zep1 Публикувано Юли 9, 2013 Публикувано Юли 9, 2013 Здравейте! Свиря от 3-4 години и все се чудя дали да си взема процесор, дали има смисъл. Кубето си ми е желязно - Marshall - много съм доволен, китара ми е Yamaha - също добра, но има ли смисъл да си взимам процесор? Ако трябва да си взимам препоръчайте нещо до 100-150 лв.
hand_of_doom Отговорено Юли 9, 2013 Отговорено Юли 9, 2013 В този ценови диапазон най-вероятно нещо втора ръка. Лично аз използвам RP200A на DigiTech и съм доволен от него.
dragon_fire Отговорено Юли 9, 2013 Отговорено Юли 9, 2013 процесора е по-удобен ако свириш различни неща за да си прехвърляш различни бленди вместо да гласиш постоянно кубето , и с процесора не е необходимо кубето да е набримчено много яко за да има динамика Какъв тип музика свириш?
emosms Отговорено Юли 9, 2013 Отговорено Юли 9, 2013 В ефектс луупа на кубето за делей, хорус ревърб и от сорта.
dragon_fire Отговорено Юли 9, 2013 Отговорено Юли 9, 2013 (Редактирано) дали пък е чак толкова отрицателна http://weimprovise.net/news/2570 ------ интересно какво ли командва педалиерата сигурно нещо изцяло аналогово?! не вярвам, с отрицателна динамика http://mesaboogie.com/news/2011/11/metallica-live-rigs/ сори за офф топика..... всичко е въпрос на разбирания и предпочитания и удобство ---- факт за процесорите че независимо от нивото на усилване имат еднакъв симулиран звук (с гейн,състейн и тнт който не се влиаят от силата на звука) ---- факт за кубето е че да звучи яко трябва да е усилено (предполагам усилено на 1 и усилено на 10 не свири с еднакво ниво на драйва--- а може и да греша) ако не ти е проблем силата на звука кубето си е супер... Редактирано Юли 9, 2013 от dragon_fire
Baby Thomas Отговорено Юли 10, 2013 Отговорено Юли 10, 2013 Интересно какво целяха линковете от горния пост, защото с нищо не подкрепят тезата ти...
jabs Отговорено Юли 10, 2013 Отговорено Юли 10, 2013 Нерде Ямбол, нерде Костинброд... Meyer Sound MJF-212A Monitors .. ? Меса Буги в риговете на Металика ... 2x? 1
dragon_fire Отговорено Юли 10, 2013 Отговорено Юли 10, 2013 миди педалиери и рак процесори - с думи прости предвид че от това се състои апаратурата на 90 процента от бандите ----- едва ли процесорите са чак толкова зле все пак (общо казано процесори нали все пак има по 50 и 50000 долара ) иначе всеки щеше да е с лампов Маршал и кабел към китарата а производителите на дигиталки да са умрели гладни Не твърдя че съм 100 % прав но и аналоговата и цифровата апаратура си има и плюсове и минуси и да се отрича напълно едната или другата ..... е най-малкото странно понеже не се сещам за нито един иновативен аналогов носител през последните 15-20 години, нали в крайна сметка за да запишеш звука го натъпкваш изцяло цифровия си компютър.... поне на тоя етап масово пуснати лампови няма (поне не и с размер по-малък от стая).. Нещата вървят ръка за ръка въпрос, на вкус ,удобство и най-вече пари е да избереш кое е за теб. Има добри неща и от двете страни!!!
Baby Thomas Отговорено Юли 11, 2013 Отговорено Юли 11, 2013 Или се правиш на отстрелян щъркел много успешно или изобщо нямаш идея кой с какво свири и как го ползва... 4
jabs Отговорено Юли 11, 2013 Отговорено Юли 11, 2013 Завъртаме към познат спор с общо има няма 2-3000 поста за последните 3 години 3
Yordan_Andonov Отговорено Юли 11, 2013 Отговорено Юли 11, 2013 Здравейте всички. Доста начинаещ съм и предварително се извинявам, ако напиша нещо некоректно или някоя глупост. Винаги съм бил запален по китарите и по-точно по електрическите. Реших се и си купих един старт пакет от интернет сайт за начинаещи. Така накратко китарата стратокастер (евтина е) кубето и то е смешно(без никакви ефекти). Свиренето обаче ми доставя голямо удоволствие и се замислям за процесор, понеже съм си в домашни условия на слушалки. Бюджета разбирасе е ограничен и съм се спрял на това http://www.musicworld.bg/bg/c_528/i_26265/BEHRINGER_V_AMP_3.html Въпроса ми е ще ми свършили работа или това ще са пари на вятъра и ако не да ми предложите нещо по-добро в тази ценова листа. Свиря Металика, Queens of the stone age, Black sabbath и др. но основно ритъм китара. Благодаря ви предварително.
dragon_fire Отговорено Юли 11, 2013 Отговорено Юли 11, 2013 той тоя спор е толкова без мислен..... че няма на къде всеки да свири с каквото го кефи и каквото може.... ама да се твърди че еди кое си е най-добро и друго не съществува.... а за щъркелите кой знае
Recommended Posts