ciriljhonson Отговорено Септември 20, 2013 Отговорено Септември 20, 2013 Един въпрос: Какво разбирате под висок аутпут и кое по-точно го определя ? Въпросът е риторичен Цитирай
Judas Priest Отговорено Септември 20, 2013 Автор Отговорено Септември 20, 2013 (Редактирано) Бях се настроил да взема Dimarzio Evolution , но след последните постове някакси отново съм на кръстопът В момента има 1 обявен D-Sonic между другото Редактирано Септември 20, 2013 от Judas Priest Цитирай
jorog Отговорено Септември 20, 2013 Отговорено Септември 20, 2013 Взимай без да се замисляш. Димарцио са яки адаптери и си държат цена. 1 Цитирай
Judas Priest Отговорено Септември 20, 2013 Автор Отговорено Септември 20, 2013 (Редактирано) Ми , проблема се свежда до това ,че и Dimarzio D-Sonic и Dimarzio Evo 2(сега видях ,че има 1 обявен) са страхотни ,но са бридж адаптери и двата Който и да взема от тях с какъв нек адаптер ще мога да го комбинирам? Редактирано Септември 20, 2013 от Judas Priest Цитирай
jorog Отговорено Септември 20, 2013 Отговорено Септември 20, 2013 (Редактирано) Ми караш със сток нек адаптера и ако има много дразнеща за теб разлика между двата си подбираш подходящ нек адаптер.Поне във Youtube има безброй демота. Ето едно например: http://www.youtube.com/watch?v=tZmIF8Dv1JM Редактирано Септември 20, 2013 от jorog Цитирай
7thString Отговорено Септември 21, 2013 Отговорено Септември 21, 2013 (Редактирано) Един въпрос: Какво разбирате под висок аутпут и кое по-точно го определя ? Въпросът е риторичен Разликата в потенциалите на двете жици на намотките. При едните е по-голяма, при другите - по-малка. Отговорът ми е ироничен Редактирано Септември 21, 2013 от 7thString Цитирай
ciriljhonson Отговорено Септември 21, 2013 Отговорено Септември 21, 2013 (Редактирано) Намотките добре, ами сечението на проводника, количеството мед в него, магнита - керамика или Alnico 2/3/5 ? Това какво съпротивление има определен адаптер, не определя до край каква изходна мошност ще генерира. В уравнението се включва и електромагнитната индукция, както и някои чисто конструктивни характеристики. 7thString, иронията е излишна, а пък моята риторика целеше да провокира размисли и дискусия. Все пак играем в един отбор. Редактирано Септември 21, 2013 от ciriljhonson Цитирай
7thString Отговорено Септември 21, 2013 Отговорено Септември 21, 2013 (все не мога да я намеря тази иконка). Всъщност Димарцио са от малкото фирми, които дават ясни показатели кой адаптер колко силен е на изхода. Естествено това е субективно, щото никой не казва как се мерят, но поне ако предположим, че всичките им продукти са измерени в един и същи сценарий, може да се сравнят по между си Сега остава автора на темата да се уточни дали иска да свири с high gain, или да свири тежка музика... или и двете Цитирай
Judas Priest Отговорено Септември 21, 2013 Автор Отговорено Септември 21, 2013 Ми ,от съвсем адекватните Ви отговори (за което съм благодарен,разбира се) , си харесах Dimarzio Evo 2. Някой спомена ,че D-Sonic се използва за китара с Dropped настройка на струните ,което означава ,че не е това ,което ми трябва.Ние свирим Maiden , Megadeth , Judas ,Fight(Halford) и мисля ,че Ево-то е страхотен за тази цел. Цитирай
jorog Отговорено Септември 21, 2013 Отговорено Септември 21, 2013 (Редактирано) Всъщност D-Sonic може да се ползва и за дропнати строеве ,но се използва със еднаква сила и за стандартен строй.Този Dimarzio Evo 2 аз го продавам така ,че ако имаш въпроси можеш да ме питаш на Л.С.А за Megadeth сега погледнах едно видео:http://www.youtube.com/watch?v=bK3kKQGWFB4 Редактирано Септември 21, 2013 от jorog Цитирай
7thString Отговорено Септември 22, 2013 Отговорено Септември 22, 2013 Важно е да се знае, че м/у 1 и 2 има осезаеми разлики в звука, тъй, че ако търсиш семпли да сравняваш, гледай кой слушаш Цитирай
Kalmar Отговорено Септември 23, 2013 Отговорено Септември 23, 2013 Калмар - с необходимия мод, си се запазват високите ако за това говориш. Пък и това за което говориш за едни е сватба, за други брадва Затова на пазара има и силни, и слаби адаптери, но не съм съгласен никак, че адаптерите с висок аутпут нямат динамика Важното е, че човека ако иска да свири с много бичкия, по-удачния вариант са силни адаптери. Иначе Baby Thomas е напълно прав, че тежката музика не винаги означава гейна на 11... и на 3-те последователни драйва Израза "няма динамика" разбира се е свързан с абстрактното мислене и не съм го ползвал с идеята да кажа буквално това. Всеки адаптер си има своята обективна динамика, просто при тези със силен аутпут въпросната обикновено е по-слабо изразена, особено ползвани през лампов усилвател. А това, че всеки си има свои предпочитания и вкус е ясно. Като цяло най-добрия вариант за колегата е да пробва по възможност много и различни адаптери. Напоследък има много марки и модели, които са достатъчно добри и предлагат голямо разнообразие. Поне за мен търсенето на "точния" адаптер винаги ще продължава... П.П. Нямах предвид загубата на високи, а че при адаптер със силен аутпут усилвателя изкривява много по-рано. Иначе казано, когато завъртиш волюма от 0 към 10, колкото е по-силен адаптера, толкова по-рано започва изкривяването, а за някои от нас това не върши работа. Естествено потенциометри всякакви, модове също, но не винаги това е идеята. 2 Цитирай
Judas Priest Отговорено Октомври 15, 2013 Автор Отговорено Октомври 15, 2013 Колеги , този адаптер става ли за нек позиция? http://www.ebay.co.uk/itm/Dimarzio-PAF-Pro-F-Spaced-/111188253329?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item19e3561a91 Поздрави! Цитирай
bluelemon Отговорено Октомври 15, 2013 Отговорено Октомври 15, 2013 За ставане, става! Обърни внимание че е F spaced! 1 Цитирай
Judas Priest Отговорено Октомври 15, 2013 Автор Отговорено Октомври 15, 2013 (Редактирано) Ми ,моята е с Флойд ,от тая гледна точка мисля ,че няма проблем.Просто тези ,които съм гледал на кутията им пише bridge/neck ,а на този не пише и си нямам идея защо. Редактирано Октомври 15, 2013 от Judas Priest Цитирай
Recommended Posts