Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги! Имам едно питане ..Странно ми е, но може би е възможно.. Пускам пулта, пускам канал , ПФЛ ще избие диодите...на МЕЙН нищо ?!?!?!

Специално на този модел гледам, че канал не се праща към L/R само към 1/2 и 3/4 групи . А на следващия който е 2443Х има такъв бутон до фейдърите..

Та питането ми е .. Е ли възможно наистина тея содомисти от Фоник така да са го направили, че за да пуснеш канал през МЕЙН трябва да го назначиш първо към СУБ и после тоя СУБ да го пуснеш към МЕЙН... Или просто шината, която пуска каналите директно към мейн леко далеко се е попрецакала. Нищо, че е чисто нов ... и го отворих запечатан .

С огромно уважение Гого

Отговорено

Жоре, според мен си е повреда, защото досега не съм виждал пулт, на който трябва да пратиш сигнала първо към група и от там към мейн-а.

Отговорено (Редактирано)

Аз пък имам такъв  :greenball: .

Това , че някой не е виждал нещо, не значи че не съществува, нали?

За повишаване на звукотехническата култура - 

TASCAM M35, за многопистов запис с комутационни способности, които много днешни машини нямат.

tascam_m-35_audio_mixing_console.jpg

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

Последно май ще се окаже бъг  .да го е....Сега чакам да ми пратят схемата на пулта и Рипейр менюъла от Фоник...Но все пак това е фирма , при която е напълно възможно да си купиш чисто нов пулт и той да не бачка.

Отговорено (Редактирано)

И аз преди години имах някакъв Таскам 16/4/2, на който трябва да пратиш сигнала първо към субгрупа и от там към мейн-а.

Редактирано от Лими
Отговорено

Последния бисер е директно от съпорт отдела на Фоник.. Господине , натиснете и копчето L/R , което е на всеки канал и той ще се комутира към мейн. WTF?!!??!  Те не са си направили труда да видят, за кой точно модел пулт изобщо ги питам...Такива бутони по него няма хахахахаха....

Отговорено

Както и да е ..Получих схема от едно момче инженер, раборил в бившата фирма вносител на Фоник за БГ, Шарк арт.. Та според схемата ..Каналите са си фабрично комутирани към мейн ..   А комутацията към СУБ1,2,3,4, АУКС1,2,3,4 е  опция, не задължителна операция..