blr Отговорено Септември 15, 2013 Отговорено Септември 15, 2013 Еееех.... transformer ballanced, а на нашенеца, като му се каже, че един читав аудио трансформатор струва от 100 долара нагоре и започва да мига на парцали и да заеква. В последствие си купува някакъв източноазиатски боклук и злорадо си мисли: "прецаках гадните капиталисти". 1 Цитирай
aarab Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Читав под 500Е трудно се намира Иначе съм съгласен! Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) На мен ми трябваше известно време за да стигна до извода, че добрият звук е скъп. С вградените предусилватели на таскамчето и Line6-а някак не се случваха нещата преди няколко години. После малко по малко започнах да ъпгрейдвам и с времето подобрявайки всички малки детайли по пътя на звука нещата ставаха все по добри. Предусилватели, интерфейс, кабели, звукоизолация, монитори, инструменти, лампови ампове и най-накрая кабинети (ех, колко време се лъжех, че кабинета няма толкова голямо значение стига да е с читави говорители и колко съм грешал). Да е жив и здрав чичко Рупърт! Истината е, че както са казали западняците You get what you pay for! Редактирано Септември 16, 2013 от anomandrus 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Септември 16, 2013 Автор Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) ^^ Оооо, друго си е човек с опит да се изкаже... Чудя се обаче дали говорим за едно и също, понеже за посочената сума ще може да се плати само корпуса на маааалък модел , например Centerpiece 5060,чиято цена е $8000. 16 каналната версия на 5088, комплектована с 16х5032 е $32,750 Да, именно като тази зад достопочтенния Rupert Neve. . Е имат малко разлики, главно в увеличение на цената, ама какво значение има това за нашенските мастурбатори...пардон мастератори Явно те не се занимават с по-малко от 72 канални системи, стига да са под 500 евро. Редактирано Септември 16, 2013 от Parni_Valjak 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Преди време ми беше попадал един Neve 83049 , изкаран channel strip от пулт и модван в България. Имаше някакъв проблем, който най-вероятно се дължеше на мода. За момента съм се засилил да си взема един 517 Portico модул за лънчбокса. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Септември 16, 2013 Автор Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) Ровейки в нета, се натъкнах на това: модул 1073 $3,395.00 Сравних го с N72, който се коментираше преди време на страниците на форума. Доста съществена разлика има, като се отчете, че модула е без захранване, без индикация, без служебни комутации, без фантомно захранване и без кутия. Но е добре да се знае за сравнение каква му е цената ! Разбира се в модула 1073 има и тонконтролна секция, която е поне половината от парите. Редактирано Септември 16, 2013 от Parni_Valjak 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) Да, това ако не се лъжа са 500 сериите за лънчбокс. В момента ако имаш такъв (на API ако не се лъжа беше около 1200 лв) тея модули са най-яката оферта на пазара в съотношение цена качество. Ето малко цени за който се интересува. Редактирано Септември 16, 2013 от anomandrus Цитирай
7thString Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) Едно време като бяхме малки и четяхме автосписания, се надлъгвахме и хвалехме кой бил намерил най-скъпата кола на света и колко км/ч вдигала. Сега се чудя с какво същия разговор транслиран в музикална насока би бил полезен на този раздел, или на форума като цяло с каквото и да е. Виж ако го отнесем до риболов и кой какви риби е чувал, че има в яз. Огоста, ще придобие дълбок смисъл. Но може би съм одъртял твърде много за 28-те си години, за да разбирам събиране на картинки от дъвки Иначе би било интересно да прочетем ревю за някоя от тези джиджавки, но с условието да не започва с "чувал съм/чел съм, че..." и "от картинките, които съм виждал в нета, със сигурност знам, че..." Сигурен съм, че и Рафо с удоволствие би публикувал подобно ревю на професионална техника в страницата на форума. Редактирано Септември 16, 2013 от 7thString 2 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Септември 16, 2013 Автор Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) Не е от сериите 500. Това си е оригинален модул от пултовете на Neve. При това легендарен. Новите серии 500 на Neve са съвместими с 500 стандарта. Например: ПП. Виждам, че някои игнорирани от мен хора често пишат нещо по темите ми, но мога само да гадая какво. Слава богу, не виждам писанията им. Това мнение е скрито, защото сте избрали да игнорирате мненията на ... Редактирано Септември 16, 2013 от Parni_Valjak Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) @Валяка Mea culpa. Помисли, че е 500 сериите, защото и там AMS имат 1073. @7thString Ревюта за машинки във форума съм писал. В момента нямам толкова време, защото ги ползвам. В моята колекция от предусилватели колкото и нескромно да звучи влизат 3 Universal Audio джаджи (1 брой Apollo и 2 броя TwinFinity 710) и 1 SSL, които не са с нищо по-евтини от споменатите модули. Причината поради която НЕ БИХ направил ревю на предусилвател е проста- нямайки добра техническа подготовка би ми било трудно да обясня защо SSL-a ми звучи толкова по- добре от JoeMeek-a за 300 лв. Знам че е така, пробива, красив му е тона, но оттам нататък не знам как да дефинирам разликите. По тая причина не съм пускал ревюта за преампи. Казвайки това аз лично в някои случаи не съм бил съгласен с г-н Манов. Но да се заяждаме на всяка тема е безумие. Всеки трябва да приеме факта, че не всички можем да огреем навсякъде. Един е инженер, друг е музикант, трети има дар слово и така. Всички сме валидни, всички сме хора, само на моменти ни куца самосъзнанието. Поздрави! Редактирано Септември 16, 2013 от anomandrus 3 Цитирай
misterj Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 От мен следното - "чувал съм/чел съм, че..." Чух, видях и се уверих!!! "Сега се чудя с какво същия разговор транслиран в музикална насока би бил полезен на този раздел, или на форума като цяло с каквото и да е." В музикална насока мога да те уверя, че трябва да влезеш в едно студио с такива "картинки" и да чуеш разликата с другите "картинки". И не - не говоря за електронна музика, която всеки тийнейджър продуцира в къщи. 1 Цитирай
7thString Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Въпросът ми мисля, че е абсолютно еднозначен - каква полза има тук в момента от размяната на едни картинки и цените към тях, в темата? Сравнение ли е? Призив ли е? Разликата между едните и другите картинки ми е кристално ясна. Питам за темата 1 Цитирай
Recommended Posts