Tannen Отговорено Септември 9, 2006 Отговорено Септември 9, 2006 (Редактирано) Не знам кви са тия адаптери за 50-60 лв ама ако намериш ок. Sharo, ако си решил да си вземеш китара с хъмбъкар на бриджа и сингъл на нека, огледай се в xxxx за Squer Showmaster. http://81.169.170.65/beyers/catalog/produc...a77796b201d10c7 И аз мисля, че особено за начинаещ ел. китарист това е добра комбинация-позволява ти да свириш различни стилове докато се определиш накъде да вървиш. Пък и винаги можеш да сложиш на нека безшумен сингъл и да звучиш като с два хъмбъкари, разбира се ако решиш да вложиш още пари в китарата. Ама за начало мисля че става. Освен това имаше промоция точно за тия китари, не знам дали са останали още от тях, от 349 на 299, така че за тия пари не знам дали ще намериш по-добро решение Другия евтин вариант е Squer strat, обаче няма хъмбъкар, а и самата изработка е по-слаба- тялото е по тънко, има и 1 позиция по малко... Редактирано Септември 9, 2006 от Tannen Цитирай
EmchoDT Отговорено Септември 9, 2006 Отговорено Септември 9, 2006 (Редактирано) Абе незнам защо всички говорите за тоя сингъл на нека, ама тва според мен е ненужно!! Взимай китара с два хъмбъкъра или китара с два хъмбъкъра и един сингъл в средата!! Тва е истината!! Просто гледай големите китаристи. Повечето от тях вече ползват китари с два хъмбъкъра (Сатриани, Петручи и Макълпайн), А други ползват хъмбъкър-сингъл-хъмбъкър (Вай)!! Прави си сам изводите трябва ли ти тоя сингъл койл!! Айде успех!! Редактирано Септември 9, 2006 от EmchoDT Цитирай
bigjav Отговорено Септември 9, 2006 Отговорено Септември 9, 2006 Ерик Джонсън и той като е наредил едни хъмбъкери не един, не два, а цели три.... Па, за Малмстийн да не говориме - по освем слага. А, пардон, забравих, че те не са от големите! Ам сори! От голямо значение е и какъв модел е адаптера. Например, не може да се сравни Димарцио Тон Зон със Стив Спешъл. Първият освен за резачка, за друго не става, нещо, което не важи за втория. Конкретно по първия пост - най-добрият начин е да купуваш и да тестваш до откат. Това, разбира се, излиза солено. Затуй, виж си любимия китарист и почни от неговата комбинация! Цитирай
SHARO Отговорено Септември 10, 2006 Автор Отговорено Септември 10, 2006 относно промоцията на Squer Showmaster за съжеление вече не е актуална но то 349 пак май ще ме устрои мерси Цитирай
ivo_minchev Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Абе я да попитам аз 2 въпроса. 1. Планирам да си купя Strat sized humbucker за бридж-а. Някой може ли да ми каже ориентировъчни цени за нов и втора ръка? 2. За колко пари мога да продам комплект адаптери на Squier Srat.? Цитирай
drizzt Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 тия 2 въпроса и за мен са интересни а и също тфа за поляритета. четох някъде на сайта на фендер за сингъли примерно мидъла е с обърнат поляритет и като е включен заедно със бриджа действат двата като хъмбъкер.. стандартно на стратовете така ли е разменен поляритета на мидъла и ако не ако о обърна ще ли звукне по-добре и как да сатне де Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 На новите е така-Американ Стандарт имам предвид.Пак така си звучи,както без обърнат п-тет,но не бръмчи,което е и смисъла на Хъмбъкера. Цитирай
drizzt Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Това за да го приложа на скуайър страт какво трябва да сторя със мидъла? Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Ерик Джонсън и той като е наредил едни хъмбъкери не един, не два, а цели три.... Па, за Малмстийн да не говориме - по освем слага. и хендрикс забрави... и куп други ся моля не бъркайте човека - повечето скуиери макар и да се продават с 3 сингъла са издълбани така че и хъм-ове влизат - моя например е издълбан за Н-S-H и от вчера е HSS а между обезшумени сингли (стакед хъмс) и сингъл сайз хъмбъкери - разлика много - каквато е разликата в звученето на малмстиин и металика примерно Цитирай
fluti Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 тия 2 въпроса и за мен са интересниа и също тфа за поляритета. четох някъде на сайта на фендер за сингъли примерно мидъла е с обърнат поляритет и като е включен заедно със бриджа действат двата като хъмбъкер.. стандартно на стратовете така ли е разменен поляритета на мидъла и ако не ако о обърна ще ли звукне по-добре и как да сатне де Значи трябва две неща да се разменят - 1-во ориентацията на магнитите (т.е ако единият адаптер е със север към струните, другият трябва да е с юг) и 2-ро - посоката на намотките (примерно ако от всеки адаптер излизат червена и зелена жица, трябва зелената жица от единия да е закачена към зелената от другия или червената от единия към червената от другия, т.е. посоката на намотаване на 2-я трябва да е обратна на 1-я). Цитирай
Hantov Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 А аз да ви питам ей за тая диаграма : Wiring Гледам, че има за нек адаптера 2 положения - Сериал и Паралел, и се чудя каква е разликата, дали в единия случай не са в противофаза и трябва да звучи като сингъл може би... Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 6, 2006 Отговорено Октомври 6, 2006 четох някъде на сайта на фендер за сингъли примерно мидъла е с обърнат поляритет и като е включен заедно със бриджа действат двата като хъмбъкер.. Пич, и на скуаиер страт е така, и тва въобще не е хб, ами просто подтиска шума, но си звучи като 2 сингъла свързани заедно и е много далеко от хъмбъкер като звучене. Не се ли се усетил досега когато ползваш дистер че на 2ра и 4та позиция нямаш почти шум??????? Цитирай
7thString Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 (Редактирано) А аз да ви питам ей за тая диаграма : Wiring Гледам, че има за нек адаптера 2 положения - Сериал и Паралел, и се чудя каква е разликата, дали в единия случай не са в противофаза и трябва да звучи като сингъл може би... Серииното(последователно) свързване на намотките дава точно ефекта на humbucker-а, докато паралелно свързани, двата адаптера се държат по-скоро като single coil, обаче доста по-безшумен. Разликата е в силата и характера на звука- сериино свързан, адаптера е по-силен като сигнал, но по-мътен, няма изразени средни, динамиката е по-малка и плавна. При паралелното сигнала е по-слаб, динамиката е много голяма и рязка, а звука е по-изчистен, с изразени средни и високи и не толкова ниски честоти. ... нещо такоз А иначе самото сериино свързване е нещо такова: + \/ Намотка А \/ Намотка Б \/ GND A паралелно: /Намотка А\ |Намотка Б| |--------------| +----------- GND Редактирано Октомври 19, 2006 от 7thString Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 19, 2006 Отговорено Октомври 19, 2006 (Редактирано) Ето в тази тема (към края)съм нарисувал диаграмки, където се обясняват някои неща. Както ще забележиш, съпротивлението при паралелно свързвне пада четворно(ако всяка от бобините е 4К, а вързан последователно като хъмбъкер, адаптера е 8К, то паралелно ще е 2К). Ако улучиш правилното свързване, ще получиш ясен тон(но по-тихичък), с малко шум. Ако не го улучиш - ще получиш страшно дефазиран и тих звук, и двоен шум. Има само 2 варианта, така, че не е фатално ако сбъркаш първия път. Добре ще е обаче, да използваш кабел, който има 2-3 жила, и отделна шримовка. http://forum.muzikant.org/index.php?showto...533;entry173441 Редактирано Октомври 19, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts