Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет от Rupert Neve към интересуващите се от смесителни пултове


Parni_Valjak

Recommended Posts

Еееех.... transformer ballanced, а на нашенеца, като му се каже, че един читав аудио трансформатор струва от 100 долара нагоре и започва да мига на парцали и да заеква. В последствие си купува някакъв източноазиатски боклук и злорадо си мисли: "прецаках гадните капиталисти".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми трябваше известно време за да стигна до извода, че добрият звук е скъп. С вградените предусилватели на таскамчето и Line6-а някак не се случваха нещата преди няколко години. После малко по малко започнах да ъпгрейдвам и с времето подобрявайки всички малки детайли по пътя на звука нещата ставаха все по добри. Предусилватели, интерфейс, кабели, звукоизолация, монитори, инструменти, лампови ампове и най-накрая кабинети (ех, колко време се лъжех, че кабинета няма толкова голямо значение стига да е с читави говорители и колко съм грешал). Да е жив и здрав чичко Рупърт! Истината е, че както са казали западняците You get what you pay for! :)

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Оооо, друго си е човек с опит да се изкаже...

 

Чудя се обаче дали говорим за едно и също, понеже за посочената сума ще може да се плати само корпуса на маааалък модел , например Centerpiece 5060,чиято цена е  $8000.

rupert-neve-5060centerpiece-630-80.jpg

 

 

rupert_neve_5088_1_1.jpg

16 каналната версия на 5088, комплектована с 16х5032 е $32,750 Да, именно като тази зад достопочтенния Rupert Neve.  :godbless:. Е имат малко разлики, главно в увеличение на цената, ама какво значение има това за нашенските мастурбатори...пардон мастератори   :crying:

Явно те не се занимават с по-малко от 72 канални системи, стига да са под 500 евро.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време ми беше попадал един Neve 83049 , изкаран channel strip от пулт и модван в България. Имаше някакъв проблем, който най-вероятно се дължеше на мода.

За момента съм се засилил да си взема един 517 Portico модул за лънчбокса. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ровейки в нета, се натъкнах на това: модул 1073

neve_1073_cv_1.jpg$3,395.00

Сравних го с N72, който се коментираше преди време на страниците на форума. Доста съществена разлика има, като се отчете, че модула е без захранване, без индикация, без служебни комутации, без фантомно захранване и без кутия. Но е добре да се знае за сравнение каква му е цената ! Разбира се в модула 1073 има и тонконтролна секция, която е поне половината от парите.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това ако не се лъжа са 500 сериите за лънчбокс. В момента ако имаш такъв (на API ако не се лъжа беше около 1200 лв) тея модули са най-яката оферта на пазара в съотношение цена качество.

 

Ето малко цени за който се интересува.

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време като бяхме малки и четяхме автосписания, се надлъгвахме и хвалехме кой бил намерил най-скъпата кола на света и колко км/ч вдигала. Сега се чудя с какво същия разговор транслиран в музикална насока би бил полезен на този раздел, или на форума като цяло с каквото и да е. Виж ако го отнесем до риболов и кой какви риби е чувал, че има в яз. Огоста, ще придобие дълбок смисъл. :) Но може би съм одъртял твърде много за 28-те си години, за да разбирам събиране на картинки от дъвки :)

 

Иначе би било интересно да прочетем ревю за някоя от тези джиджавки, но с условието да не започва с "чувал съм/чел съм, че..." и "от картинките, които съм виждал в нета, със сигурност знам, че..." ;) Сигурен съм, че и Рафо с удоволствие би публикувал подобно ревю на професионална техника в страницата на форума.

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от сериите 500. Това си е оригинален модул от пултовете на Neve. При това легендарен.

Новите серии 500 на Neve са съвместими с 500 стандарта.  Например:

511-xlarge.jpg

 

ПП. Виждам, че някои игнорирани от мен хора често пишат нещо по темите ми, но мога само да гадая какво. Слава богу, не виждам писанията им.

Това мнение е скрито, защото сте избрали да игнорирате мненията на ...
Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Валяка   Mea culpa. Помисли, че е 500 сериите, защото и там AMS имат 1073. :)

 

@7thString    Ревюта за машинки във форума съм писал. В момента нямам толкова време, защото ги ползвам. В моята колекция от предусилватели колкото и нескромно да звучи влизат 3 Universal Audio джаджи (1 брой Apollo и 2 броя TwinFinity 710) и 1 SSL, които не са с нищо по-евтини от споменатите модули. Причината поради която НЕ БИХ направил ревю на предусилвател е проста- нямайки добра техническа подготовка би ми било трудно да обясня защо SSL-a ми звучи толкова по- добре от JoeMeek-a за 300 лв. Знам че е така, пробива, красив му е тона, но оттам нататък не знам как да дефинирам разликите. По тая причина не съм пускал ревюта за преампи. :)

 

Казвайки това аз лично в някои случаи не съм бил съгласен с г-н Манов. Но да се заяждаме на всяка тема е безумие. Всеки трябва да приеме факта, че не всички можем да огреем навсякъде. Един е инженер, друг е музикант, трети има дар слово и така. Всички сме валидни, всички сме хора, само на моменти ни куца самосъзнанието. :) Поздрави!

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мен следното -  "чувал съм/чел съм, че..."  Чух, видях и се уверих!!!

"Сега се чудя с какво същия разговор транслиран в музикална насока би бил полезен на този раздел, или на форума като цяло с каквото и да е."

В музикална насока мога да те уверя, че трябва да влезеш в едно студио с такива "картинки" и да чуеш разликата с другите "картинки".

И не - не говоря за електронна музика, която всеки тийнейджър продуцира в къщи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът ми мисля, че е абсолютно еднозначен - каква полза има тук в момента от размяната на едни картинки и цените към тях, в темата? :) Сравнение ли е? Призив ли е? Разликата между едните и другите картинки ми е кристално ясна. Питам за темата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.