armaturata Публикувано Септември 1, 2013 Публикувано Септември 1, 2013 (Редактирано) Здравейте, Преди ден-два купих нова китара от магазин, която не огледах на добре на място и в последствие открий няколко дефекта. 1. Още на 2-ро прагче на първа струна се чува бъзз 2. На 19-то и 20-то прагче, тона е До, което установих, че е от лошо набит праг 3. Адаптрите, особено бриджа са доста навън . Не знам това нормално ли е при такъв вид бриджове. Забелязах, че болтовете на плочката при грифа са въртени и може да е имало намеса от предишен собственик или ремонт в магазина. Китарата е китайска, марката не я споменавам, не защото ме е срам , а просто не искам да развалям името на магазина, заради моята некомпетентност, но при нужда мога да го направя на ЛС. Мисля че няма да успея да я поправя и сетъп-на сам, та въпроса ми е: Ориентировъчно, колко би ми струвало, за да засвири нормално и да преценя, колко мога да го отложа Китарата се намира в София, за цената не е нужен отговор в темата, може и на ЛС. Поздрави! Редактирано Септември 1, 2013 от armaturata
blr Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 Отиваш в магазина, връщаш я и внимателно подбираш друга. Яснио е, че от такива инструменти не може да се очакват чудеса, но в случая фабричните дефекти са малко повече отколкото могат да бъдат преглътнати.
armaturata Отговорено Септември 1, 2013 Автор Отговорено Септември 1, 2013 Беше последната бройка, дадоха ми я на добра цена(според мен) и затова реших , че искам да се поправи за моя сметка
blr Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 Ако питаш мен си сбъркал, но твоя работа... Не знам за колко си я купил, но в зависимост от дефектите, отстраняването им може да струва колкото половината китара и повече. След това ще имаш поправена-нискокачествена китара на цената на по-добра, която можеше да си закупиш и да не се занимаваш. Ако пък избереш човек за ремонта по същата логика, по която си избрал инструмент (най-евтиното, скапано, дефектно... ама карай евтинко е), може и по-лошо да стане. След няколко месеца ще осъзнаеш колко гадно звучи и ще се хвърлиш да и сменяш електрониката (вероятно пак ще пуснеш тема по въпроса), малко след това ще започне да изпуска някой ключ или нещо друго ще се появи... В общи линии, след година ще си налял пари за още една такава и пак ще имаш главоболия. 2
armaturata Отговорено Септември 1, 2013 Автор Отговорено Септември 1, 2013 Ако питаш мен си сбъркал, но твоя работа... Не знам за колко си я купил, но в зависимост от дефектите, отстраняването им може да струва колкото половината китара и повече. Затова питам за ориентировъчни цени Наясно съм, че трябва трябва да попадне в ръцете на опитен музикант, за да прецени, как и какво може да се отстрани. Ако пък избереш човек за ремонта по същата логика, по която си избрал инструмент (най-евтиното, скапано, дефектно... ама карай евтинко е) Китарата съм я харесал отдавна, но нямах възможност да я взема Не търся най-евтиното, просто искам мнение и съвети След няколко месеца ще осъзнаеш колко гадно звучи и ще се хвърлиш да и сменяш електрониката За мое съжаление съм твърде далеч от професионален музикант и надали ще стана скоро, тъй че не съм много придирчив. Важното е, че засега ми харесва
7thString Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 Човек, не искам да те разочаровам, но това нещо няма оправяне...
Hillbilly Отговорено Септември 2, 2013 Отговорено Септември 2, 2013 не че не сме писали 4863 пъти,но си фащаш некой,който различава китара от метла да дойде с теб в магазина (където имат интерес да пробутат дефектни бройки китайщини на балъците) и тогава купуваш.., можеш да пробваш следното-отпусни струните максимално,вдигни леко бриджа от към първа струна ,отпусни тръсрода с половин оборот и я настрой в тоналност. И както ти казаха ходи я върни в магазина,ама в повечето музикални магазини подбират продавачи по ефективност как мое да пробутат развалена стока,и опит ако са продавали зарзават на пазаро и гаранция за дървения няма. е сам си се пре@бал,прагчето може да се оправи,ама бъза на второ звучи зле,че може да е посукан грифа.. 1
7thString Отговорено Септември 2, 2013 Отговорено Септември 2, 2013 Кое по-точно и защо? Защото снимките олицетворяват повечето от основните неща в една китара, които да гледаме, за да НЕ я вземем. Опитай да я върнеш да ти дадат парите или да доплатиш за по-малко-некачествена китара и ще ти е мирна душата. Това е моето мнение по темата.
armaturata Отговорено Септември 2, 2013 Автор Отговорено Септември 2, 2013 Уговорих се с лютиер да я погледне утре и да ми "разкаже" за проблемите й и тяхното отстраняване 1
Fats Отговорено Септември 2, 2013 Отговорено Септември 2, 2013 Що ни губиш времето като не слушаш и предварително си решил как да действаш?
jorog Отговорено Септември 2, 2013 Отговорено Септември 2, 2013 (Редактирано) Проблемите при бъз на първите 5 прагчета се отстранява със повдигане на нъта.От 5то до 12то прагче -чрез настройка на тръс-рода.От 12то нагоре -настройва се височината на бриджа.От това което виждам на снимките ,височината на бриджа е много -2,4 инча(това е 5-6см. ) докато нормална височина е 1-1,5см.При което ще трябва да се свали и адаптера.След това да се отпусне тръс-рода и накрая ако все още има някъде бъзз да се пипне(смени) нъта.Лютиера като я погледне ще ти каже колко ще излезе и си преценяваш дали си струва.Въпреки ,че не мога да разбера как музикален магазин и то във София е възможно да продава музикални инструменти във подобно състояние.Според мен наистина е по-добре да се смени със друга сетната и добре интонирана китара.Плюс това поне за София съм абсолютно сигурен ,че има поне 1234 муз. магазини ,и е малко вероятно да Не намериш абсолютно същата китара. Редактирано Септември 2, 2013 от jorog
armaturata Отговорено Септември 2, 2013 Автор Отговорено Септември 2, 2013 Що ни губиш времето като не слушаш и предварително си решил как да действаш? Не видях Ваш пост колега и не смятам, че съм Ви загубил времето. На всички, които отделиха 1,2 или 5 минутки, за да ме посъветват искрено Благодаря Проблемите при бъз на първите 5 прагчета се отстранява със повдигане на нъта.От 5то до 12то прагче -чрез настройка на тръс-рода.От 12то нагоре -настройва се височината на бриджа.От това което виждам на снимките ,височината на бриджа е много -2,4 инча(това е 5-6см. ) докато нормална височина е 1-1,5см.При което ще трябва да се свали и адаптера.След това да се отпусне тръс-рода и накрая ако все още има някъде бъзз да се пипне(смени) нъта.Лютиера като я погледне ще ти каже колко ще излезе и си преценяваш дали си струва.Въпреки ,че не мога да разбера как музикален магазин и то във София е възможно да продава музикални инструменти във подобно състояние.Според мен наистина е по-добре да се смени със друга сетната и добре интонирана китара.Плюс това поне за София съм абсолютно сигурен ,че има поне 1234 муз. магазини ,и е малко вероятно да Не намериш абсолютно същата китара. Благодаря, за отговора Височината на бриджа е 2,4 см, като гледам обаче повече от 0,5 см не може да се свали
Recommended Posts