AXE Публикувано Септември 5, 2006 Share Публикувано Септември 5, 2006 Абе пробвах оня ден да се запиша през кубето с един Sm58 и останах доста изненадан - Очаквах някакъв доста готин (доколкото може да се очаква от такова кубе и такъв китарист :green: ) звук, а резултата беше един смотан и без каквито и да било ниски звук :think: Честно казано от един стаен компютърен микрофон за 5-10 лева се вади по-готин звук сигурно Микрофона е Shure Sm58, саунд картата ми е SB Live! 5.1 Digital и съм с KX драйвери. В друг компютър, с друга карта и други драйвери пак е така. А в пулт микрофона си звучи ОК. Ръгам го в Mic In-a с един преходник канон -> малък стерео жак. Предусилвател ли иска? Или? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Септември 5, 2006 Share Отговорено Септември 5, 2006 Ами по-добре наистина пробвай с мик преамп, ако е и лампов още по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Септември 5, 2006 Share Отговорено Септември 5, 2006 Ами по-добре наистина пробвай с мик преамп, ако е и лампов още по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 5, 2006 Share Отговорено Септември 5, 2006 С микрофона на Милена ли пробваш? Ако е така ще ти трябва преамп. Освен това е много важно на каква позиция и каква дистанция от кубето записваш. Мисля, че synchu беше пуснал някаква такава тема как се записват китари с микрофон. Освен това майката му са експериментите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Септември 5, 2006 Share Отговорено Септември 5, 2006 не ти трябва непременно преамп. аз записвам без такъв и се получава. слагаш микрофона точно пред говорителя, само че го извърташ малко да не сочи директно към шуплата другия вариант е микрофона да е прецакан Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 5, 2006 Автор Share Отговорено Септември 5, 2006 С микрофона на Милена ли пробваш? Аха Това за позицията на микрофона е отделна тема. Проблема в случая е, че самия звук си е без ниски и това не е от позицията. Явно има нужда от предусилвател. А защо? Защото е динамичен и има някакво разминаване в електрическите характеристики между микрофона и картата? Или това прословуто фантомно захранване (за което трябва да се образовам)? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Септември 5, 2006 Share Отговорено Септември 5, 2006 вероятно може да е нещо от кабела. пробвай с друг кабел, евентуално с друг микрофон сложил ли си 20 дб бууст на микрофонния вход? сега ми стана интересно като си помисля че и аз се опитвах едно време да записвам с един лариос - нали такова ампче имаш - ако не греша и резултата беше същия- остър звук без ниски после каот си взех ямахата всичко стана ОК Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 5, 2006 Share Отговорено Септември 5, 2006 Чакай сега положението на микрофона естествено, че има значение. Например аз съм установил, че в центъра микрофона дава повече високи за сметка на ниските докато ако го сложиш да сочи успоредно на кубето ще имаш повече високи за сметка на ниските. Това на какво разтояние е от къбето също е важно. Преамп ти трябва ако искаш да получиш по-як сигнал. От там неможе много да пипаш честотните корекции. Но за хубав запис си трябва преамп. Другото нещо за което се сещам - дай му малко повечко баси на тоя Лариус Честно ти казвам голяма играчка си е да намериш точното положение на микрофона спрямо усилвателя ти. Поиграй си малко и ще видиш. А относно фантомното захранване - касае те ако ползваш кондензаторен микрофон но в твоя случай ползваш динамичен. Имай в предвид, че и честотните характеристики на 58-цата са направени за вокали и нищо чудно и от там да ти изчезват част от ниските. Ама чак пък толкоз За това компенсирай с повече баси от усилвателя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 5, 2006 Автор Share Отговорено Септември 5, 2006 (Редактирано) Ами Милена също се оплаква, че в компа звучи без ниски, а тя не пее през Лариоса Пък и в крайна сметка аз чувам как звучи кубето и звука, който се записва, е доста осакатен спрямо реалния. Позавъртях микрофона, но мисля, че не е там проблема. А съм гледал графики с честотни характеристики на Sm57 и 58 и разликата е доста малка, предимно при високите. Ето ги: Редактирано Септември 5, 2006 от AXE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
batzoro Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 Ръгам го в Mic In-a с един преходник канон -> малък стерео жак. Това ти е проблема. Щом имаш пулт си включи микрофона в пулта и изхода на пулта го вържи към линейния вход на картата и няма да имаш проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 Ръгам го в Mic In-a с един преходник канон -> малък стерео жак. Това ти е проблема. Щом имаш пулт си включи микрофона в пулта и изхода на пулта го вържи към линейния вход на картата и няма да имаш проблем. TRUE, TRUE Освен че SM58 не звучи на китари по принцип...въпреки сходните картинки ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 7, 2006 Автор Share Отговорено Септември 7, 2006 Хехе, нямам пулт бе. Просто когато е включван в пулт, микрофона си звучи ОК. Явно други хора не са имали моя проблем :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
batzoro Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 Хехе, нямам пулт бе. Просто когато е включван в пулт, микрофона си звучи ОК. Явно други хора не са имали моя проблем :think: Лошото е ,че единственото микрофонно на тази крта е надписа на входа Няма да стане просто не се мъчи. Ако имаш line out на китарния усилвател вземи сигнал от него и го включи към линейния вход на картата,ще е доста по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Септември 7, 2006 Автор Share Отговорено Септември 7, 2006 Определено не е по-добре. И щом други хора нямат такъв проблем, значи проблема не е в Mic In-a на картата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Септември 7, 2006 Share Отговорено Септември 7, 2006 Без амп шанса да звукне както трябва е никакъв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts