Lyubo91 Публикувано Юли 14, 2013 Share Публикувано Юли 14, 2013 Здравейте, колеги музиканти. Пише ви един "любител" музикант, но това не е толкова важно. Важен е въпросът ми към вас и се надявам някой да знае, защото много ще ми помогне с отговора си. Та - Имам синтезатор Yamaha psr e333. Този синтезатор има функция за запис ( REC) на това, което се свири на него - дотук добре. Обаче как след като съм направил записите В СИНТЕЗАТОРА, да ги прехвърля на компютъра. Имам USB кабел за синтезатора, с който го свързвам към FL studio, но не ми харесва как се получава там, пък и ми трябва и самия ритъм на синтезатора. Иначе Yamaha -та няма MIDI изходи. Та някой знае ли някаква програма, софтуерче, с което да мога да "видя" паметта на синтезатора и да сваля записите от него ( предполагам, че те са в MIDI формат :? ) Разполагам с програмата Musicsoft downloader, но тя е само за прехвърляне на MIDI файлове от лаптопа на синтезатора и до там. А мен ми трябва обратното - реалният запис от синтезатора. Моля за помощ, спешно ми трябва и благодаря предварително на отзовалите се Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Юли 14, 2013 Share Отговорено Юли 14, 2013 (Редактирано) Не е възможно програмата на Ямаха да прави трансфер в едната посока. Когато свържеш свирката с компютъра, би трябвало като стартираш програмата първо да ти се появят 2 опции - избираш "Transfer files between your PC and your Yamaha music instrument". След това в левия прозорец на програмата ще видиш, че най-отгоре има надпис "Electronic Musical Instrument", като там има и малка иконка на клавир. След като цъкнеш там, ако всичко е свързано както трябва, програмата ще отвори ROM паметта на свирката. Редактирано Юли 14, 2013 от Мартин87 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lyubo91 Отговорено Юли 15, 2013 Автор Share Отговорено Юли 15, 2013 Когато цъкна на въпросното място, единственото, което ми се отваря е Flash memory и system drive. В първото са нещата, качени от мен в MIDI формат, а във второто има само един файл, нещо, свързано с бекъп мисля. приложил съм снимки, за да видите. Въпреки, че в синтезатора имам два записа, те не излизат и това ми е въпроса - как да ми излязат, за да ги сваля! :? http://prikachi.com/images/987/6334987F.png - флаш паметтаhttp://prikachi.com/images/992/6334992Z.png - system driveТрябва да има и друг начин :? ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Юли 20, 2013 Share Отговорено Юли 20, 2013 Отговорът се крие в първата картинка. Там срещу файла Людовико Ейнауди пише 13КВ. Това е миди файл. С други думи, като натиснеш REC, клавира записва миди, не мр3 или wav. Не записва аудио. За да звучи както на синтезатора, ти трябва същия миди плеър, които е вграден в синтезатора. А такъв нямаш, няма и да намериш. Пробвал към какво ли не, включително и някакви софтуерни, производство на Yamaha, обаче не става. Реалният запис от синтезатора става така - взимаш сигнал от слушалките на синтезатора, със съответния кабел го пренасяш към Line in на аудиокартата и записваш с някоя читава програмка. Друг начин няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VIP_Killer Отговорено Август 6, 2013 Share Отговорено Август 6, 2013 и аз имам ямаха пср е 333 записите много лесно се правят значи изтегли си Adobe Audition 6 вкарай един кабел в ямахата където е изхода след това от другата страна към компа на мястото на микрофона ако имаш съответните кабели рекордваш с програмката която ти казах по горе сейфаш и си готов много е полезна и голямо качество има аз така правя записчета с аверчетата имаме и па50 и имаме песнички пиши ми на скайп ако ти трябва нещо което искаш да знаеш : donjoan42 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts