Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за това кое е по-добро и кое си струва


Badass

Recommended Posts

Здравейте  ,реших да си взимам китара и тъй като съм начинаещ и не разбирам много искам вас да попитам какво ще бъда най-удачно според вас (като за начало)

 

Първото предложение е Epiphone ,кабелче и перца като мисля да си свиря на компа според вас това удачно ли е ?

 
 
Второто е направо цял готов сет за приблизително същата цена 
 
 
Е какво ще кажете според вас кое ще е по-удачно?
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам нелоши впечатления от китарите на Ямаха, дори и в ниския клас, но това напрактика си е китара, правена, да речем някъде в Китай или Индия, след което някой от Ямаха е отишъл, погледнал е качеството и са лепнали надпис на главата.

 

Същата работа е и с Епифона.

 

Комбо усилвателя, който върви с пакета най-вероятно е под всякаква критика.

 

Ако ще свириш през компа - подготви се с много търпение. Трябва и доста четене, за да успееш поне да си инсталираш софтуера + съответните драйвери, да избереш правилните канали, та да имаш звук, без латенция.

Ако нямаш китарен интерфейс и ще ползваш дънната карта на компютъра ти трябва и 3мм. жак/кабел, който да включиш в Line-in (синия вход).

 

Най-добре искай на място да пробваш и двете китари, и която ти се стори по-удобна. Ако пък има някой, който разбира повече и може да дойде с теб, ще е най-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че това комбо, към което си дал линк е B-Stock и затова е по-евтино. Не съм сигурен какво точно е B-Stock но според мен това са неща с дефекти, които след това са оправени. Американците му викат refurbished.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В една от всичките 421421412 теми по този въпрос не видях нищо за тази ямаха или този епифоун за това писах тук и чакам мнение от човек които е пробвал поне едната от тези китари или пък притежава сета ,ясно ми е ,че за тези пари няма как да е кой знае какво ,но все пак ,ако вие бяхте на мое място какво бихте избрали ,ако имахте приблизително толкова пари ...

 

За това да отида и да пробвам няма как да стане най-близкият магазин ми е на приблизително 200 километра ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене разликите в 2-те китари са козметични. Просто вземи тази с по-малкото дефекти.

И да, B-Stock е ползвана апаратура, която евентуално може да идва с дефект, но не е задължително.

Редактирано от zhivkob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Епифонът е нов ,а щом Слави казва ,че Б-сток означава че е нещо поправяна значи остава епифона :)

 

Знам,че има 10000 теми за това каква китара ,но аз наистина нямам нито 1 познат който да дойде с мен и да ми помогне с избора ми ,а и както казах съм на приблизително 200 километра от най-близкото местенце където има музикален магазин (и не се знае дали избщо разполагат с епифон) и дори и да отида си нямам и на идея как трябва да звучи една китара (това идва с времето и с опит) за това ви питам , не искам да бъда нахален или нещо подобно извинявам се ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно няма да може да получиш адекватно мнение по конкретния въпрос.

Ако някой свири отскоро и пробва тия китари(с идеята да си ги купи), дали мнението му на начинаещ ще е меродавно?

Представяш ли си ме сега(да не говорим за някой от наистина добрите китаристи във форума) как отивам да обиколя града, специално за да пробвам обстойно две китари за 200-300 лева, само и само да имам обективно мнение за тях, че да мога да отговоря, ако някой ме попита точно за тях?

Две неща трябва да са ти пределно ясни:

1. Китари на такива цени нямат нищо общо като звук с хубавите китари.

2. При този ценови клас ще има големи разлики между отделни бройки. Може в един случай, едната марка да е по-добре, в друг-другата. Зависи кои конкретни екземпляри сравняваш.

(3. Всичко е до вкус(твой, не чужд).)

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

 

Аз не съм казал някой да обикаля и да ги гледа ,питам просто някой преди години може да ги е срещал ,или някакъв негов приятел(начинаещ) може да има такава и той да я е пробвал или пък както един съфорумец беше казал ,че негов ученик има такава и я е пробвал и така нататък. Всички е възможно за това питам вас които сте по навътре в тези среди и сте чували повече мнения ...

 

Знам ,че няма да е кой знае какво ,но все пак да става за нещо ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е въпрос на късмет. Все пак, конкретната китара, която ще купиш е екземпляр, който може много да се различава от средностатистическата китара в дадена серия, което би направило цялото проучване абсолютно безпредметно.

 

Такива теми почти никога нямат смисъл. Едно е да питаш за разлики (естетически, звукови, механични) между утвърдени модели, друго е да питаш за предпочитания при евтини китари. Това е малко като да питаш за разлики между два модела китайски джапанки за 4 и 5 лева във форум за мода. Като бях на 19 и аз често повдигах такива теми. Разбирам, че можеш да извадиш от девет кладенеца вода за да ми обясниш разни теоретични положения, както и можеш отново да предъвчеш темата за това, как хората във форума трябва да си помагат, обче истината е, че съветите, които очакваш да чуеш точно по такива теми, могат да се окажат мечешки услуги. Без да пипнеш китарката, единственото, което може да се каже е, че ще си поръчаш някаква евтина тояга и толкова. Никой тук няма да може (а и няма да иска, ако може) да ти извади толкова подробна и правдоподобна информация точно за тия две китари, че да направи изборът ти по-обоснован.

Това, което със сигурност можеш да получиш е необосновани теоретични предположения, на базата на които да си съставиш субективно мнение, коя китара ти се струва по-добра.

 

Какво става например, когато всички те посъветват за наистина по-добрата китара, обаче поради не твърде високия качествен контрол в този клас, получиш бройка, която да кажем има 2-3 прагчета, които бръждят и трябва да ходиш да се пробваш да я връщаш/сменяш или да даваш пари за ремонт, че да стане както трябва(а такива случаи не са рядкост)?

 

Ако твърдо си решил, че няма да ходиш да пробваш китарите, мисля, че съображенията ти трябва да бъдат по-скоро естетически/стилови.

 

Epiphone-а е китара от някакъв махагон с 2 хъмбъкера и може да се очаква да звучи "подобно" на Gibson LP.

Yamaha-та, като изключим, че няма флойд е нещо като суперстрат в два хъмбъкера и един единичен адаптер, което носи със себе си определени звукови особености.

По-добре се поинтересувай от тия неща, вместо да се опитваш да правиш сравнения между различни китари с различна "стилова" насоченост.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има си refurbished, има си и B-stock... B-stock не означава ползвана или поправяна... означава козметичен дефект, т.е. на излизане от завода не е покрила качествения контрол. За китара това най-вероятно означава чукната, одраскана... дефекти по боята... нещо от този род.  Купувал съм и знам. Който не е наясно да не хвърля боб ;)

 

Сега като се замисля май всичко в Guitar center си е B-stock :)

Редактирано от dickens
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме,защо ли ми звучи темата като да се прави сравнение мужду бемве и москвич, и двете са леки коли, и с двете се возиш,нека младежа си обясни сам, а сигурно знае ,че има и бентли, майбах ,ферари ,ломборджини...... дано се сети кой си копува определената марка кола, и кой се свива според паричките си.

 

 

Щото от твойто обяснение най точно трябва да добие представа как да подходи.

Преди време и аз имах същия проблем със сина ми той е 18г., тоя била по хубава от оная,разликата в цената 1500 лева,немало значение била на външен по хубава...............ама как звучи не е важно........дигаш рамене...... та съвет ли,какви пет лева.,кауза пердута!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво искаш, не знам какво търсиш като звук или какво ще ти харесва след време, но от тези двете аз бих взел епифона като модел ...  както и едно малко усилвателче втора употреба от базара, примерно Роланд кубе 15, 20, 30 ... каквото има. Иначе колегите са прави, че при евтините китари често от бройка до бройка има голяма разлика - явно по причина на по-занижен качествен контрол. Огледай базара - има малко по-висок клас китари на такава или подобна цена. Обикновено (по-често, според моя опит) продавачите в базара не лъжат, ще ти кажат ако  има нещо не както трябва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guitar center e толкова B-Stock, колкото и Динакорд. Бил съм в магазина в Ню Йорк. Да, там има и 2ра ръка техника (което е супер, защото всички камиончета на Бос бяха по 40 долара), но за нея се дава гаранция. :offtopic-001: Аз за малко да си взема едно Duende на SSL което беше 2ра ръка, но с 1 година гаранция.

Аз лично B-Stock без да съм пробвал и видял не бих взел. Разликата в цените при Томан не е толкова голяма, че да има смисъл. 

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе най-добре виж Yamaha какво определят като B-Stock. Цитирам от техния site:

 

B-STOCK:
Yamaha will occasionally sell B-Stock items which may have been opened and used for demonstration purposes, photo shoots, refurbished, etc. and may have minor (if any) cosmetic damage. They will have a sticker over the serial number and on the outside packaging stating B-Stock. B-Stock units have HALF the normal Yamaha manufacturers warranty as long as they are purchased from an Authorized Yamaha Dealer.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.