Satanachrist Публикувано Юли 2, 2013 Публикувано Юли 2, 2013 Здравейте.Има много теми за смяна на адаптери и също така за доста мнения за определени марки като EMG,Димарцио и Дънкън.Аз съм се решил да постегна малко от малко фалшивото си LP копие и не ми се дават много пари за адаптери на китара,която струва 200лв.Реших и аз да ги сменя с нещо обаче по-евтино.Спрял съм се на Wilkinson http://www.ebay.com/itm/Wilkinson-Open-Humbucker-Pickups-4-CONDUCTORs-NEW-SET-Fit-Les-Paul-SG-/271155660010?pt=Guitar_Accessories&hash=item3f222304ea Ако не се лъжа моята китара е направена от Basswood.Това го казвам,защото някой беше споменал в някаква друга тема тема,че дървото и адаптерите по някакъв начин си влияели,но не съм особено запознат.Та ако може някой ако е пробвал или притежава китара с такива адаптери да сподели мнение.Благодаря. Цитирай
lyu_records Отговорено Юли 2, 2013 Отговорено Юли 2, 2013 Грешка извинявам се за което! Та адаптерите няма да са заварени за евтиният инструмент. Или вземи хубави или според мен няма смисъл да ги сменяш. Това е моя съвет. Цитирай
Acei Отговорено Юли 2, 2013 Отговорено Юли 2, 2013 (Редактирано) Предварително се извинявам за по-добре обърни внимание на разстоянието между струните при моста. като гледам линка на тези адаптери бридж адаптера е с 53мм, До колкото знaм ЛП са с 50мм. Иначе за подобно дърво ако си намериш куодрейлс (quadrails) на креймър ще ти паснат добре. Редактирано Юли 2, 2013 от Acei Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 2, 2013 Автор Отговорено Юли 2, 2013 (Редактирано) Добре,а разликата в милиметрите дали би създала проблеми и ако да - какви и как биха могли да бъдат решени.Не за друго,а просто,защото тия адаптери вече пътуват Пък и нали пише NEW SET Fit Les Paul SG... Редактирано Юли 2, 2013 от Satanachrist Цитирай
jorog Отговорено Юли 2, 2013 Отговорено Юли 2, 2013 (Редактирано) Според мен ще е по-добре от стоковите адаптери.Тези Уилкинсъни са достатъчно добри.Може и да се делят/свързват по различни схеми(серийно,паралелно и т.н.)така ,че ефекта ще е добър. А разликата във милиметрите едва ли ще е толкова фрапантна.Съвременното производство мисля са със 53 мм. string spacing така ,че посочените от теб Уилкинсъни стават точно.За всеки случай си премери със линийка разстоянието между 1-6 струна колко ти е при бриджа и стоковите адаптери съответно и ще си изясниш всичко. Редактирано Юли 2, 2013 от jorog 1 Цитирай
serengeti Отговорено Юли 3, 2013 Отговорено Юли 3, 2013 Тия адаптери са по 30 долара.Вземи си само един хубав бридж втора употреба от базара за 100 лв. и си на същите пари,но с разликата че на него после можеш да му вземеш някакви пари а от тия можеш само да си вариш супа.Между другото не винаги слагането на качествен адаптер влияе положително върху звука,демек че всеки един модел има(или няма-в зависимост от модела)леко усилване в определен честотен диапазон,което може да не пасва с звука който излиза от твоята китара. Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 3, 2013 Автор Отговорено Юли 3, 2013 На китара за 220 лв.(нова) да сложа адаптер за 100лв.(втора ръка)не си струва.Нисък клас китайско копие->нисък клас адаптери. Цитирай
dragon_fire Отговорено Юли 3, 2013 Отговорено Юли 3, 2013 Мога да ти дам информация от първа ръка, точно със такива подмених на епифона ми адаптерите и искам да ти кажа че са повече от перфектни за парите си с висок аутпут са и не са шумни, друг е въпроса за каква музика ще ги ползваш Като звук имат доста среди и високи за разлика от повечето китайски адаптери , може да чуеш семпъл как звучат на моята китара.. ако искаш пиши на лс Цитирай
the pick Отговорено Юли 3, 2013 Отговорено Юли 3, 2013 Вече имаш гадни адаптери.С малко по добри (по скъпи)адаптери,ще получиш и малко подобрение...Както би казал Евтим;колкото пари,толкова качество... А щом и ти смяташ че китарата ти е толкова умряла,едва ли и много скъпи адаптери ще направят нещо по забележително.Сори за песимизма ама това е факт. Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 3, 2013 Автор Отговорено Юли 3, 2013 Благодаря за мненията!Иначе към the pick - изобщо не ми се извинявай за песимизма,аз заспивам и се събуждам с него Цитирай
Recommended Posts