dickens Публикувано Юли 28, 2013 Публикувано Юли 28, 2013 Здравейте, Бих искал вашето мнение за китарния саунд, тъй като нямам голям опит с микрофоните.... Пътят на сигнала е следния - POD HD-500 (noise gate и distortion за съвсем леко бустване) - Blackstar HT1 combo - SM57 - AudioBuddy - PC Китарите са с абсолютно едни и същи настройки - в ляво Gibson LP с DiMarzio DP100 Super Distortion, в дясно JH-600 с EMG 81 Абсолютно никакви корекции на китарите в микса. Ще добавя и бас китарата по-нататък... Очаквам фийдбек Цитирай
liquid_death Отговорено Юли 28, 2013 Отговорено Юли 28, 2013 Определено е в правилната посока, но махни под-а, защото само скапва звука и го прави пластмасов.Замени го с тс808 или подобенн буустер.Чакаме нов семпъл Цитирай
dickens Отговорено Юли 28, 2013 Автор Отговорено Юли 28, 2013 Tube screamer? Знаеш ли, през ръцете ми минаха MXR Super Badass Distortion и BOSS DS-1 Distortion... Върнах ги, процесора се справи най-добре... За скриймъра съм чувал че променя тона... на симулация е същото, за това не го ползвам. Цитирай
dickens Отговорено Юли 29, 2013 Автор Отговорено Юли 29, 2013 liquid_death, разбрах те много добре какво имаш в предвид явно доста съм свикнал с процесорния тон... имам нещо наум, но след една седмица Очаквам и други мнения! Цитирай
dickens Отговорено Юли 29, 2013 Автор Отговорено Юли 29, 2013 Следващ микс само с Blackstar-a, добавих и бас китара. Осезаемо си личи вече кой е по-класния инструмент, но за съжаление не ми достига гейн... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 Втория звучец е по-як. Гейн има достатъчно. Цитирай
anomandrus Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 И според мен има достатъчно гейн. Моите 5 стотинки в случая (и това разбира се е въпрос на вкус) са че ако се намали на около 420-440 Hz и още малко на 310 ще се отвори повече. Има едно леко кънтене, което не ме кефи...но и това е въпрос на вкус. Инак яко си звучи- определено не ми харесваше през стрийма на Саундклауда, но като го изтеглих и го вкарах в Кюбацето си звукна по-прилично. Цитирай
dickens Отговорено Юли 30, 2013 Автор Отговорено Юли 30, 2013 И една по-сериозна наша песньовка на има няма 20 и кусур годинки. Бас за сега няма, по-късно ще го мъдря него... Според мен Гибсънчето си плаче за преамп, докато EMG-то си върши горе долу добре работата. Повече семпли като ми пристигнат другите глезотийки. ^anomandrus, кънтенето най-вероятно си е натурален ревърб, който за сега няма как да избегна мисля 2 Цитирай
Recommended Posts