Юлиян Петров Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 (Редактирано) Здравейте! Малко за мен. Абсолютно начинаещ съм, от няколко дни се уча да свиря на китара. Китарата ми е електро-акустична Yamaha APX500II. Към момента съм решил да уча вкъщи от школа за китара и от интернет. Не посещавам уроци при специалист. Ето и въпроса. Когато натисна струна с лявата ръка на някое прагче и ударя същата струна с дясната си ръка получавам съответен тон/полутон, дотук добре, обаче когато махна пръста на лявата си ръка от въпросната струна, струната отскакаики в стандартно положение, пак образува тон (издава звук). Това става на всяко прагче, дори не е нужно да дърпам някоя струна с дясна ръка, а просто само да сложа пръст на лявата ръка върху коя да е струна и прагче и да го махна от струната, при отлепяне на пръста от струната, тя издава звук. Къде греша, нещо от струните ли е или има нещо специфично при натискането на струните, за което аз не знам? Моля колкото и да ви се стори тъп и прост въпроса да ме разберете, все пак от някъде трябва да се започне! Редактирано Октомври 1, 2013 от Юлиян Петров
viksps Отговорено Октомври 1, 2013 Отговорено Октомври 1, 2013 ... дори и при мен има някаква граница, отвъд която .... човече, просто не може да задаваш такъв въпрос!
Юлиян Петров Отговорено Октомври 1, 2013 Автор Отговорено Октомври 1, 2013 Ами просто не знам дали е нормално да се чува освен желания тон и празен тон след него, като си махна пръста от въпросната струна. Още повече, като гледам разни клипове, този ефект не се усеща(чува).
Hillbilly Отговорено Октомври 1, 2013 Отговорено Октомври 1, 2013 форума става все по-весел , кат за начало ,мое да не си дигаш пръсто от жицата след като си възпроизвел звук/тон,а леко да е опрен на тела и така се заглушава,а мое и с десна ръка да заглушаваш. 3
Юлиян Петров Отговорено Октомври 1, 2013 Автор Отговорено Октомври 1, 2013 Да, бе, знам. Типично е за български форум някои да намери време да ми напише, колко съм тъп, но не и да ми обясни как да направя така, че този ефект да не се усеща.
synchu Отговорено Октомври 1, 2013 Отговорено Октомври 1, 2013 Ето Хилбили ти обясни. Най-добре намери свирещ съгражданин да ти покаже. Иначе трябва някой да напише роман на темата.
Юлиян Петров Отговорено Октомври 1, 2013 Автор Отговорено Октомври 1, 2013 Благодаря, ще опитам да намеря някои да ми покаже!
Recommended Posts