peshoy2k Публикувано Януари 27, 2005 Публикувано Януари 27, 2005 какво предпочитате по-евтина ямаха или фендер? Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 и двете фирми правят страшни акустични и класически китари, така че предпочитам и двете! Цитирай
Bassko Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 Еми, като си копувах моята Yamaha C70 се колебаех точно между двете марки! Цитирай
anadem Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 Аз съм си доволен от Ямахата но все пак избора е твой ... Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 (Редактирано) за класически китари (щото май всички за тях отвориха дума) - Фендер са с по-плосък и тесен гриф от стандарта. един вид за да ти е по-лесно. Ямаха правят страхотни класически китари, всичко си е по стандартните мерки. преди години когато си купувах хубава класическа китара много се двоумях между двете марки. в крайна сметка си събрах още пари и си купих Ямаха ЦЖ131 , от концертните серии, със горна дека тип "солидно дърво", неверятен звук. нищо общо с ефтините Фендер и Ямаха от сериите тип "стюдънт". ако имаш пари -това ти препоръчвам - китара която има толкова хубав, плътен , богат тембър. кара те да свириш. в последствие свирих на нея половин година по 8-12 часа и си почти стигнах до тендовагинит и трябваше да спра да свиря за 3 месеца между другото винаги се продават прекрасни запазени класически китари на старо - прегледай обявите. ако си търсиш акустична китара не знам какво да ти препоръчам. аз си търсих миналата пролет електро-акустична китара, пробвах всичко до 1000лв по магазините, включително и Фендер и Ямаха и накрая се спрях на Силвертон. най-много ми допадна, не знам защо. може и да съм сгрешил, но просто я усетих най-близко до мен като звук и гриф. Редактирано Януари 27, 2005 от kitaratapesho Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 27, 2005 Автор Отговорено Януари 27, 2005 пари нема действайте нали го знаеш тоя лаф , няма спор за скъпите ямахи ама сравнение между евтините и фендерите ме интересува. ямахите по 1000 луева са 10х ама в ценовия диапазон 200-250 където са и фендерите си е дилема да ти кажа. все пак моята българска китарка дето ми е останала от първите уроци демек отдавна резонира при определени честоти/тонове много гадно и после трябва да махам бас заради тия тонове и става манджа с грозде. така че и един стаг за 100 е по-добър от нея за запис, но все пак мисля това, което купувам да не е съвсем учебно Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 ами за тези пари са учебните серии. не си взимай такава. аз моята Ямаха ЦЖ131 я продадох на TONY за 200лв, запазена като чисто нова. много хора продават класическите си китари. купи си на старо хубава китара. ако е запазена е перфектна. старите китари са по-добри от чисто новите. Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 27, 2005 Автор Отговорено Януари 27, 2005 абе имаше един пич от пловдив ама мн далече беше постнал много яка китарка. и все пак ключовата дума е ЗАПАЗЕНА Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 ами пак ти казвам - старите китари са по-добри от чисто новите, и това не е мое мнение. първо дървото е изсъхнало и има по-добър звук, и второ - ако е имало фабричен дефект се е проявил мисля че има в базар.дир.бг обяви от време на време за класически китари Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 27, 2005 Автор Отговорено Януари 27, 2005 абе така е в крайна сметка моя фабричен се е проявил вече . за дървото определено абе прав си от всякъде :think: Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 (Редактирано) не че ти се бъркам в избора,но ако мислиш да даваш пари за това защо не помислиш за Guild,Martin или Washburn? p.с.Едва по-късно видях че говориш за 200-250лв.... Не си мисли за тези 3те по-горе.Интересно какви са тия Фендъри на тази цена или това е Squier? Редактирано Януари 27, 2005 от edgecrusher Цитирай
chacho Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 аз като напълно незаитересован от кухарките, и като човек, който веднъж е свирил на фендер custom юбилеен модел ще кажа само: ФЕНДЕР !!! Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 Аз съм за "Fender"-a по една единствена причина - на "Yamaha"-та звукът е твърде матов и поради това дори неотчетлив на моменти."Fender"-ът вади по-кристален звук.А един такъв винаги може да се помътни леко,докато матовият и да го "изостряш" все ще звучи замазано.Просто по-силно и шумно...Замазано... Цитирай
synchu Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 ...аз моята Ямаха ЦЖ131 я ... йо а ма мен Тази китара е много много добра между другото. Учудващо за мен обаче Фендер класическите не са лоши. Отчетливият звук, присъщ, повече за разновидноста наречена "фламенко" китара обаче не винаги е подходящ. Не за друго ами, защото в повечето случаи аз поне не го намирам за "отчетлив", а по-скоро за леко "кух" с повече изразени среди, което спомага за отчетливостта, но пък и си е определен тип тон, който не се харесва на всички. Още по-супер учудващо за мен е, че тъй като преди месец търсих класическа китара (за почти начинаещ) и в крайна сметка се спрях на изненадващо добър "фламенко" екземпляр - производство на родната Кремона. Проблема е че почти нямат консистентност в качеството. Демек - тва сигурно е 1 на 100-200-300 такава китара. В крайна сметка обаче си заслужаваше обикалянето де. Определено обаче Ямахите на мен повече ми харесват тоже. Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 28, 2005 Автор Отговорено Януари 28, 2005 начи аз поне забелязвам у ямахата няколко неща на пръв поглед: 1) мн голяма динамика, което за контактен микрофон, който е чувствителен на бас :think: , може и да не е мн подходящо. иначе е мн хубавко така за ушенцето; 2) като че ли по-малък състейн. демек звучи как да кажа по-стегнато /може да е и от струните/ 3) изработката е по-добра според мен по-пината е: лак, дървесина, ключовве пп говоря за по-евтините ямахи и не съм ги чувал в един магазин така че го давам на спомени смятам да ходя пак ама тоя път си взимам микрофона и слушалките и така ще ги слушам. Цитирай
Recommended Posts