Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем при свирене с китара


Юлиян Петров

Recommended Posts

Здравейте! Малко за мен. Абсолютно начинаещ съм, от няколко дни се уча да свиря на китара. Китарата ми е  електро-акустична Yamaha APX500II. Към момента съм решил да уча вкъщи от школа за китара и от интернет. Не посещавам уроци при специалист. Ето и въпроса.

Когато натисна струна с лявата ръка на някое прагче и ударя същата струна с дясната си ръка получавам съответен тон/полутон, дотук добре, обаче когато махна пръста на лявата си ръка от въпросната струна, струната отскакаики в стандартно положение, пак образува тон (издава звук). Това става на всяко прагче, дори не е нужно да дърпам някоя струна с дясна ръка, а просто само да сложа пръст на лявата ръка върху коя да е струна и прагче и да го махна от струната, при отлепяне на пръста от струната, тя издава звук.

Къде греша, нещо от струните ли е или има нещо специфично при натискането на струните, за което аз не знам?

Моля колкото и да ви се стори тъп и прост въпроса да ме разберете, все пак от някъде трябва да се започне!

Редактирано от Юлиян Петров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами просто не знам дали е нормално да се чува освен желания тон и празен тон след него, като си махна пръста от въпросната струна. Още повече, като гледам разни клипове, този ефект не се усеща(чува).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: форума става все по-весел :) ,

кат за начало ,мое да не си дигаш пръсто от жицата след като си възпроизвел звук/тон,а леко да е опрен на тела и така се заглушава,а мое и с десна ръка да заглушаваш. :lol:

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, бе, знам. Типично е за български форум някои да намери време да ми напише, колко съм тъп, но не и да ми обясни как да направя така, че този ефект да не се усеща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето Хилбили ти обясни.

Най-добре намери свирещ съгражданин да ти покаже. Иначе трябва някой да напише роман на темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.