Jump to content
Българският форум за музиканти

Относно адаптерите Wilkinson


Recommended Posts

Здравейте.Има много теми за смяна на адаптери и също така за доста мнения за определени марки като EMG,Димарцио и Дънкън.Аз съм се решил да постегна малко от малко фалшивото си LP копие и не ми се дават много пари за адаптери на китара,която струва 200лв.Реших и аз да ги сменя с нещо обаче по-евтино.Спрял съм се на Wilkinson http://www.ebay.com/itm/Wilkinson-Open-Humbucker-Pickups-4-CONDUCTORs-NEW-SET-Fit-Les-Paul-SG-/271155660010?pt=Guitar_Accessories&hash=item3f222304ea Ако не се лъжа моята китара е направена от Basswood.Това го казвам,защото някой беше споменал в някаква друга тема тема,че дървото и адаптерите по някакъв начин си влияели,но не съм особено запознат.Та ако може някой ако е пробвал или притежава китара с такива адаптери да сподели мнение.Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешка извинявам се за което!  :blush:

Та адаптерите няма да са заварени за евтиният инструмент. Или вземи хубави или според мен няма смисъл да ги сменяш. 

Това е моя съвет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Предварително се извинявам за  :offtopic-001:

 

по-добре обърни внимание на разстоянието между струните при моста. като гледам линка на тези адаптери бридж адаптера е с 53мм, До колкото знaм ЛП са с 50мм.

 

Иначе за подобно дърво ако си намериш куодрейлс (quadrails) на креймър ще ти паснат добре. 

Редактирано от Acei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Добре,а разликата в милиметрите дали би създала проблеми и ако да - какви и как биха могли да бъдат решени.Не за друго,а просто,защото тия адаптери вече пътуват :D Пък и нали пише NEW SET Fit Les Paul SG... 

Редактирано от Satanachrist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Според мен ще е по-добре от стоковите адаптери.Тези Уилкинсъни са достатъчно добри.Може и да се делят/свързват по различни схеми(серийно,паралелно и т.н.)така ,че ефекта ще е добър.

А разликата във милиметрите едва ли ще е толкова фрапантна.Съвременното производство мисля са със 53 мм. string spacing така ,че посочените от теб Уилкинсъни стават точно.За всеки случай си премери със линийка разстоянието между 1-6 струна колко ти е при бриджа и стоковите адаптери съответно и ще си изясниш всичко.

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия адаптери са по 30 долара.Вземи си само един хубав бридж втора употреба от базара за 100 лв. и си на същите пари,но с разликата че на него после можеш да му вземеш някакви пари а от тия можеш само да си вариш супа.Между другото не винаги слагането на качествен адаптер влияе положително върху звука,демек че всеки един модел има(или няма-в зависимост от модела)леко усилване в определен честотен диапазон,което може да не пасва с звука който излиза от твоята китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На китара за 220 лв.(нова) да сложа адаптер за 100лв.(втора ръка)не си струва.Нисък клас китайско копие->нисък клас адаптери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти дам информация от първа ръка, точно със такива подмених на епифона ми адаптерите и искам да ти кажа че са повече от перфектни за парите си с висок аутпут са и  не са шумни, друг е въпроса за каква музика ще ги ползваш :)

Като звук имат доста среди и високи за разлика от повечето китайски адаптери , може да чуеш семпъл как звучат на моята китара.. ако искаш пиши на лс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече имаш гадни адаптери.С малко по добри (по скъпи)адаптери,ще получиш и малко подобрение...Както би казал Евтим;колкото пари,толкова качество... :)

А щом и ти смяташ че китарата ти е толкова умряла,едва ли и много скъпи адаптери ще направят нещо по забележително.Сори за песимизма ама  това е факт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията!Иначе към the pick - изобщо не ми се извинявай за песимизма,аз заспивам и се събуждам с него :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.