r u o k Публикувано Август 7, 2013 Публикувано Август 7, 2013 Китарата претърпя леко изпускане, от което се получи това, което виждате на снимката. Цъкнете на снимката за по-голям размер! Резбата се е разширила и винта изпада свободно. Какво може да бъде най-удачното решение? Дайте някакви идеи. Цитирай
lyubohar Отговорено Август 7, 2013 Отговорено Август 7, 2013 Няколко варианта: Набиваш клечки за зъби с лепило и завиваш. Разширяваш дупката на 6,или 8мм.и след това набиваш съответния дюбел,малка дупка с бургия и навиваш винта. Нов винт с по голям диаметър. 1 Цитирай
Rumen.Kolarov Отговорено Август 7, 2013 Отговорено Август 7, 2013 С дюбел ще стане най-добре.Мажеш го с лепило, набиваш и после правиш дупка за винта с 0.5 или 1мм по-малкато от диаметъра на самия винт. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Август 9, 2013 Отговорено Август 9, 2013 Да използвай "Хилти" на удар за 8-ца дюбел и после му сложи такъв за бетон за да е по здрво! Сега по темата: Вземи парче дърво издялкай го с подходящ диаметър за да се набие в дупката след което слагаш лепило за дърво и го набиваш вътре. След като изсъхне режеш "нежно" стърчащата част дупчиш с необходимия диаметър в центъра за да влезе винта и си в джаза. С дюбел няма да стане. С клечки също дупката е стабилна. Поздрави и успех в начинанието това е правилния метод. Цитирай
tatkoogi Отговорено Август 9, 2013 Отговорено Август 9, 2013 Много често се бъркат дюбел и дибла. Две съвсем различни неща! Диблата понякога може да замени дюбела - с променлив успех. Успех! 3 Цитирай
7thString Отговорено Август 9, 2013 Отговорено Август 9, 2013 (Редактирано) Първото от тези би трябвало да е решението на проблема Редактирано Август 9, 2013 от 7thString 2 Цитирай
r u o k Отговорено Август 9, 2013 Автор Отговорено Август 9, 2013 Благодаря за мненията! Утре ще видим какво ще се получи! Ще постна снимка-две, за да видим крайния резултат! Цитирай
r u o k Отговорено Август 10, 2013 Автор Отговорено Август 10, 2013 Проблема е решен! Много леко разширяване на старата дупка в китарата, след което се намазва една дървена дибла с лепило за дърво и се набива навътре. Набитата дибла се пробива с по-тънка от винта бургия и след това се навива страп бутона с винта в пробитата дупка. Easy as that! Може би има и не-чак-толкова "варварски" начин, но за мен лично беше най-удачно (а и евтино и бързо) отстраняване на тоя проблем. И пак благодаря за мненията! Цитирай
slavo.ing Отговорено Септември 12, 2013 Отговорено Септември 12, 2013 Здравейте. Скоро забелязах, че ми се е разхлабил болта на "нещото" (не знам как се казва) дето държи колана на китарата. Тъй като не ме бива в обясненията, ето нагледно: Та - мислех си че просто като го стегна с отвертка ще се оправи, но се оказа, че това е винт, и явно дървото и резбата вътре са се развалили и не може да се навие повече. Колкото и да го мъчих все се разхлабва. Предполагам лютиер ще може да оправи проблема, но ако имате други идеи, казвайте. Ако не, моля кажете къде мога да намеря лютиер в София? Също така - тези от вас които ползва Les Paul китари - кажете имали ли сте подобен проблем? Предполагам, че това се е случило, защото често оставям китарата изправена и се подпира именно на тази част. Сигурен съм, че не е само от слагане и махане на колана. Цитирай
Yves Отговорено Септември 12, 2013 Отговорено Септември 12, 2013 Клечка за зъби в дупката да уплътни, аз бих сложил и капка лепило за дърво. Навиваш и си готов И на моя Гибсън се беше преебала така резбата, оправих го по горепосочения начин Цитирай
lyubohar Отговорено Септември 12, 2013 Отговорено Септември 12, 2013 http://forum.muzikant.org/topic/141645-проблем-със-страп-бутон/ Ето тук е темата,която те интересува. Цитирай
Valeri_pj Отговорено Септември 15, 2013 Отговорено Септември 15, 2013 Какво стана колега уплътни ли нещото ?? Цитирай
slavo.ing Отговорено Септември 23, 2013 Отговорено Септември 23, 2013 Още не съм направим манипулацията. Не ми иска да е с клечки за зъби и съм нямал време да търся лепило и дибли. Ще споделя като приключа. Цитирай
slavo.ing Отговорено Октомври 2, 2013 Отговорено Октомври 2, 2013 Благодаря на всички за помощта. Накрая се примирих, купих си едно Super Glue и работата стана с 3 клечки за зъби. Сега не мърда, дано и занапред да е така. Направих точно това което вие ми казахте. Ето в това видео човека го показва нагледно: http://www.youtube.com/watch?v=c7Bt_o46jyY Цитирай
Recommended Posts