CyberGene Публикувано Януари 28, 2005 Публикувано Януари 28, 2005 Кои са ви любимите джаз пиано сола? Аз имам много, но сега се сещам за тези: 1. Herbie Hancock - Summertime от албума му Gershwin Connection. 2. Paul McCandless - Rainland от албума му Premonition. Солото на пианото е на Lyle Mays. Солото е изключително премерено, интелигентно и дори някак си ефирно. 3. Yellowjackets - River Waltz от албума им Like a River. Солото е на Ръсел Феранте. Може би най-доброто соло в 3/4, което съм чувал 4. Stan Getz & Kenny Barron - Hush-a-Bye от албума им People Time. Солото, естествено, е това на Кени Барън. 5. Terence Blanchard - Passionate Courage от албума му Bounce. Солото е на Аарон Паркс, когото за съжалени не съм чувал в други албуми, освен в този и още един. Цитирай
Topsun Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 @CyberGene,доста си се амбицирал!Аз не мога да кажа кое соло на кой изпълнител ми е любимо!Всяко едно соло носи свой дух и не мога да кажа кои точно са ми любими Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 Малко като за начало да се натегна, после познай колко ще пиша... Нямаш ли си все пак някакви любими сола? То всяко си носи дух, разбира се, ама в крайна сметка има добри и не чак толкова добри сола. Има и такива, които са велики и за тях именно става дума Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 много ме кефи солото на Lyle Mays в парчето http://store2.data.bg/kitaratapesho/To%20T...The%20World.mp3 на Pat Metheny Group . то цялото парче е страхотно. Цитирай
Topsun Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 ми нямам любими сола,но лаил мейс ми е от любимците Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 много ме кефи солото на Lyle Mays в парчето http://store2.data.bg/kitaratapesho/To%20T...The%20World.mp3 на Pat Metheny Group . то цялото парче е страхотно. Парчето е много яко, солото - също, а и изобщо това ми е любимият албум на PMG! Цитирай
Topsun Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 радвам се че най-накрая се намери колега пианист,с който мога да си говоря на общ език Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 радвам се че най-накрая се намери колега пианист,с който мога да си говоря на общ език На изчезване ли сме вече? Цитирай
Topsun Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 ми не ама тук във форума няма много хора които да се кефят на музика различна от метъл. 1 Цитирай
Topsun Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 като се замисля обаче всички сме минали през този стил Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 29, 2005 Автор Отговорено Януари 29, 2005 като се замисля обаче всички сме минали през този стил Аааа, не! Аз от класиката си отидох в джаза директно, метъли никога не съм слушал. Може би от джаза лееекинко допрях Planet X и Derek Sherinian, ама така повече от интерес Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 като се замисля обаче всички сме минали през този стил Аааа, не! Аз от класиката си отидох в джаза директно, метъли никога не съм слушал. Може би от джаза лееекинко допрях Planet X и Derek Sherinian, ама така повече от интерес И има защо! ( Лично мнение) Цитирай
Topsun Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 не се кефя на дерек шериниан!може би джордан ръдест ми е по любим лично мнение Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 не се кефя на дерек шериниан!може би джордан ръдест ми е по любим лично мнение Името му е Jordan Rudess , ама карай Е, те са доста различни, макар че и двамата са били част от Театралите Цитирай
Topsun Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 карай да върви деняма безгрешни хора Цитирай
Recommended Posts