Doctor Van Dark Публикувано Септември 7, 2013 Share Публикувано Септември 7, 2013 Здравейте! Имам нужда от втори клавир за лайв-изпълнения. Когато отидох в магазина продавача ми намекна, че е по-добре да си взема MIDI - клавиатура и "ДА Я СВЪРЖА КЪМ КЛАВИРА" (Yamaha Motif 8). След дълго търсене и пробване (ходих до София) си взех Novation Impulse 61. Обаче парите, отделени за лаптоп се изпариха. Тогава отново се сетих за думите на продавача. Та въпроса ми е: мога ли с MIDI-то да възпроизвеждам звуците на клавира без наличието на лаптоп? Взех си и аудио интерфейс Behringer Xenyx Q802 ( да.. всичко каквото изкарам отива за музика, наема и колата ). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 7, 2013 Share Отговорено Септември 7, 2013 (Редактирано) Можеш, но какво ще спечелиш? Ще имаш един синтезатор, който може да се просвирва от две клавиатури, не два синтезатора. Ако искаш два напълно независими синтезатора, оглеждай се за някой синт-модул от базара. Среден клас такъв на старо, ще струва 2-3 пъти по-евтино от нов лаптоп. Редактирано Септември 7, 2013 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
automaton Отговорено Септември 7, 2013 Share Отговорено Септември 7, 2013 (Редактирано) Този Motif има ли General MIDI? (неможах да на меря инфо в нета за midi -то). Съответно да зареждаш различни звуци на всеки midi канал, и на Novation-a му задаваш , кой midi канал да изпълнява. Редактирано Септември 7, 2013 от automaton Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dontwarrior Отговорено Септември 18, 2013 Share Отговорено Септември 18, 2013 (Редактирано) Ако идеята е да се свири с два различни звука на две клавиатури ( и keybord split не е практично), тогава на миди клавиатурата се настройва миди канала по който ще се пращат миди съобщения към синтезатора. На същия канал в Ямахата се конфигурура желана програма/бленда и тогава натискането на клавиш на novation, би трябвало да пусне звук от ямахата. След това се избира друг миди канал за блендата на ямахата и така могат да се свирят различни бленди с целия диапазон на клавиатурите . Редактирано Септември 18, 2013 от dontwarrior Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master_gamgee Отговорено Октомври 22, 2013 Share Отговорено Октомври 22, 2013 ^ Идеята на колегата е много практична, аз лично съм работил така доста време. Трябва само да внимаваш с MIDI съобщенията отнасящи се не до ноти а до промени на програми, нива и т.н. - стават грешки, като например да пратиш program change съобщение от MIDI клавиатурата и после да се чудиш защо свириш с различен пресет. Аз лично на моя Korg имам опции като Program protect и други подобни, трябва само да разцъкаш при тебе настройките за да видиш кое къде е и за какво е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts