрах . ? Как да направя жаковете,свързващи MONITOR OUT(на миксера ) с Мониторите? MONITOR OUT (на миксера) ми е 1/4,тъй че кой от долните варянти е най-предпочитан? TS-TS TS-XLR TS-TSR TSR-TSR TSR-TS TSR-XRR
presly Отговорено Октомври 2, 2013 Отговорено Октомври 2, 2013 Прочети си упътването на миксера и на мониторите - ако пулта е с "балансирани" изходи, а мониторите с "балансирани" входове - извода е ясен - TRS-TRS, или TRS - XLR(male). А ако не е - TS-TS или TS-XLR (1+3 накъсо). Това са варЯнтите (правилно - варианти) 2
Recommended Posts